17 / 04 / 2024

Celal Bayar Üniversitesi'nin fakülte inşaatı mecliste konu oldu!

Celal Bayar Üniversitesi'nin fakülte inşaatı mecliste konu oldu!

Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Celal Bayar Üniversitesi Salihli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi inşaatına ilişkin soru önergesi hazırladı. Akçay, sorularının Başbakan Davutoğlu tarafından yanıtlandırılmasını talep etti..



Celal Bayar Üniversitesi nin fakülte inşaatı mecliste konu oldu!


Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Celal Bayar Üniversitesi Salihli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi inşaatına ilişkin soru önergesi hazırladı. Akçay, sorularının Başbakan Davutoğlu tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.


Önergesinde "Celal Bayar Üniversitesi ile Salihli Üniversite Yaptırma ve Yaşatma Derneğinin arasında 20 Mayıs 2010 tarihinde 4 yıllık öğrenim bölümleri açılmasına yönelik protokol imzalanmıştır." diyen Akçay "Bu protokole göre; Celal Bayar Üniversitesi Rektörlüğü, Salihli ilçesi Karaoğlanlı Köyü 1151 Ada ve Parsel numaralı Celal Bayar Üniversitesi Yüksekokul Kampüsü içerisinde Salihli Üniversite Yaptırma ve Yaşatma Derneğine arsa tahsis edecektir. 


Salihli Üniversite Yaptırma ve Yaşatma Derneği, Celal Bayar Üniversitesince kendisine tahsis edilen bu arsaya Rektörlükçe onaylı projeye uygun okul binasının kaba inşaatını yapacak ve Celal Bayar Üniversitesine devredecektir. Celal Bayar Üniversitesi ile Salihli Üniversite Yaptırma ve Yaşatma Derneği arasında imzalanan protokole göre; Projelerin ön onayından sonra kaba inşaata başlama ve bitirme süresi; işe başlama tarihinden itibaren 2 yıldır. Rektörlük, dernek ve halkın katılımı ile binayı teslim alacak, bu konudaki hazırlık ve çalışmalar dernek tarafından yürütülecektir." dedi.


Celal Bayar Üniversitesi Senatosu, Salihli Üniversite Yaptırma ve Yaşatma Derneği ile yaptığı protokol çerçevesinde Salihli’ye yapılacak olan fakülte binasının İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi olması yönünde bir karar alarak YÖK’e ilettiğini ve Bakanlar Kurulu 25 Ocak 2016 tarihli 2016/85 sayılı Kararıyla Bazı Yükseköğretim Kurumlarına Bağlı Olarak Fakülte, Enstitü ve Yüksekokul Kurulması yönünde karar verildiğini belirten Akçay "Bu fakültelerden biri de Celal Bayar Üniversitesine bağlı Salihli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesidir." dedi.


"Salihli Üniversite Yaptırma ve Yaşatma Derneği, Salihlili hayırseverlerin katkılarıyla yaklaşık 2,5 milyon liraya mal olan 5 katlı ve 8.100 metre kare binanın kaba inşaatını 1 Aralık 2014 tarihinde projeye ve protokole uygun bir şekilde bitirmiş ve 15 Aralık 2014 tarihinde Celal Bayar Üniversitesine teslim etmiştir.


Kaba inşaatın bitmesine, binanın Celal Bayar Üniversitesine teslim edilmesine, Celal Bayar Üniversitesine Bağlı Salihli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin kurulmasına yönelik bakanlar kurulu kararı çıkmasına rağmen binanın ince inşaatına başlanamamıştır." diye belirten Akçay, binanın ince inşaat işlerine bir an önce başlanması ve Salihli Celal Bayar Üniversitesi Salihli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 2016-2017 öğretim yılına yetiştirilmesi gerektiğini vurguladı.


Erkan Akçay'ın soruları


1. Celal Bayar Üniversitesi ile Salihli Üniversite Yaptırma ve Yaşatma Derneği arasında imzalanan protokole göre; Salihli Üniversite Yaptırma ve Yaşatma Derneği, Celal Bayar Üniversitesince kendisine tahsis edilen arsaya Rektörlükçe onaylı projeye uygun okul binasının kaba inşaatını yapacak ve Celal Bayar Üniversitesine devredecektir. Dernek, 1 Aralık 2014 tarihinde okul binasının kaba inşaatını tamamlayarak 15 Aralık 2014 tarihinde Celal Bayar Üniversitesine teslim edilmiştir. Salihli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi binasının kaba inşaatının teslim edilmesinin üzerinden yaklaşık 16 ay geçmesine rağmen binanın ince işçiliğine neden başlanmamıştır?


2. Celal Bayar Üniversitesi ile Salihli Üniversite Yaptırma ve Yaşatma Derneği arasında imzalanan protokolde kaba inşaata başlama ve bitirme süresi; işe başlama tarihinden itibaren 2 yıl ile sınırlandırılırken Celal Bayar Üniversitesinin binanın ince işçiliğini bitirerek binayı hizmete açma süresi neden sınırlandırılmamıştır?


3. Celal Bayar Üniversitesi Salihli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi binasının ince işçiliğine ne zaman başlanacaktır?


4. Kaba inşaatı bitmiş olan Celal Bayar Üniversitesi Salihli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin ince işçiliği ve binanın hizmete açılması için gereken maliyet nedir?


5. Celal Bayar Üniversitesi Salihli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin bir an önce bitirilmesi için Celal Bayar Üniversitesine kaynak aktarmayı düşünüyor musunuz?


6. Celal Bayar Üniversitesi Salihli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi zaman bitirilecektir? Celal Bayar Üniversitesi Salihli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesini 2016-2017 eğitim öğretim yılına yetiştirmeyi düşünüyor musunuz?






Geri Dön