26 / 04 / 2024

Çekmeköy Ekşioğlu Mahallesi'ne yeni okul!

Çekmeköy Ekşioğlu Mahallesi'ne yeni okul!

Çekmeköy’de 15 yıl önce yapımı tamamlanan fakat hukuki sorunlar nedeniyle eğitime açılamayan Ekşioğlu Mahallesi’ndeki okulun bakım ve onarım çalışmalarının yüzde 90’ı tamamlandı. Okulun, İmam Hatip Lisesi olarak hizmete açılması planlanıyor.




Çekmeköy’de 15 yıl önce yapımı tamamlanan fakat hukuki sorunlar nedeniyle eğitime açılamayan Ekşioğlu Mahallesi’ndeki okul, yeni eğitim döneminde öğrencileri misafir etmek için hazırlanıyor.

Çekmeköy ilçesinin kuruluşundan önce, okul olarak yapılan fakat müteahhit firmayla yaşanan sorunlar nedeniyle kullanıma açılamayan okulla ilgili Çekmeköy Kaymakamlığı ve Çekmeköy Belediyesi’nin yaptığı çalışmalar sonuç verdi. Uzun yıllar kullanılmadığı için zarar gören bina, yapılış amacına uygun olarak eğitim yuvası haline getiriliyor. Hukuki sorunları Kaymakamlık tarafından çözülen ve Çekmeköy Belediyesi tarafından bakım ve onarımları gerçekleştirilen bina, 2015-2016 eğitim öğretim yılında öğrencilere kapılarını açacak.

 

Çekmeköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen bakım ve onarım çalışmalarının yüzde 90’ı tamamlandı. Okulun, İmam Hatip Lisesi olarak hizmete açılması planlanıyor. 



Çekmeköy Belediyesi


Geri Dön