26 / 04 / 2024

Çekmeköy Ezel Gülen Kıray Anadolu Lisesi açıldı!

Çekmeköy Ezel Gülen Kıray Anadolu Lisesi açıldı!

Türkiye'nin ilk kadın doktorlarından Ezel Gülen Kıray'ın Türk Eğitim Vakfı'na (TEV) yaptığı bağış ve Aysima Altınok'un katkısıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yaptırılan TEV Ezel Gülen Kıray Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi törenle açıldı.




Türkiye'nin ilk kadın doktorlarından Ezel Gülen Kıray'ın Türk Eğitim Vakfı'na (TEV) yaptığı bağış ve Aysima Altınok'un katkısıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yaptırılan TEV Ezel Gülen Kıray Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi törenle açıldı. Törene, İstanbul Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız, Çekmeköy Belediye Başkan Yardımcıları Şenol Çetin ve Şahmettin Yüksel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aktaş, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.


İstanbul Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, törende, böyle bir okulun açılış töreninde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 

Törenin, genç cumhuriyetin yetiştirdiği iki aydın Türk kadınının hatıraları önünde yapıldığını belirten Usta, şöyle konuştu:

 

"Bunlardan biri okula ismini veren Ezel Gülen Kıray, diğeri ise Aysima Altınok Hanımefendidir. Genç Türkiye Cumhuriyeti'nin yetiştirdiği insanlar olarak bunlar en meşakkatli mesleği seçmişlerdir. Ezel Hanım doktorluğu seçmiş, Aysima Hanım da Türkiye'nin ilk kadın beyin cerrahı olarak ne kadar zorlu bir mesleği seçmiş ve şu anda da bizlerle beraberler. İkisi de övgüyü hakediyor."

Usta, insana yapılan yatırımın en önemli yatırım olduğunu, bu konuda TEV'in de çok önemli başarılara imza attığını vurguladı.

 

İstanbul'un da bu konuda sorunları bulunduğunu aktaran Usta, şunları kaydetti:

"Bağışçı buluyoruz, okulu yaptıracak kaynak buluyoruz ama yer üretmede sıkıntılarımız var. Belediyelerimizin bu konuda yardımları olmasa eğitim alanında başarıya ulaşmamız mümkün değil. Çekmeköy Belediyesinin de bu konuda katkıları var. Belediye başkanı ve tüm çalışanlarına verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki burada yetişen öğrencilerimiz ülkemizin kalkınmasına katkıda bulunacaktır."



Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz’ın selamlarını ileterek sözlerine başlayan Çekmeköy Belediye Başkan Yardımcısı Şenol Çetin, “2009 yılında göreve başladığımızda yeni bir ilçeydik. Her ilçenin anıldığı bir özelliği var. Bizler istedik ki Çekmeköy gibi genç bir ilçenin de bir özelliği olmalı, onunla anılmalı. Bizler ilçemiz eğitim ve kültür vadisi olsun Çekmeköy böyle anılsın dedik. O günden bugüne ilçemizde bulunan en değerli arsaları okullar için tahsis ettik. Hayırseverler bulduk. Mevcut okulların bakım ve onarımlarını üstlendik. Bugün çok güzel bir okulun açılışını yapıyoruz. Önümüzdeki haftalarda 2 okul daha açacağız. Uzun yıllar kullanılmayan, harabe haline gelmiş bir okulu yeniden yapılandırdık ve eğitime kazandırıyoruz. Okulların temizlik malzemelerini karşılıyor, maddi durumu yetersiz öğrencilerin eksiklerini tamamlıyoruz. Biz diyoruz ki kâinatın temelinde insan var. Eğitilmiş, geleceğe hazırlanan insan.”

 


TEV Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç da, vakfın kurucularından kendilerine, kendilerinden de gelecek nesillere kutsal bir emanet olarak aktarılacak en önemli hedefin, ülkesine karşı sorumluluk duyan birçok hayırseverin arzularını ve onların eğitim ideallerini TEV çatısı altında gerçekleştirmek olduğunu aktardı.

 

Bağışçıları Ezel Gülen Kıray'ın vasiyetinde dile getirdiği isteğini bugün hayata geçirdiklerini vurgulayan Koç, "Açılışını yaptığımız okulumuzun öğrencileri, ülkemize eğitimli sağlık çalışanları olarak büyük katkıda bulunacaktır" dedi. 

 


Konuşmaların ardından Vali Yardımcısı Usta, Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız, Başkan Yardımcısı Şenol Çetin İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aktaş ve beraberindekiler kurdele keserek açılışını yaptıkları okulu gezdiler.



Çekmeköy Belediyesi




Geri Dön