19 / 04 / 2024

Çelebi'nin Atatürk Havalimanı'ndaki yeni kargo binası açıldı!

Çelebi'nin Atatürk Havalimanı'ndaki yeni kargo binası açıldı!

Çelebi'nin Atatürk Havalimanı'ndaki yeni kargo ve antrepo binası hizmete girdi. Yaklaşık 11 bin metrekarelik kapalı alana sahip tesisin yıllık 102 bin ton kargo kapasitesi bulunuyor..



Yaklaşık 11 bin metrekarelik kapalı alana sahip tesisin yıllık 102 bin ton kargo kapasitesi bulunuyor. Merkezin açılışını; Çelebi Havacılık Holding CEO'su Onno Boots ve Yer Hizmetleri ve Kargo Başkanı Atilla Korkmazoğlu ile sivil havacılık otoriteleri, havayolu şirketleri ve kargo sektörü temsilcileri yaptı.


YURTDIŞI VE YURT İÇİNDE BÜYÜYOR


Çelebi'nin milli ve uluslararası kuvvetli büyüme stratejisine dikkat çeken Onno Boots, Türkiye'nin yanı sıra Delhi, Budapeşte ve Frankfurt'ta mühim boyutlarda kargo&antrepo hizmetleri verdiklerini de vurguladı. Boots, “Çelebi, kargo&antrepo hizmetlerinde de gerek milli gerekse uluslararası arenada mühim büyüme stratejileri geliştiriyor” dedi.

Yeni kargo binasının özellikleri, teknolojisi ve kapasitesi ile alanında misal bir tesis olduğunu vurgulayan Çelebi Havacılık Holding Yer Hizmetleri ve Kargo Başkanı Atilla Korkmazoğlu da, “100 bin tonu aşkın kapasitesi ve yüksek teknolojisiyle yeni kargo binamız, Çelebi'ye yakışan, uluslararası nitelikte bir tesis olarak inşa edildi" dedi.


3. havalimanında yerini alacak


İstanbul üçüncü havalimanı projesi kapsamında hizmet verilen havayolu sayısının 150, kargo işlem hacminin ise 6 milyon ton olarak gerçekleşmesinin öngörüldüğüne dikkat çeken Korkmazoğlu, şunları kaydetti: “Çelebi Kargo, var hizmet kollarının yanı sıra yenilikçi yaklaşım ve yatırımlarla, üçüncü havalimanı projesinde yer almak için çalışmalarına başlamıştır."


Yeni Şafak


Geri Dön