19 / 04 / 2024

Celalettin Güvenç TOKİ konut indirimi için devreye girdi!

Celalettin Güvenç TOKİ konut indirimi için devreye girdi!

Şanlıurfa Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mehmet Altun ve Kamu Şirket Personelleri Derneği (KAŞİP) Genel Başkanı Hakan Aydın'ı makamında kabul eden Başkan Güvenç, esnaf ve işçiler için indirim ve ödeme kolaylığı hakkında bilgi verdi




Şanlıurfa'da STK'lar,  TOKİ  konutlarının daire fiyat sorununun yardımında emeği geçen Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç'i ziyaret etti. Şanlıurfa Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mehmet Altun ve Kamu Şirket Personelleri Derneği (KAŞİP) Genel Başkanı Hakan Aydın'ı makamında kabul eden Başkan Güvenç, esnaf ve işçiler için indirim ve ödeme kolaylığı hakkında bilgi verdi. Geçmiş yıllarda Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından işçi ve esnaf için ucuz konut yapımı için devreye giren ve yapımının başlamasında emek veren Başkan Güvenç, son olarak da indirim ve ödeme kolaylığında devreye girdi.


TOKİ indirim kampanyası 2015'te ne zaman yapılacak? Öğrenmek için tıklayın!


"TOKİ'YLE İŞÇİ VE ESNAFIMIZIN DURUMUNU AKTARDIM"


İşçi ve esnaf adına yapılan indirimden dolayı mutluluğunu dile getiren Güvenç,"Güzel bir iş yaptık. Onların sevincini paylaşmak adına buradayız. 3 binden fazla konut TOKİ tarafından önceki dönemdeki ricalarımızla başlamıştı. Bu defa gerek Hilvan'daki konutlardan, gerekse merkezdeki konutlardan dolayı fiyat yüksekliği ve ödeme şartlarının zorluğundan dolayı esnafımız ve işçilerimiz talepte bulundular. Bakkallar odamız konut teslim edilmeden taksit ödemesi başlamasının esnafımızı yoracağını ve sıkıntıya uğrayacağını ifade etti. Esnafımızın çoğunun kirada olduğunu hem kirada ödeyip hem de TOKİ'ye ayrı ödeme yapacağı için zorlanacağını ve ödeyemeyeceğini TOKİ yetkililerine ifade ettik" dedi.


Yapılan talepler ve görüşmeler neticesinde TOKİ Başkanını ziyarette bulunduğunu söyleyen Güvenç, konuyu bire bir ilettiğini söyleyerek, "Bunun üzerine 2+1 dar gelirli vatandaşların konutlarında, Hilvan'daki konutlarda indirim yapılarak, ödeme vadeleri kolaylık sağlandı. 120 aydan 180 aya çıkarıldı. Amacımız esnafımızın ve işçimizin yüzünü güldürmektir. Allah hayırlı eylesin" dedi.


İlerleyen günlerde Büyükşehir Belediyesi tarafından daha iyi ve uygun şartlarda konutlar yapacaklarını belirten Güvenç, "Evren ve Organize sanayindeki çalışan kardeşlerimize; Maşuk ve diğer bölgelerde konut yapımına belediye olarak başlayacağız, hazırlıklarımız son aşamasındayız" diyerek müjde verdi.


ALTUN: GÜVENÇ'İN ELİNİ OMZUMUZDA HİSSETTİK


Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mehmet Altun, "Önce eski Valimiz olan şimdi Büyükşehir Belediye Başkanımız Celalettin Güvenç Beye üyelerimizin konut sorununu gidermesi için biz ve TOKİ arasında aracı olmasını arz etmiştik. O zamandan bu konuya başlamıştı. Olmaz diyenlere ve yapamazsınız diyenlere rağmen en büyük desteği kendilerinden gördük sağ olsun. Büyük projeler meyvesini geç verir. 3 yılda olsa sonuna geldik. Bu süre sonunda başından buyana bizden desteğini hiçbir zaman esirgemediği gibi TOKİ bize yüksek fiyat ve zor ödeme koşulları çıkarttı. Başkan Beyi arayarak bizim için bizzat TOKİ idaresine gidip görüştü. 2+1, 3+1 ve 4+1'lerde bize ödeme kolaylığı sağladı. Taksitlerin anahtar teslimatından sonra başlaması üzerine yeni bir protokol hazırlattı. Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç sağ olsun bir abi, kardeş gibi elini omzumuzda hissettik. Kendisini her zaman yanımızda hissettik, bütün yönetimim ve üyelerim adına teşekkür kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.


'ÇALIŞMALARI TİTİZLİKLE TAKİP ETTİ'


Kamu Şirket Personelleri Derneği Genel Başkanı Hakan Aydın ise, valilik döneminden bu yana Başkan Güvenç'in dar gelirlileri konut edindirme projesini başlattığını ifade ederek,"Kendine ev yapar gibi çalışmaları titizlikle takip etti. Bizler perdenin arkasıydık sağ olsun kendileri her zaman desteklerini esirgemediler. 2+1 ve 3+1'lerde ödeme kolaylıkları sağladı. Önceki fiyatlar uygun olmadığından dolayı projeyi fesih etme aşamasındaydık. Başkan Güvenç bizzat ilgilenerek 120 aydan 180 aya ve yüzde 12 ön ödemeye indirgeyerek, bize çok kolaylık sağladı. Biz de bu vesileyle konut sahibi olabileceğiz. Türkiye'nin her bir noktasında taşeron işçinin ev sahibi olması çok zor bir olaydır. Ama bu olay Şanlıurfa'da Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Celalettin Güvenç tarafından çok basitçe halledildi. Bu gün 527 konutun taşeron işçiye tahsis edilmesi başkanımızın büyük yürekliliğinden kaynaklanmaktadır. Bizimle birlikte toplamda Şanlıurfa'da 3 bin 17 toplu konut kapsamında imkan edinme sahibi olacaklar. Bundan dolayı çok teşekkür ediyorum" dedi. 



Gazete İpekyol


Geri Dön