18 / 04 / 2024

Çekmeköy'de 5 mahallenin imar planı iptal edildi!

Çekmeköy'de 5 mahallenin imar planı iptal edildi!

Mimarlar Odası’nın Çekmeköy Belediyesi’ne açtığı dava sonucunda 5 mahallede 1/1000’lik imar planları iptal edildi. Gerekçe olarak, su toplama alanlarındaki yoğunluk artışından dolayı 1/1000’lik planlar ile 1/5000’lik plan arasındaki uyumsuzluk gösteriliyor.



Çekmeköy’ün M. Akif, Çamlık, Mimar Sinan, Hamidiye ve Merkez Mahalleleri’nde imarlar durduruldu. Mimarlar Odası’nın Çekmeköy Belediyesi’ne açtığı dava sonucunda bu 5 mahalledeki 1/1000’lik imar planları iptal edilmiş oldu. Su toplama havzasındaki yoğunluk artışından dolayı İski’nin olumsuz rapor vermesi bu kararda etkili oldu.

 

Önceki senelerde Taşdelen’de aynı durum olmuş ve 5 ay kadar imar planları durdurulmuştu. Çekmeköy mahallelerindeki bu durumun ne kadar süreceği bilinmiyor. Yoğunluk artışından dolayı 1/1000’lik planlar ile 1/5000’lik plan arasındaki uyumsuzluk olduğu gerekçesi ile ilgili verilen kararla ilgili belediyenin hukuk birimi harekete geçmiş durumda. Öte yandan bu mahallelerde ruhsat aşamasında olan veya proje aşamasındaki müteahhitler ise tedirgin durumda.


Flashaber


Geri Dön