25 / 04 / 2024

Çekmeköy'de yangın mağduru 5 aile yeni evlerine yerleştirildi!

Çekmeköy'de yangın mağduru 5 aile yeni evlerine yerleştirildi!

Geçtiğimiz günlerde bir marangoz atölyesinde başlayan ve kısa sürede etrafındaki üç binayı kullanılamaz hale getiren yangında evleri zarar gören 5 ailenin yaraları, Çekmeköy Belediyesi tarafından sarıldı...




Çekmeköy’de 3 binanın hasar gördüğü yangında evlerini kaybeden aileler, belediyenin yardımıyla yeni evlerine kavuştu.

 

Geçtiğimiz günlerde bir marangoz atölyesinde başlayan ve kısa sürede etrafındaki üç binayı kullanılamaz hale getiren yangında evleri zarar gören 5 ailenin yaraları, Çekmeköy Belediyesi tarafından sarıldı. Yangında evlerinin tamamını kaybeden 3 aile ve evleri kısmen zarar gören iki aileyi ziyaret eden Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, ailelerin yeni evlerine ve eşyalarına kavuşmaları için çalışma başlattı.


Çekmeköy Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar neticesinde 5 aile, 5 gün içinde yeni evlerine yerleştirildi. Evlerini tamamen kaybeden ailelerin yeni ev tutabilmeleri için doğal afet ve yangın kriterlerinden değerlendirme yapılarak nakdi yardım çıkarıldı. Çekmeköy Belediyesi’nin Yardım Esasları Kurulu tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda ailelerin; koltuk takımından buzdolabına, mutfak eşyasından çamaşır makinesine kadar tüm ev eşyaları temin edildi.

 

Ailelerin eşyalarını Çekmeköy Belediye Başkan Yardımcıları Eyüp Yıldırım ve Şahmettin Yüksel, teslim ettiler. Hanede yaşayan kişi sayısına göre hazırlanan eşyaları teslim eden başkan yardımcıları, ihtiyaçlılık durumlarının devam etmesi halinde aileler için ikinci bir komisyon kararı çıkarılabileceğini belirterek, geçmiş olsun dileklerini ilettiler. 



Çekmeköy Belediyesi


Geri Dön