26 / 04 / 2024

Çekmeköy'de 5.5 milyon TL'ye satılık akaryakıt istasyonu!

Çekmeköy'de 5.5 milyon TL'ye satılık akaryakıt istasyonu!

İstanbul Anadolu (Sulh Hukuk Mah) Satış Memurluğu, Çekmeköy Ömerli'de bulunan akaryakıt istasyonunu satışa çıkardı. Akaryakıt istasyonunun bulunduğu arsanın satış bedeli 5 milyon 518 bin 438 TL olarak belirlendi.



T.C. İSTANBUL ANADOLU (SULH HUKUK MAH.) SATIŞ MEMURLUĞU TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI


2015/49 SATIŞ


Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri: 


1 NO'LU TAŞINMAZIN


Özellikleri : İstanbul ili, Çekmeköy İlçesi, Ömerli Mahallesi 5 ada, 68 parsel sayılı

taşınmaza ilişkin tapu kaydı, kadastral kroki ve sayısal harita zemine uygulanarak taşınmazın yeri tespit edilmiştir. Konu taşınmazın Ömerli Mahallesi, Şile Yolu Caddesi, no: 12 Çekmeköy/İstanbul adresinde bulunduğu ve taşınmaz üzerinde natamam vaziyette akaryakıt istasyonu bulunduğu görül miiştür.Çekmeköy 5 ada, 68 parsel sayılı taşınmaza üzerindeki akaryakıt istasyonu içerisinde iki katlı, kaba inşaatı bitmiş, duvar ve sıvaları yapılmış sıva altı tesisat boruları çekilmiş vaziyette 680 m2 alanlı I adet betonarme yapı bulunduğu, tesiste akaryakıt dolumu yapılacak kısmın üzerine gelecek şekilde yapılış 430 m2 alanlı çelik yapı şeklinde yapılmış kanopi bulunduğu, bir adet tek katlı 160 m2 alanlı prefabrik yapı bulunduğu, parselin akaryakıt istasyonu olarak tasarlanan 1700 m2 alanlı kısmının zeminine beton dökülerek düzenleme yapılmış olduğu, diğer kısımlarının ise boş vaziyette olduğu tespit edilmiştir.


Adresi : Ömerli Mahallesi, Şile Yolu Caddesi, no: 12 Çekmeköy/İstanbul

Yüzölçümü : 3.737 m2

İmar Durumu : Kıymet takdiri istenen taşınmazın dosyasında mevcut Çekmeköy Belediye

Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün 01/04/2015 tarih ve 36284822-060.11.01-683-6673 sayılı imar durumu yazısında Çekmeköy İlçesi. Ömerli Mahallesi, 5 ada, 68 parsel sayılı yer. yürürlükteki 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı İle ilgili kurum ve kuruluşların görüşleri uyarınca hazırlanarak yürürlüğe giren 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı kararlarında söz konusu Ömerli Mahallesi, 5 ada, 68 parsel sayılı yerin bir kısmının "Tarımsal Niteliği Korunacak Alan" bir kısmının E:0,2; Hmax: 6.50m, yapılanma nizamı bir kısmının, "Akaryakıt İstasyonu+LPG İstasyonu Alanı" bir kısmının ise 7 m'lik yaya yolu olarak planlanmış olduğu belirtilmektedir. 


Kıymeti : 5.518.438,00 TL

KDV Oranı :%18

Kaydındaki Şerhler : 11/04/2000 tarihli Petline Petrol Ürünleri TİC. A.Ş. Lehine 20 yıl müddetle intifa hakkı vardır.

1. Satış Günü : 15/07/2015 günü 11:00 - 11:10 arası

2. Satış Günü : 10/08/2015 günü 11:00- 11:10arası

Satış Yeri : İSTANBUL ANADOLU ADLİYESİ MEZAT SALONU - İstanbul

Anadolu Adliyesi Kartal / İSTANBUL


Satış şartları :

I- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile İhale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV. 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellaliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarım özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, İlan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi İçin dairede açık olup gideri verildiği takdirde isleyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2015/49 Satış sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.02/06/2015



Geri Dön