28 / 03 / 2024

Cefi Kamhi'nin marinasına ihtiyati tedbir!

Cefi Kamhi'nin marinasına ihtiyati tedbir!

Cefi Kamhi'nin 2005 yılında kurduğu Bodrum Yalıkavak'taki marinası için ihtiyati tedbir kararı alındı



Profilo Holding'in kurucusu Jak Kamhi'nin oğlu ünlü işadamı Cefi Jozef Kamhi, zorlu bir dönemden daha geçiyor. Bir dönem Azeri kökenli dolar milyarderi işadamı Mübariz Mansimov'a satışı söz konusu olan Bodrum Yalıkavak Marina'ya  ihtiyati tedbir kararı alındı. Portbodrum Liman Hizmetleri Ticaret A.Ş. ticari ünvanıyla işletilen marina aleyhine kararı aldıran isim ise Yapı Teknolojileri San. ve Tic. A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Tavukçu.

İstanbul 15. Asliye Ticaret Mahkemesi'nde görülen davada süreç iki aşamada gelişti. Yapı Teknolojileri, İstanbul 15. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne başvurarak alacak davası açtı. Ancak, 13 Nisan 2010'da yapılan duruşmadan karar çıkmadı. Şirket, 14 Mayıs 2010'da tekrar mahkemeye başvurarak marinanın satışının gündemde olduğunu beyan edip ihtiyati tedbir kararı aldırmak istedi. 27 Mayıs 2010'da yapılan duruşma sonucunda açıklanan karara göre, "Yat limanın hisselerinin danışıklı bir şekilde sahipleri ve yöneticileri aynı olan Portbodrum Liman Hizmetleri'ne devredilmek üzere olduğuna kanaat getirilerek"  ihtiyati tedbir kararı alındı.

MARİNANIN YÖNETİM KURULUNDA 2009 OPERASYONU
Elde edilen bilgilere göre, 12 Ağustos 2009'da marinayı işleten Bodrum Yalıkavak Turizm A.Ş.'nin yönetim kurulunda değişikliğe gidildi. Söz konusu tarihte Cefi Kamhi, yönetim kurulu başkanlığından istifa ederken, eşi Fatma Yasemin Kamhi'nin de aralarında yer aldığı yeni isimler üye olarak şirketin listesine girdi. Yönetim kurulu başkanı görevine ise 23 Kasım 2009'da Gökzen Körfezlioğlu getirildi.

BİRKAÇ YILDIR İŞLERİ YOLUNDA GİTMİYORDU
Son yıllarda zor bir dönemden geçen ünlü işadamı Cefi Kamhi, Bodrum Yalıkavak'ta yeni bir yaşam yarattığı marina konusunda son birkaç yıldır zorlu bir süreç yaşıyor. Önce, Haziran 2009'da Vakko Yönetim Kurulu Başkanı Cem Hakko, Cefi Jozef Kamhi'den aldığı 55 bin dolarlık çekin karşılıksız çıkması nedeniyle ihtiyat-i haciz kararı alınmasını talep etmişti. Mahkeme, Hakko'nun talebini değerlendirirken, Şenol Sarı isimli işadamı, Kamhi'den 339 bin TL'lik alacağının tahsili için Şişli İcra Müdürlüğü'ne başvurmuştu. Ardından, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, 28-29 Temmuz 2009 vadeli toplam 3 milyon 250 bin TL'lik kambiyo senedinin karşılıksız çıkması nedeniyle Sarıyer İcra Müdürlüğü'ne başvuran bir başka ünlü işadamı olmuştu. Bu girişimin ardından Kamhi'nin Yeniköy'deki villasında haciz işlemleri gerçekleştirilmişti.
Hüseyin Belibağlı


Geri Dön