29 / 03 / 2024

Çekmeköy'de Mega Kent Sitesi'nde 115 bin TL'ye İcradan!

Çekmeköy'de Mega Kent Sitesi'nde 115 bin TL'ye İcradan!

Ümraniye 1. İcra Dairesi, İstanbul ili Çekmeköy ilçesi Taşdelen-Sultançiftliği Mahallesi, Turgut Özal Bulvarı, Selen Sokağı üzerinde bulunan Mega Kent Sitesi Konutları'ndaki daireyi 115 bin TL'den satışa çıkardı. Satış, 17 Ocak 2012 Salı günü yapılacak



Verilen ilan şöyle;

ÜMRANİYE 1. İCRA DAİRESİ TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İL NI

Dosya No: 2010/1628 Talimat

Örnek No: 27

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri:

İstanbul ili, Çekmeköy ilçesi, Taşdelen Sultançiftliği Mahallesi, Turgut Özal Bulvarı, Selen Sokağı üzerinde kâin 748 parsel sayılı 4.555,04 m2 miktarlı kat irtifaklı arsa üzerinde inşa edilmiş olan MEGA KENT SİTESİ KONUTLARI isimli bahçeli betonarme karkas blok apartmanlardan A-I BloK 5. KATTA 20/4800 arsa paylı 18 nolu dairenin tamamı için takdir edilen muhammen bedeli 115.000,00 TL

İMAR DURUMU:

Çekmeköy Belediye Başkanlığı imar ve Şehircilik Müdürlüğü'nün Ümraniye 1. İcra Müdürlüğü'ne yazdığı 19.03.2010 tarih ve 1461 sayılı yazısından;

Çekmeköy ilçesi, Taşdelen (Sultan Çiftliği) Mahallesi F22d 25b 4a ve F22d 25b 4d pafta 748 parsel sayılı yer 17.10.2008 T.T.'li 1/1000 ölçekli Taşdelen Uygulama İmar Planında E: 1.20, H: Serbest irtifalı "Ticaret+Hizmet Alanı"nda kalmakta olduğu anlaşılmıştır.

H LİHAZIR DURUMU VE NİTELİĞİ:

Kıymet takdiri istenilen gayrimenkul Çekmeköy İlçesi, Taşdelen-Sultan Çiftliği Mahallesi, Turgut Özal Bulvarı, Selen Sokağı üzerinde kâin 748 parsel sayılı 4.555,04 m2 miktarlı kat irtifaklı arsa üzerinde inşa edilmiş olan MEGA KENT SİTESİ KONUTLARI isimli bahçeli betonarme karkas blok apartmanlardan A-1 Blok 5. Katta 20/4800 arsa paylı (18) no'lu dairenin tamamıdır.

MEGA KENT SİTESİ KONUTLARI içinde A-l BLOK isimli ana bina:

Ana bina Turgut Özal Bulvarı ile Selen Sokağı üzerinde köşe başında olup Bodrum+Ze-min+5 Normal kattan ibaret 7 katlı betonarme karkas blok apartman olup dış cephesi sıvalı-boyalı, üzeri çatı üstü kiremit kaplıdır. Binaya Site içerisinden bodrum kattan demir doğramalı camekanlı kapıdan girilmekte olup katlar arası mermer basamaklı ve demir korkuluklu merdivenleri vardır. Bina bahçe cephesinde bodrum kattan, diğer cephelerde ise zemin kattan sonra 1.30 m. kadar kapalı çıkmalıdır. Binanın bodrum katında depo, zemin katında mağazalar, normal katlarında mesken olarak kullanılan dörder daire vardır. Binada elektrik, su, doğalgaz girişi ve asansör teşkilatı mevcut olup faaldir. Parsel etrafı duvar üzeri demir parmaklık ile muhafazalı ve özel güvenlik korumalı olup Site içinde açık yüzme havuzu vardır.

A-1 Blok 5. Katta 20/4800 arsa paylı (18) no'lu daire:

Mezkûr gayrimenkul kapalı olduğundan emsal olacak daire özelliğinden;

Dairede giriş holü, koridor, mutfak, banyo, WC, salon ve iki oda mevcut olup 90 m2 miktarlıdır.

Giriş holü, koridor ve mutfak zeminleri seramik, duvarları boyalı, tavanları kartonpiyerli olup üzeri laminant kaplı mutfak tezgâhı ve dolapları vardır. Banyo ile WC zeminleri seramik, duvarları fayans kaplı olup banyoda küvet, klozet, lavabo, WC'de alaturka tuvalet taşı ve lavabo vardır. Salon ve odaların zeminleri laminant parke, duvarları boyalı, tavanları kartonpiyerlidir. Dairenin kapıları amerikan kapı, cümle giriş kapısı çelik kapı, pencereleri PVC doğramalıdır. Mutfak ve salon önlerinde zeminleri seramik kaplı, etrafı duvar korkuluklu balkonları vardır. Dairede elektrik, su ve kalorifer tesisatı mevcut olup Turgut Özal Bulvarı ile Selen Sokağı üzerinde ve köşebaşında kalmaktadır.

SATIŞ ŞARTLARI:

1- Satış 17/01/2012 günü saat 14.00'den 14.10'a kadar Ümraniye 1. İcra Müdürlüğü'nde açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen değerin % 60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak şartiyle 27/01/2012 günü Ümraniye 1. İcra Müdürlüğünde saat 14.00'den 14.10'a kadar ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da rüçhanlı alacaklıların alacağını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lâzımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Tellaliye resmi, damga vergisi, tapu harç ve masrafları alıcıya aittir. Birikmiş vergiler satış bedelinden ödenir.

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir, iki ihale arasındaki farktan ve % 10 faizden alıcı ve kefilleri mesul tutulacak ve hiçbir hükme hacet kalmadan kendilerinden tahsil edilecektir.

5- Şartname, ilân tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışı iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2010/1628 Talimat sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilân olunur.

(İİKm.126)

(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir

www.bik.qov.tr  B: 75377

İlan için tıklayın!


Geri Dön