19 / 04 / 2024

Çelebi’nin mükemmeliyetçi hizmeti ödüllerle tescillenmeye devam ediyor!

Çelebi’nin mükemmeliyetçi hizmeti ödüllerle tescillenmeye devam ediyor!

2014’e adeta ödül yağmuru ile giren Çelebi, yılın ikinci yarısında Hindistan’da Mumbai, Delhi, Türkiye’de ise İzmir, Dalaman ve Antalya istasyonlarının aldığı 11 ayrı ödül ile başarılarını taçlandırdı.



2014’e adeta ödül yağmuru ile giren Çelebi, yılın ikinci yarısında Hindistan’da Mumbai, Delhi, Türkiye’de ise İzmir, Dalaman ve Antalya istasyonlarının aldığı 11 ayrı ödül ile başarılarını taçlandırdı.


İki kıta beş ülkedeki 36 havalimanında yer hizmetleri ve kargo&antrepo hizmetleri faaliyetleri yürüten Çelebi, başarılarını ödüllerle taçlandırmaya devam ediyor. Aralarında dünyanın en önemli markalarının da yer aldığı 300’e yakın havayolu şirketine hizmet veren Çelebi, kimi zaman havacılık otoriteleri, dernekleri ya da yayınlarınca verilen, kimi zaman da müşterilerinden aldığı taltiflerle ödül koleksiyonuna birbiri ardına yenilerini ekliyor. 2014’e adeta ödül yağmuru ile giren Çelebi, tescilli başarılarını tüm yıla taşıyarak, ulusal ve uluslararası arenada öne çıktı.


2014 yılına, bir hafta içinde ikisi yurtdışından üç ödül birden alarak giren Çelebi, küresel arenada dikkatleri üzerine toplamıştı. Çelebi, 5 Şubat’ta, Çelebi Delhi Cargo ile Air Cargo India 2014’te, Hindistan’da “Yılın En iyi Kargo Yer Hizmetleri Şirketi” ödülünü, ertesi gün ise Çelebi Ground Handling Hungary ile Budapeşte Havaalanı tarafından düzenlenen 7. Havacılık Ödülleri’nde “En İyi Yer Hizmetleri Şirketi” seçilmişti. Üçüncü ödül ise Türk Hava Yolları’ndan gelmişti. THY Genel Müdürlüğü’nde 12 Şubat’ta düzenlenen törende, Türk Hava Yolları, Anadolu’daki başarılı yer hizmetleri çalışmalarından dolayı Çelebi Hava Servisi’ni ödüllendirmişti.


Uluslararası arenada başarılarını taçlandırmaya devam eden Çelebi, henüz yılın ilk çeyreği bitmeden iki ödül daha almıştı. Hindistan Ticaret Odası’nın düzenlediği “Mükemmellik” değerlendirmesinde Çelebi Delhi Cargo, layık görüldüğü “En iyi Havalimanı Operatörü” ve “Yılın Çevreci Lojistik Hizmet Sağlayıcısı” ödüllerini 18 Şubat’ta Yeni Delhi’de düzenlenen törenle almıştı. İkinci çeyrekte ise Türk Hava Kurumu Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Kulübü’nün, Çelebi Hava Servisi’ni bu yıl da ‘En İyi Yer Hizmetleri Kuruluşu’ seçmesi ve diğer kuruluşlardan gelen ödül ve taltifler Çelebi’yi onurlandırmıştı.


Türk sivil havacılığının global markası Çelebi, yılın ikinci yarısında birkaç aylık dönemde birbiri ardına layık görüldüğü 11 ayrı ödül ile de ulusal ve uluslararası arenada yine dikkatleri üzerine topladı.


Yılın ikinci yarısında ilk ödülü Çelebi Hava Servisi (ÇHS)  İzmir  Adnan Menderes Havalimanı İstasyonu aldı. Thomson Airways tarafından 9 ülke ve bölgede yapılan CSQ (Müşteri Memnuniyeti Anketi) değerlendirme sonuçlarına göre; ÇHS İzmir Adnan Menderes Havalimanı İstasyonu, önce Haziran’da sonra ise Ağustos ayında da ÇHS Antalya İstasyonu ile birlikte Türkiye’deki en yüksek puanı alarak istikrarlı bir başarıya imza attı.  


Yine Thomson Airways tarafından 11 ülkeyi kapsayan bölgede yapılan OTP (On time Performance - Zamanında Performans) sonuçlarına göre de 01 Mayıs – 14 Eylül 2014 dönemleri arasında ÇHS Dalaman İstasyonu, en yüksek puanı alarak önemli bir başarıya ulaştı.  


Dünyanın en önemli havayolu şirketleri arasında yer alan Lufthansa da, Çelebi Nas Mumbai İstasyonu’nu, “Temmuz 2014 – En İyi İstasyon” seçerek, takdir beratı sundu.


Bir başka önemli havayolu şirketi Qatar Havayolları’nın ISC bölgesinde (Indian Subcontinent Region) değerlendirmesinde Çelebi Nas Mumbai İstasyonu, 20 istasyon arasında birinciliğe uzandı. Çelebi Nas Mumbai İstasyonu ayrıca, Eylül ayında Qatar Havayolları’nın tüm dünyayı kapsayan uçuş ağındaki 131 istasyon arasında ise beşinci seçildi.


Çelebi Nas Mumbai İstasyonu, yine bir başka önemli havayolu şirketi Swiss’in tüm uluslarası ağlarında yapılan değerlendirmede, “2014 Eylül –NO 1” olarak belirlendi. 


ÇHS Antalya İstasyonu ise, Thomas Cook grubunun, yer hizmetleri şirketleri temsilcilerinin katılımı ile 2 Ekim 2014 tarihinde Almanya - Frankfurt'da düzenlediği organizasyonda "En İyi Yer Hizmetleri Performansı” ödülünü aldı.


Ayrıca Hindistan Delhi Indra Gandhi Uluslararası Havalimanı otoritesi DIAL tarafından yapılan 5S (Sorting – Sustain – Set in Order – Standardize – Shine) değerlendirmesinde de Çelebi Delhi Cargo, “Çelebi İthalat Depo Akü Şarj Alanı” ile Sürdürülebilir Alan Kategorisi’nde – “Yükselen Şampiyon” seçildi. Çelebi Delhi Kargo, ayrıca Debut Alan Kategorisi’nde de “Çelebi İhracat Depo 2 Switch Room” ile birinci finalist oldu.



Geri Dön