25 / 04 / 2024

Çelik Palas'ın ek inşaatı, arsasıyla beraber satışta!

Çelik Palas'ın ek inşaatı, arsasıyla beraber satışta!

Serkan İnceoğlu Bursa Hakimiyet gazetesindeki yazısında Çelik Palas'ın ek inşaatının arsasıyla beraber satışa çıkmasını ele aldı, Bursa'da sadece bu 2 ihaleyle 15.6 milyon TL hedefleniyor.




Devlet, gayrimenkullerine satış ihaleleri düzenlerken, 27 Ağustos tarihi de; yani bugün, Bursa'dan umudun, hedefin dönüm noktası. 


Bu ayın ilk haftasındaki bir makalemizde, Bursa merkezli olarak, 27 milyon TL gelir beklentili toplu ihaleler yapılacağını duyurmuştuk. 


Bugün, çifte ihale var. 

...Ve! Sadece 2 ihaleyle 15.6 milyon TL hedefleniyor. 

Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nce programlanan ihalelere göre, Yalova Yolu'ndaki yer, en değerlisi oluyor. 

12 milyon 306 bin TL! BUTTİM Kavşağ ı'nın batısında ve Yalova Yolu'na cepheli olan 7 bin 848 metrekare arsa, konut dışı kentsel çalışma alanı kapsamında bulunuyor. 

Yürürlükteki imar planına göre, Emsal 1.5 oranıyla da üzerinde azami toplam 11 bin 500 metrekare inşaat yapılabilme hakkı taşıyor. 

Çekirge Devlet Hastanesi nin yanında, afet riskine karşı kentsel dönüşüm gerekçesiyle yıkılan eski Maliye lojmanlarına ait arsa da, bugün müşteri bekliyor. 

Yürürlükteki imar planına göre, 2. Derece Doğal S İT ve 1. Derece Kaplıca Suyu Koruma alanlarında kalan bin 729 metrekare arsaya, 3 milyon 340 bin TL değer belirlenmişti. 

Paraya dönüşüm süreci yürütülüyor. 

Bursa'da, devletin bir başka büyük gayrimenkul satışı planladığını ve yine bugün gerçekleştirilmek istendiğini öğrendik. 

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Çelik Palas Oteli'nin yıllardan beri sürüncemede kalan devasa ek tesis inşaatı ve alanını satmak istiyor. 

İhaleye göre... 

40 bin 961 metrekareyi kapsayan satış için değer ilanı yapılmazken, katılım için 750 bin ABD Doları tutarında geçici teminat alınması öngörülüyor. 

Geçici teminatın belirlenmesinde, bedelin % 3'ü uygulamasını dikkate alırsak, 25 milyon ABD Doları değerine ulaşılıyor. Bu tutar da, 50 milyon TL anlamına geliyor. 

Devletin gayrimenkul satışları için Bursa'da bu ayın 27'sine odaklanmışken, Büyükşehir Belediyesi de, bugün satış hedefine ulaşmak istiyor. 

Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin yakındaki 6 bin 303 metrekare arsanın satışı, en az 5.3 milyon TL bedelle bugünkü ihale gündeminde bulunuyor. 

Bursa'da, devletin gayrimenkul satışları, açıkçası kolay olmuyor. Bugünkü ihalelere bakıldığında da, görüyoruz. Şimdi, bugüne odaklanma var. 


Bursa Hakimiyet/Serkan İnceoğlu


Geri Dön