19 / 04 / 2024

Çelik İhracatçıları Birliği inşaat sektörünün tüm paydaşları ile bir araya geldi!

Çelik İhracatçıları Birliği inşaat sektörünün tüm paydaşları ile bir araya geldi!

Çelik İhracatçıları Birliği inşaat sektörünün tüm paydaşları ile bir araya geldi. Çelik İhracatçıları Birliği, inşaat sektörünün tüm paydaşlarının İstanbul’da bir araya geldiği dostluk yemeğine ev sahipliği yaptı.



Çelik İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ekinci ile Yönetim Kurulu Üyeleri Uğur Dalbeler ve İbrahim Pektaş’ın ev sahipliği yaptığı toplantıya; inşaat sektörünün önde gelen kuruluşlarından Türkiye Müteahhitler Birliği, adına Cahit Karakullukçu (Yönetim Kurulu Üyesi), Türkiye İnşaat Malzemeleri Sanayicileri Derneği adına Dündar Yetişener (Yönetim Kurulu Başkanı) ve Oktay Alptekin (Yönetim Kurulu Başkan Vekili), Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği adına Şefik Tüzün (Yönetim Kurulu Başkanı) ve Oğuz Tezmen (CEO) ve Türkiye Çelik Üreticileri Derneği adına Veysel Yayan (Genel Sekreter) katıldı.

 

İnşaat sektörünün önemli paydaşlarından olan çelik, diğer inşaat malzemeleri, çimento ve müteahhitlik sektörlerinin genel durumu, sorunları ve işbirliği geliştirilebilecek alanlarının görüşüldüğü toplantıda, ülke menfaatlerinin ön planda tutulması üzerinde duruldu. Söz konusu toplantının sürdürülebilir olması için tüm paydaşların yer alacağı bir platform kurulması da gündemde yer aldı.

 

Çelik İhracatçıları Birliği Başkanı Namık Ekinci konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Türkiye’de yapılan inşaatlarda kalitenin maksimum ve maliyetlerin minimum seviyede, rekabetçi olabilmesi için inşaat sektörünün tüm paydaşlarının konuyu sahiplenmesi gerekmektedir. Tüm paydaşların, üstlerine düşen sorumluluğu laikiyle yerine getirmeleri hem inşaat sektörünün hem de ülkenin menfaatinedir. Bununla ilgili yapılacak olan çalışmalarda ilke olarak ürünlerde kalitenin öncelikli tutulması, rekabet kurumunun görüşleri alınarak, ticarette serbest piyasa ekonomisi kurallarının benimsenmesi, hukuka ve ahlaka uygun bir şekilde hareket edilmesi esas alınmalıdır. Biz çelik sektörü olarak inşaat sektörünün önemli bir paydaşı konumundayız. Önemli bir paydaş olarak da inşaat sektörüyle ilgili üzerimize düşen sorumluluğu almaya ve bu doğrultuda yapılacak olan her türlü çalışmanın içinde memnuniyetle bulunmaya hazırız. Bugün gerçekleştirdiğimiz dostluk yemeği de işbirliğine hazır olduğumuzu gösteren önemli bir ilk adım niteliğindedir” dedi.

 



Geri Dön