19 / 04 / 2024

Çekmeköy Sancaktepe metro hattında son durum!

Çekmeköy Sancaktepe metro hattında son durum!

Anadolu yakasının ikinci metro hattı olacak Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy metrosunun açılış tarihi 1 yıl ertelenmişti, peki konut fiyatlarını yüzde 100 artıran Çekmeköy Sancaktepe metro hattında son durum ne?




İnşaatı devam eden Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe Metrosu’nun Eylül 2016'da hizmete açılması planlanıyor. Çalışmaların aralıksız sürdüğü metro hattının Ümraniye istasyonunda yaya yolu çalışmaları tamamlandı, Çakmak istasyonunda ise profil taban kaynakları yapılıyor.


Üsküdar, Çekmeköy, Sancaktepe'yi birbirine bağlayacak olan 20 kilometrelik metro hattı, Taşdelen ve Sultanbeyli üzerinden Sabiha Gökçen Havaalanı’na kadar uzatılacak.


Konut fiyatlarını yüzde 100 artırdı

Konut fiyatlarını şimdiden yüzde 100 artıran proje tamamlandığında Sancaktepe’den metroya binen bir yolcu Ümraniye’ye 12,5 dakikada, Üsküdar’a 24 dakikada, Yenikapı’ya 36 dakikada, Taksim’e 44 dakikada, Hacıosman’a 68 dakikada, Atatürk Havalimanı’na ise 71 dakikada ulaşabilecek. 


Çekmeköy Sancaktepe metro hattı durakları; Üsküdar, Fıstıkağacı, Bağlarbaşı, Altunizade, Kısıklı, Libadiye, Çarşı, Ümraniye, İnkılap Mahallesi, Çakmak, Ihlamurkuyu, Altınşehir, Lise, Dudullu, Toplu Konutlar, Çekmeköy ve Sancaktepe.



Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com




Geri Dön