19 / 04 / 2024

Celaloğlu İnşaat Kaya City projesiyle kazandırıyor!

Celaloğlu İnşaat Kaya City projesiyle kazandırıyor!

Celaloğlu İnşaat yönetim kurulu başkanı Selahattin Sulu’ nun hayata geçirdiği konut projelerinden daire sahibi olanların yüzü hep güldü...




    

Celaloğlu İnşaat yönetim kurulu başkanı Selahattin Sulu’ nun hayata geçirdiği konut projelerinden daire sahibi olanların yüzü hep güldü. 20 yıllık meslek hayatında hep yüksek prim yapan projelere imza atan Sulu’ nun son projesi Kayacity ‘de kısa sürede değerine değer kattı.


22 yıllık öğretmenlik hayatının ardından giriş yaptığı baba mesleği inşaat sektöründe binlerce aileyi ev sahibi yapan Selahattin Sulu, özellikle İstanbul Başakşehir’ de sosyal doku alanları ile zengin projeler yapıyor. Selahattin sulu ile şansa bağlanamayacak kadar başarılı ve istikrarlı giden iş hayatını, Celaloğlu inşaatı ve son dönemin en çok konuşulan projesi Kaya city’i konuştuk.



Selatin bey kısa hayata geçirdiğiniz projeler yakaladığı değer artışı ile sizden ev alanları mutlu ediyor. Kaya City de buna güzel bir örnek. Ne düşünüyorsunuz.Ben çalışma hayatına farklı bir perspektiften bakıyorum. İş dünyasının ilk kıstası olan ciro ve beraberinde gelen yüksek karlılık, açıkçası benim çok önemsediğim bir konu değil. Biz de tabi ki bir maliyet ve kar hesabı yapıyoruz, sonuç para kazanırsanız vergi verirsiniz, yeni projeler yapıp yeni iş alanları ortaya çıkartırsınız. Fakat birinci hedefe para kazanmayı yüksek kar yapmayı koyarsanız bu sefer ne olursa olsun onu yakalamak için elinizden ne gelirse yaparsanız. Buda etik değerlerden taviz vermeyi doğurur.


Para kazanmak önceliğimiz değil 

Niyet ne kadar güzel olursa sonuçlarda o kadar güzel oluyor. İyi niyetin zararını hiç göremezsiniz. Ben, bizden ev alanların ve yanımızda çalışan arkadaşlarımızın mutluluğundan güç alıyorum. Daha fazla insanı mutlu etmek gibi bir niyetimiz var. Niyet insanların mutluluğunu sağlamak olunca da karşınıza hep size faydası dokunan etkenler ortaya çıkıyor. 

      


Ben Kaya City projesine başlarken buralarda inşaat yapılmaz, yapılsa satılmaz deniyordu. Biz bu Kaya şehir ‘e değer katan, örnek olacak insanların yaşam standartlarını yükseltecek ve iş imkânı açacak bir proje yapma amacı ile başladık. Niyet böyle olunca da bir baktık ki projemize değer katacak birçok etken ortaya çıktı. 



Kaya City müşterimize kazandırdı.       

Dünyaca ünlü “Çılgın Proje” Kanal İstanbul, 3. Köprü, 3. Havaalanı ile Başakşehir’ de kurulan Sağlık Vadisi, Türkiye’nin biomedikal parkı Bio İstanbul, Olimpiyat Köyü gibi birçok proje Kaya City ‘nin hemen yakınında oluştu ve projemizin değerine değer kattı. Hem biz hem de bizden daire alanlar çok mutlu oldu. Bu güm Kaya City den konut alanlar çok ciddi anlamda karlı bir yatırıma sahip olmuş oldular.


Başarı için sadece iyi niyet yeterli mi?

Başarıya giden yolda birçok etken var. Bunlardan birincisi iyi niyet ise ikincisi işinizi bilmeniz ve severek çalışmanızdır. Ön görünüzün yüksel olması gerek. Sürekli yeniliğe açık, işiniz ile ilgili gelişmeleri takip etmek durumundasınız. Bunların hepsi beraberinde başarıyı getiriyor. Bir projenin başarısında Lokasyon, ulaşılabilirlik, projenizin genel özellikleri ve kalitesi çok önemli. Hangi işi yapıyor olursanız olun, yenilikleri takip etmezseniz gelecek ile ilgili doğru tahmin yapamazsanız. Biz Kaya City projesini hayata geçirirken bazı ön görülerde tabi ki bulunduk. Bu bölgenin geleceğine inandık. İstanbul’ un bu tarafa doğru büyüyeceğini tahmin ettik. Bir risk aldık ama aldığımız bu risk bizi bölgede öncü kurum haline getirmesinin yanında karlı bir iş yapmamızı sağladı.  



40 yıldır tempom hiç düşmedi.22 yıllık öğretmenlik ve 20 yılı aşan iş hayatımda hiçbir zaman tempomu düşürmedim. Yorulmanın, tatil yapmanın ne olduğunu açıkçası bilmiyorum. Sabah tüm personelimden önce işe gelirim ve en son olarak da ben çıkarım. Boş zamanın ne demek olduğunu da bilmem.  Her anımı değerlendirmeye çalışıyorum.  Çok da keyif alıyorum bu yoğun tempodan. Çalışanlarımızla birlikte zaman geçirmekten, gelen konuklar ile tanışıp ilgilenmekten mutluluk duyuyorum.  Gün içerisinde genelde şantiyede olurum. Ekibimiz çok iyi ama ben yine de yanlarında olurum. Çünkü hem ev alanların hem de iş verdiğimiz insanların sorumluluğunu hep üzerimde taşıyorum.


Celaloğlu inşaat kurumsal yapıda faaliyet gösteriyor.


Celaloğlu inşaat olarak mükemmel bir kadromuz var, her bir takım arkadaşım işinin uzmanı ve işini severek yapıyor. Projelerimizin malzeme seçiminden işçiliğine kadar taviz vermediğimiz birinci ilkemiz kalitedir. Ulusal ve uluslararası standartlara sahip malzemeleri seçerek projelerimizde kullanıyoruz. Her projemizde geniş sosyal alanlara yer veriyoruz. Havuzu,spor alanları, yürüyüş parkurları ve otoparklar standart olarak projelerimizde yer alıyor. Biz insanların sadece barınma ihtiyacını değil aynı zamanda sevdikleri ile huzuru bulacakları mekanları onlara vermeyi istiyoruz.



Sektörün durumu nasıl peki ?

İnşaat sektörünün sadece ulusal değil uluslararası gelişmelerden çok çabuk etkileniyor ve çabuk reaksiyon gösteriyor. Eğer mevcut siyasi ve ekonomik durum iyi ise işler iyi gidiyor. Türkiye’nin son 10 yıldır mükemmel yönetiliyor. Bir işadamı olarak yatırım yapmaktan korkmuyorsunuz. Çünkü güven ve istikrar var. Üretmekten ve tüketmekten kimse korkmuyor.2008 krizi döneminde ben Başbakanımızın kriz bizi teğet geçecek sözüne inanan ve yatırıma devam eden işadamlarından biri oldum. Başakşehir konakları projesini bu dönemde yaptım ve başarı ile bitirdim. Hem biz hem de bu ülke kazanmış oldu. Şuanda kredi faiz oranlarındaki düşüş ile birlikte sektörümüzde ciddi bir hareketlilik var, ben bununda devam edeceği kanaatindeyim.



Son olarak eklemek istediğiniz konu var mı?

İnşaat şirketlerinin başarısında yerel yönetimlerin çok büyük katkısı var. Başakşehir’ de iş yapan inşaat şirketleri bu konuda çok şanslı. . Belediye başkanımız sayın Mevlüt Uysal ve belediye çalışanları bölgenin geleceği için var gücü ile çalışıyor. Problem değil yasal sınırlar içerisinde çözüm üretiyorlar ve yatırımcıya destek oluyorlar. Bölgede faaliyet gösteren iş adamları olarak teşekkür borçluyuz. Bunun yanında Celaloğlu inşaatın bugünlere gelmesinde büyük katkısı bulunan tüm çalışanlarımıza ve bizim projelerimize inanıp teveccüh gösteren tüm dostlarımıza da yine teşekkür ediyorum.


Sabah Gazetesi İnşaat Emlak 



Geri Dön