20 / 04 / 2024

Çekmeköy'de, inşaatlara sıkı denetim uygulanıyor!

Çekmeköy'de, inşaatlara sıkı denetim uygulanıyor!

Çekmeköy Belediyesi, çevre düzenlemesi ve işçi can güvenliğinin ön planda tutulduğu inşaat denetimlerini sıklaştırdı. Çekmeköy Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, ilçedeki inşaatların denetimini aralıksız sürdürüyor...



Çekmeköy Belediyesi, çevre düzenlemesi ve işçi can güvenliğinin ön planda tutulduğu inşaat denetimlerini sıklaştırdı. Çekmeköy Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, ilçedeki inşaatların denetimini aralıksız sürdürüyor. Çevre düzenlemesi konusunda denetime tabii tutulan inşaatlarda; yol ve kaldırım işgalleri konusunda önemli uyarılar yapılarak, vatandaşlardan gelen şikayetler doğrultusunda inşaatlarda çalışma sürelerine uyulması konusunda hatırlatma yapılıyor. Kaldırımlara konulan inşaat malzemelerinin yaya kullanımını engellediğini belirten ekipler, yasal prosedüre uymayan inşaat sahiplerine süre verdi. Süre sonunda durumunda düzeltme yapmayan inşaatlara cezai müeyyideler uygulanacak. 


Jüt file uygulaması ve iskelelerin kurulumu konusuna da özel önem veren ekipler, işçilerin can güvenliğinin her şeyden önde tutulması konusunda inşaat sahiplerini uyardı. İnşaatın yüzde 80'nin tamamlanmasının ardından, sıva ve mantolama aşamasında jüt file kullanımının zorunluluğunu da hatırlatan ekipler, ilçenin tamamında bu denetimlerin rutin olarak devam edeceğini belirtti. 

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, "İlçemiz, hiçbir yaptırıma gerek kalmadan vatandaşların gönüllü olarak başlattığı bir kentsel dönüşüm süreci yaşıyor. Bu süreçte belediye olarak, inşaat sahibinin ticari hayatı, vatandaşların huzuru, işçinin can güvenliği, daireleri satın alanların yatırımları hepsini birden düşünmek zorundayız. Kaçağa geçit vermediğimiz gibi ruhsatlı yapıları da sonuna kadar takip ediyoruz" dedi. 


Flashaber


Geri Dön