28 / 03 / 2024

Çekmeköy'deki metro hattı arsa fiyatlarını yükseltti!

Çekmeköy'deki metro hattı arsa fiyatlarını yükseltti!

İstanbul Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Üsküdar-Çekmeköy metro hattının ilk etabının altyapı işlemlerinin tamamlanmak üzere olduğunu ifade ederek "2016 yılı nisan-mayıs aylarında fiili olarak vatandaşlarımızın hizmetine sunmayı hedefliyoruz" dedi



İstanbul Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Üsküdar-Çekmeköy metro hattının ilk etabının altyapı işlemlerinin tamamlanmak üzere olduğunu ifade ederek "2016 yılı nisan-mayıs aylarında fiili olarak vatandaşlarımızın hizmetine sunmayı hedefliyoruz" dedi. 3. köprü, Üsküdar-Çekmeköy metro projesi, kentsel dönüşüm ve ilçede yapılandıkta olan yatırımlara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Poyraz. Üsküdar'dan başlayıp ilk etapta Çekmcköy ve sonrasında Sancaktepe'den geçerek Sabiha Gökçen Mavaalanı'na kadar gidecek metro hattında ilk etap için sona gelindiğini belirtti. Üsküdar-Çekmeköy ilk etabının altyapı işlemlerinin tamamlanmak üzere olduğunu ve 2016 yılının nisan-mayıs aylarında fiili olarak vatandaşların hizmetine sunulacağını ifade eden Poyraz, "Bu hat çok önemli. Kadıköy-Kartal metrosu gibi sadece E-5 güzergahında giden bir metro olmayacak. İnsanların yoğun olarak ikamet ettiği bölgelerden geçiyor. Bu metro hattı sayesinde Üsküdar, Çekmcköy ve hatta Şile'de oturan vatandaşlar bile belirli bir yere kadar araçlarıyla gelecek daha sonra araçlarını otoparka bırakıp metroyla yoluna devam edecekler. Çekmcköy'den metroya binecek vatandaşımız yer üstüne çıkmadan Yeşilköy'e kadar gidebilecek" dedi. 


İLÇENİN NÜFUSU DA ARTTI 

Poyraz Çekmeköy'den kendi aracı ile Boğaziçi ya da Fatih Sultan Mehmet Köprü yoluna bağlanmak isteyenlerin Tcpeüstü ve Şile yolu güzergahındaki trafiğe girmeden ilçe içerisinden geçen 3. Köprü bağlantı yollarıyla rahatlıkla ulaşabileceğine dikkati çekti. Çekmeköy'de metro inşaatı başlamadan önce metrekaresi 150 lira olan arsaların fiyatı 1.500 TL'ye yükseldi. Üsküdar-Çekmeköy metro projesi mayıs ayında hizmete girmesi planlanıyor Metro ve 3. köprü projelerinin merkezinde olan Çekmeköy'de arsa fiyatlarında artışlar yaşandığını anlatan Poyraz, ilk belediye başkanı olduğu 2009 yılına göre fiyatlarda muazzam artış olduğunu ifade etti. İlçenin bütün mahallelerinde fiyatların yükseldiğini belirten Poyraz, "Metrekaresi 150- 200 TL olan arsaların bugünlerde 1.000 -1.500 TL'ye yükseldiğini görüyoruz. Bin liranın altında arsa kalmadı. Bu artışlar İstanbul'un genelinde de var" dedi. Poyraz, geçmişte İstanbul'da yılda 1 tane altgeçit yapıldığı dönemden şu anda yılda 270'in üzerinde alt-üst geçit yapılır duruma gelindiğini dile getirdi. Çekmeköy'de binaların yatayda büyüdüğünü ve yüksek binaların olmadığını aktaran Poyraz, ilçenin 3'te 2'sinin yeşil alana, yeni belediye hizmet binasının da 50 bin metrekarelik yeşil alan sahip olduğunu söyledi. Çekmeköy'ün kendi içerisinde neredeyse trafik problemi olmayan bir ilçe olduğuna dikkati çeken Başkan Poyraz, 6 yıl önce 130 bin olan nüfusun şimdi 230 bine yükseldiği bilgisini verdi. Emniyet ve asayiş açısında en güvenli birkaç ilçeden birisi olduklarını, Türkiye'deki marka okulların hepsinin ilçede şubesi bulunduğunu ve tam anlamıyla "eğitim ve kültür vadisi" olarak anılan bir ilçe oldukları vurgulayan Poyraz, tüm bunların yanı sıra sağlık alanında da her mahallede sağlık ocakları yapıldığını ve hasta başına en çok kapalı alana sahip hastanenin yapımının sürdüğünü ifade etti. Çekmeköy'ün Anadolu yakasının çekim merkezi olduğunu dile getiren Ahmet Poyraz, kentsel dönüşümde de öncü olduklarını anlatırken, "TOKİ. KİPTAŞ ve büyük markalı inşaat firmaları girmeden vatandaşlarımız kendi içinde bu dönüşümü gerçekleştiriyor" diye konuştu. 



Günboyu



Geri Dön