19 / 04 / 2024

Çekmeköy-Ümraniye-Üsküdar Metrosu 29 Ağustos'ta açılacak!

Çekmeköy-Ümraniye-Üsküdar Metrosu 29 Ağustos'ta açılacak!

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, ilçedeki proje ve yatırımlardan bahsetti. Poyraz, Çekmeköy, Ümraniye, Üsküdar metrosunun 29 Ağustos'ta açılacağı müjdesini verdi.



Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz bölgedeki yatırımları anlattı. Poyraz, dev projelerin bölgeye etkisini değerlendirdi. 



'Çekmeköy'e Hoş geldiniz' projenizi anlatır mısınız? 


Çekmeköy'de kulağa hoş gelen iki projemiz var; 'Çekmeköy'e Hoş geldiniz' ve 'Yeni doğan her bir bebeğe de şehrimize, ülkemize hoş geldin.' Ekibimizle ilçemize gelen herkesi ziyaret ediyoruz. Bende haftada yaklaşık 7 eve ziyarete gidiyorum. Bir de yeni doğan bebeklerimizi ziyaret ediyoruz. Biz belediye faaliyetleri, altyapı, eğitim, sağlık çalışmalarımızın yüzde 90'ını tamamladık. Bunları artık konuşmuyoruz. Projelerimizi anlatıyoruz. 


Çekmeköy için en büyük hayaliniz ne? 


Birçok hayalimizi gerçekleştirdik. Haziran'da büyük bir kültür merkezinin temelini atacağız. İçinde 600, 250 ve 75'er kişilik cep sinema salonları, etüt merkezleri olacak. Altında da otopark yer alacak. Bununla sınırlı kalmayıp, yeni kültür merkezleri de yapacağız. Bu yıl biri büyük, biri orta standartlarda ve biri butik 3 kültür merkezine başlayacağız. Bunları seçimlerden önce tamamlayacağız. Eski köylerimizin olduğu bölgeye de Köy Konağı yapacağız. 29 Ağustos'ta Çekmeköy, Ümraniye, Üsküdar metrosu hizmete açılıyor. Bu çok önemli bir proje. Çekmeköy'den Taşdelen, Sancaktepe ve Sultanbeyli'ye devam edecek metromuz da başladı. 


En büyük sorununuz nedir? 


İstanbul'un her yerinde olduğu gibi toplu ulaşımda sıkıntılarımız var. Bunun dışında Eğitim Vadisi dedik ve 8 yılda eğitimde atılımlar yaptık. Yeni okul alanlan koyduk. Çekmeköy'de biraz yoğunluğumuz var. Bunları da çözecek imkanları ve arsalan ürettik. Oraları da eğitim planı olarak alanlara işledik. 3 sene sonra bu okullarımız bittiği zaman dünya standartlarında 30'un altındaki sınıf yoğunluğuna ulaşmış olacağız. Bu noktada Çekmeköy çok önemli bir eğitim vadisi oldu. Belediye bu yıl üç kültür merkezinin inşaatına başlayacak. 



Posta


Geri Dön