25 / 04 / 2024

Celal Birsen'in ilk mağazası Antalya'ya

Celal Birsen'in ilk mağazası Antalya'ya

Geçen ay ortasında hayatını kaybeden işadamı Celal Birsen'in oğlu Recep Birsen, şirketin Türkiye'deki ilk mağazasını Antalya'da açtı. Dört yeni mağaza da yolda.



54 ülkeye şemsiye ihracatı yapan Celal Birsen şemsiyeleri New York'taki şubesinin ardından Antalya'da da bir mağaza açtı. Otel ekipmanlarına yönelik mağazada şemsiye, bayrak, outdoor mobilya, banner, tente, indoor ve outdoor tarzı ürünler satılacak.
Mağazanın açılışı nedeniyle düzenlenen törende, geçen ay geçirdiği trafik kazasında vefat eden Celal Birsen'in eşi, şirketin başına geçen oğlu Recep Birsen'in yanı sıra Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, İstanbul Tekstil İhracatçıları Birliği Genel Başkanı Hikmet Tanrıverdi hazır bulundu. Celal Birsen'in eşinin tören boyunca oğluna bakıp gözyaşlarına hâkim olamadığı gözlendi.

Hedef büyüttü
Turizmin en yoğun olduğu illerin başında geldiği için Antalya'da mağaza açtıklarını belirten Celal Birsen Yönetim Kurulu Başkanı Recep Birsen, bunun ayrıca Türkiye'deki ilk mağazaları olduğunu söyledi. Mağaza zincirlerini Türkiye ve yurtdışında da devam ettireceklerini anlatan Birsen, "Ülke içerisinde İstanbul,  İzmir  ve Bodrum'da, yurtdışında ise Adriyatik bölgesinde halkayı genişleteceğiz" dedi.
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, hüzünlü bir mutluluğu yaşadıklarını belirterek, "Kurban Bayramı'nda Celal Birsen bana gelip büyük bir heyecanla home office projesini anlatmış ve bunu ilk defa Antalya'da kuracağını söylemişti. Ben de sabırsızlanmıştım. Kısmet oğlunaymış" dedi. Türel, Avrupa'nın en büyük şemsiye üreticisi olarak 14 milyon dolar olan bu firmanın ihracatını, `şimdiki patron' Recep Birsen'in 50 milyon dolara yükselteceğini düşündüğünü kaydetti.

Milliyet

Geri Dön