19 / 03 / 2024

Cebri satış tapu!

Cebri satış tapu!

Cebri satış tapu işlemi, borçlulara ait taşınmaz malın borcu tahsil amacıyla icra müdürlüğü kanalıyla satılarak tapuya ihale alıcısı adına tescili işlemi şeklinde yapılıyor. cebri satış tapu tescili işlemi için istenen belgeler haberimizde...




Cebri satış tapu!


Cebri satış tapu işlemi, borçlulara ait taşınmaz malın borcu tahsil amacıyla icra müdürlüğü kanalıyla satılarak tapuya ihale alıcısı adına tescili işlemi şeklinde yapılıyor. cebri satış tapu tescili işlemi için istenen belgeler şöyle:


1) İcra Müdürlüğünün satış müzekkeresi,

2) Bu müzekkerede; ihalenin kesinleşmiş olduğunun belirtilmesi, ihale alıcısının nüfus bilgilerinin ve üzeri mühürlenmiş fotoğrafının bulunması, ihale bedelinin gösterilmiş olması gerekir.

3) Taraf/Tarafların fotoğraflı nüfus cüzdanı, pasaport veya avukat kimliği ile vesikalık fotoğrafları, T.C. Kimlik ve vergi numarası,

4) İşlem taraflarında temsilci sıfatıyla katılan var ise, temsile ilişkin belge.


Cebri satış tapu harcı müzekkerede yazılı satış bedeli üzerinden her iki taraftan ayrı ayrı binde 15 oranında tahsil ediliyor. Ancak ihalede satıcının ödemesi gereken harç icra dairesi tarafından tahsil edilmişse sadece alıcıdan harç alınıyor. Veraset ve intikal vergisi, vergi dairesine yatırılmadıysa bu vergi de alınıyor. Ayrıca döner sermaye işletmesince belirlenen tarifeye göre bir ücrette tahsil ediliyor.



Cebri satışlarda kdv oranı!
Cebri icra yoluyla satış!
Cebri icra yolu!
Cebri icra ne demektir?
Cebri ihale nedir?



Nagihan AKDAŞ/Emlakkulisi.com


Geri Dön