19 / 04 / 2024

Çekmeköy Ulus Pazarı'nın kira ücreti tartışma yarattı!

Çekmeköy Ulus Pazarı'nın kira ücreti tartışma yarattı!

Çekmeköy'de cumartesi günleri kurulan Ulus Pazarı esnafı, belediye tarafından yeni yapılan kapalı alana alınmak isteniyor. Alanın çok dar ve kiralama ücretlerini yüksek olduğu için buraya taşınmak istemeyen pazarcılar eylem yaptı.



Çekmeköy Belediyesi ile Ulus Pazarı KooperatiÒ arasında yaşanan gerginlik cumartesi günü had safhaya ulaştı. Belediye tarafından yapılan kapalı pazar yerine taşınmak istemeyen pazarcılar, bir eylem yaptı.


Çekmeköy Hamidiye Mahallesi'nde cumartesi günleri açılan sosyete pazarı olarak bilinen Ulus pazarı esnafı, cumartesi günü tekrar tezgah açmak için alana geldi. Pazarcılar zabıta, polis ve çevik kuvvet ekipleri tarafından alana sokulmadı. Bunun üzerine pazarcılar eylem yaptı. Pazar yerinden çok memnun olduklarını ve yerlerinin değiştirilmesini istemediklerini belirten esnaf, belediye aleyhine slogan attı.


Esnaf sığmıyor

'Ulus halkın pazarıdır, kapatılamaz', 'Halkın ve esnafın sesine kulak ver', 'Ekmeğimden elini çek' yazılı dövizler açan esnaf adına bir açıklama yapan Çekmeköy Ulus Pazarı Esnaf KooperatiÒ (UPEK) Başkanı Bülent Reisoğlu, "Burada 300 esnafımız, 1120 tezgâh açıyor. Kapalı pazar yeri yapıldı ama küçük ve dar, esnafımız sığmıyor. Üstelik Çekmeköy Belediyesi Yeditepe A.Ş. diye bir şirket kurarak kiralama işlemlerini buna verdi.


Buna göre buradaki esnaf belediyenin değil şirketin kiracısı olacak. Şirket de esnafdan 7 bin, toplamda ise 8 milyon liraya yakın para istiyor. Biz zamanında pazarın kurulması için 1 milyon 200 bin liralık katkıda bulunmuştuk. Şimdi hem o paramız gidiyor hem de yeniden para istiyorlar" dedi.


Gerekirse kapatırız

"Biz de sokak pazarlarının kapalı mekanlara taşınmasından yanayız ama bu yöntemle değil. Pazar esnafını sömürerek değil" diyen Reisoğlu, gerekirse Çekmeköy'de pazarı lağvedeceklerini ama kendilerine sunulan kapalı alana taşınmayacaklarını da sözlerine ekledi. 


Gazetem İstanbul


Geri Dön