19 / 04 / 2024

Celalettin Güvenç: Dar gelirliler için projeler yapacağız!

Celalettin Güvenç: Dar gelirliler için projeler yapacağız!

AK Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Celalettin Güvenç, seçim çalışmaları kapsamında Şıhmaksut Mahallesinde kahvede vatandaşlarla bir araya geldi. Celalettin Güvenç Dar gelirliler için projeler yapacağız dedi...



AK Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Celalettin Güvenç, seçim çalışmaları kapsamında Şıhmaksut Mahallesinde kahvede vatandaşlarla bir araya geldi. 


Partiden yapılan açıklamaya göre, yol güzergâhı üzerinde bulunan bir kahveyi ziyaret eden Celalettin Güvenç, burada vatandaşlarla sohbet ederek, seçim çalışmalarına ara vermeden sürdürdüklerini ifade etti. 


Şanlıurfa'yı köy köy, mahalle mahalle gezdiğini ve sorunlarını bildiğini belirten Celalettin Güvenç, iki buçuk yıllık Şanlıurfa Valiliği döneminde 248 ilçe, bin 500'ün üzerinde köy ziyaretinde bulunduklarını dile getirerek, bu süreçte 3 bin 700 kilometre yol yaptıklarını, 400'ün üzerinde sondaj kuyusu açtıklarını ve köylerde parke taşı döşemeye başladıklarını belirtti. 

Hepimizin geleceği AK Partide ve Recep Tayyip Erdoğan'dadır Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve Şanlıurfa için AK Partinin önemine değinen Celalettin Güvenç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 1994 yılında başlattığı Belediyecilik anlayışı ve AK Partili Belediyelerin tecrübelerinden istifade etme imkânları olduğunu belirterek,"AK Parti Belediyeleri Kentsel Dönüşümü nasıl yapmış, tapu sorunlarını nasıl halletmişler, fakir fukarayı nasıl konut sahibi yapmışlar, gençlerin istihdamını nasıl sağlamışlar,bütün bunlardan istifade ederek, istişare ederek bunları yapacağız diyoruz. Bunun çabası ve gayreti içerisindeyiz. Onun için hepimizin geleceği AK Partide ve Recep Tayyip Erdoğan'dadır diyoruz" dedi. 


Bizim aşiretimiz 1 milyon 800 bin nüfuslu Şanlıurfa'nın ta kendisidir Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin Şanlıurfa'nın tüm ilçe ve köylerinden sorumlu olacağını belirten Celalettin Güvenç, "Nereye Organize Sanayi Bölgesi yapılacak, nereye Uydu Kentler yapılacak, nereye küçük sanayi bölgesi yapılacak, şehrin kenarlarına uydu kentler nasıl yapılacak, parklar nereye yapılacak, yollar nasıl açılacak, yolların ortasındaki o elektrik direkleri nasıl kaldırılacak; bunların hepsi Büyükşehir Belediye Meclisinden geçecek. İşte biz diyoruz ki; 'Biz hakemiz, vicdan sahibiyiz, biz herkesi kucaklarız, bizim aşiretimiz 1 milyon 800 bin nüfuslu Şanlıurfa'nın ta kendisidir. Bu belediyeyi sizlere hizmetkar yapacağız. Herkes başı dik girer, başı dik çıkar huzur içerisinde. Türkiye'nin en genç nüfusu bizde % 72'si 29 yaşın altında ve işsiz, bunun çözümü Başbakanımızın İstanbul Belediyesinde başlattığı İş ve Meslek Edindirme Merkezi ve eğitimkurslarının Şanlıurfa'da süratle açacağız. 


Mutlaka parkaların yanında kadınların, yaşlıların sığınacağı, çay içecekleri, sohbet edecekleri, gazete okuyacakları sosyal tesisler açacağız. Yani insan odaklı, insanın mutluluğunu hedef alan ve bu mahallelerde kendilerini yalnız hissetmemesini sağlayacak her türlü tedbiri alacağız" dedi. İnancımız, birikimimiz, samimiyetimiz ve gücümüz var Gaziantep Şahinbey Belediyesi üç senede 40 bin insana ulaşacak sosyal tesisleri ve merkezleri açtığını söyleyen Celalettin Güvenç, "40 bin insan gidiyor; kimi İngilizce öğreniyor, kimi bilgisayar kursu alıyor, kimi spor yapıyor, kimi saz çalıyor, kimi kuran okuyor herkes kendine göre kurs alıyor. 


Herkesi kucaklamış meşrebine göre eğitiyor ve seviyeyi yükseltiyor. Niye yapmayalım bizde. 60 bin TL'ye ev satıyor. 90 metre karelik evleri gittim gezdim; 12 ay bin TL veriyorsun ondan sonra evin içine girdiğinde 400 TL veriyorsun. İşte bizim etrafımızda bir sürü hazine arazisi. Allah'ın izniyle ilk işimiz dar gelirliler için o projeleri alacağız ve çocuk sayımız biraz fazla diye biraz büyüteceğiz. Bu yüzden 60 bin değil 70 bin TL olacak ama 400 TL kira verir gibi ev sahibi yapacağız. Bunları yapacak inancımız, birikimimiz, samimiyetimiz ve gücümüz de var. Yeter ki siz bize dua edin, destek verin" diye konuştu.

30 Mart 2014 yerel seçimlerinin sıradan bir seçim olmadığına dikkat çeken Celalettin Güvenç, bu seçimlerde Kefenini giyip hayatını bu millete adayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a verilecek büyük destekle; Türkiye üzerinden oynan oyunların bozulacağını belirtti. 


Pamuğu biz üretiyoruz; fiyatı onlar belirlivor Türkiye'ye uluslararası bir operasyon gerçekleştirildiğini ifade eden Celalettin Güvenç, "Sizler bunu çok iyi gördünüz. Amaç dünyanın en büyük havaalanının yapılmaması, nükleer santralin yapılmaması, boğaza 3. köprünün yapılmamasıdır. Dünyanın en büyük havaalanının yapılmasıyla Dünya ticaret merkezi konumunda olan Londra ile Frankfurt'un cazibesi azalacak, insanlar geçişleri ve uçuş nakillerini İstanbul üzerinden yapacak. Petrolün fiyatını onlar belirtiyorlar; Müslüman ülkelerden çıkarılıyor. Pamuğu biz üretiyoruz; fiyatı onlar belirtiyor. 


Avrupa pasaportları kaldırıyor, sınırları kaldırıyor, tek devlet olmaya uğraşıyorsunuz. Bizi niye dövüştürüyorsunuz, biz niye birbirimiz kırıyoruz, niye savaşıyoruz, Irak'ta, Suriye'de niye savaş var, Türkiye'de niye sıkıntı var; biz bilmiyor muyuz işimize, tarlamıza, petrolümüze sahip çıkmayı. 150 yıldır batının hegemonyasını ilk sorgulayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dır. 

Bunu hepiniz çok iyi biliyorsunuz. Bundan dolayı rahatsızlıkları çok büyüktür" dedi. Şıhmaksut Mahallesinde vatandaşlarla bir araya gelen Celalettin Güvenç, mahalle buluşmasının ardından kahve çıkışında vatandaşların görüş ve önerilerini dinledi. 


Gap Gündem 


Geri Dön