20 / 04 / 2024

Çekmeköy'de konut fiyatları yükseldi!

Çekmeköy'de konut fiyatları yükseldi!

Metronun İstanbul şehir hayatına girmesiyle birlikte bazı yerleşim yerlerinde konut fiyatları sıçrama yaptı. Emlak alım- satımı yapan yetkililere göre, tüm altyapı projelerinin ulaştığı bölgelerde olduğu gibi Çekmeköy'de gayrimenkul piyasası hareketlendi.



Metronun İstanbul şehir hayatına girmesiyle birlikte bazı yerleşim yerlerinde konut fiyatları sıçrama yaptı. Örneğin Üsküdar-Çekmeköy Metro Projesi tamamlanmak üzere.  17 kilometre uzunluğa sahip Üsküdar- Çekmeköy Metro Projesi Üsküdar vapur iskelesi önünden başlıyor ve Capitol Alışveriş Merkezi, Altunizade, Çamlıca, Kısıklı, Ümraniye, Alemdağ, Dudullu Şile Yolu Kavşağı  güzergahı ile Çekmeköy’e ulaşıyor.

 

Emlak alım- satımı yapan yetkililere göre, tüm altyapı projelerinin ulaştığı bölgelerde olduğu gibi bu aksta da hem gayrimenkul piyasasında hareketlilik yaşanıyor, hem de özellikle Çekmeköy bölgesinde özellikle de ofis sektöründe hareketlilik gözleniyor. Yetkililer, Avrupa yakasında trafik sorununun Anadolu yakasına nazaran daha fazla olması ve kiraların Anadolu yakasına kıyasla daha yüksek olmasından kaynaklandığını ifade ederek, birçok ticari kuruluşun genel merkezlerini bu bölgeye taşıyacağını söylüyor.

 

Rakamlar metrekaresi 18 bin TL'ye kadar çıktı

Çekmeköy’de 2012 yılında metrekare birim fiyatı 2.300 TL olan bir konutun değerinin günümüzde yüzde 30 artış göstererek 2.900-3.000 TL'ye yükseldiğini ifade eden  görüştüğümüz emlak alım satımı ile uğraşan bir yetkili, Taşdelen’de ise 2012 yılında 290 bin TL'ye satılan bir konutun değerinin 2015 yılında yüzde 40 oranında artarak 405 bin TL'ye yükseldiğini belirtiyor. Bölgedeki villalara bakıldığında 2012 yılında kiraların 3.000-8.000 TL/metrekare aralığında olduğuna değinen yetkili, bölgenin gelişimi ve farklı nitelikli villaların inşa edilmesiyle günümüzde bu rakamların 18 bin TL/ metrekareye kadar çıktığını söylüyor.

 

Yetkili, metro başta olmak üzere diğer altyapı çalışmaları da tamamlandığında bölgede gerçekleşecek ikinci yükseliş trendinin yüzde 15-25 aralığında olacağını tahmin ettiğini belirtiyor. Ancak altyapı projeleri tamamlanıp işlerlik kazandığında fiyat artışlarının artık doğrusallık kazanacağını söyleyen yetkili, buna göre yıldan yıla enflasyon oranında artış görüleceği kanaatini taşıdığını ifade ediyor ve bölgede yer alan markalı konut projeleri 1+0 ile 6+2 arasında geniş bir yelpazede konut tipleri barındırıyor. Son yıllarda inşa edilen projelerdeki dairelerin çoğunlukla anahtar teslim ve beyaz eşyalı teslim edilmesi büyük ilgi görmüştü. Villa tipindeki konutlar hariç olmak üzere diğer markalı konut projelerinin ortalama birim metrekare satış değerleri geçen yıla kadar 2 bin  – 9 bin 500 TL/metrekare arasında seyrederken, metro inşaatının başlamasıyla minimum yüzde 20’lik artış olduğunu söylüyor. Bu yılın Nisan-Mayıs aylarında İstanbulluların hizmetine sunulacak olan Üsküdar-Çekmeköy metro hattının bölgedeki rayiç değerleri daha da yukarı çekmesi bekleniyor. Emlak değerlendirme uzmanları, hat boyunca mevcut veya yapılmakta olan projelerde ciddi bir artış öngörüyor. Böylece Çekmeköy, tüm raylı sistemlerin kesiştiği bir transfer merkezi konumuna yükselecek. Buna paralel tüm raylı sistemlerin geçtiği güzergâhlarda haliyle yüksek değer artışı bekleniyor. Kuzey Marmara Otoyolu’nun Çekmeköy’den geçmesi de İstanbul’un merkezi iş alanlarına ulaşımı daha da kolaylaştıracak. Ayrıca, inşa halindeki metro güzergâhında yer alan Çekmeköy’ün yükselişini sürdürmesi bekleniyor .

 

Peki Metro istasyonu dışında neler yapılacak?

-Üsküdar Çamlıca Tepesi gibi 'Çekmeköy Seyir Tepesi' ve 'Çekmekule' projeleri hayat bulacak. Bu proje ile bölge halkı bir yandan yeşille buluşacak bir yandan da Çekmeköy ve çevre manzarası rahatça izlenebilecek.

 

-'Çekmeköy Gölet Projesi'. Alemdağ Göleti'nin çevresinde 4 bin metrekarelik düzenlenerek, gölet, yüzme ve su sporları faaliyetlerine uygun hale getirilecek diyor. İşte Metro’nun tamamlanmasıyla Çekmeköy’ün yeni yapılanması ve bu yapılanmada burada yaşayacak olanların mutluluğu açıkça beliriyor.

 

Flashaber


Geri Dön