19 / 03 / 2024

Çeliker İnşaat, Bağdat Caddesi'nde 5 yeni projeye başlayacak!

Çeliker İnşaat, Bağdat Caddesi'nde 5 yeni projeye başlayacak!

Bağdat Caddesi üzerinde ve civarında 30'un üzerinde projeye imza atan Çeliker İnşaat, adeta Cadde'nin aranan inşaat şirketi oldu



Bağdat Caddesi'nde 30'un üzerinde projeye imza atan Çeliker İnşaat, son olarak Galatasaray Kulübü eski başkanlarından Alp Yalman'ın evinin yerine bir proje yaptı. Şirket Cadde'de 5 yeni projeye daha başlayacak

Kuruluşu 1975'e dayanan son 20 yılda da Bağdat Caddesi üzerinde ve civarında 30'un üzerinde projeye imza atan Çeliker İnşaat, adeta Cadde'nin aranan inşaat şirketi oldu. Bağdat Caddesi'nde yaşları 40'ı aşan bir çok binanın sahibi, deprem gerçeğinden hareketle eskiyen binalarının yerine yenilerinin yapılmasını istiyor. İşte bu noktada bir çok daire ya da arazi sahibi, bu bölgede yaşayanlarının güvenini kazanmayı başaran Çeliker İnşaat'ın kapısını çalııyor. Çeliker İnşaat'ın Bağdat Caddesi'nde inşa ettiği konutların tamamı butik projlerden oluşuyor. Çeliker İnşaat'ın Bağdat Caddesi civarında son olarak tamamladığı projeler arasında Galatasaray Spor Kulübü eski başkanlarından Alp Yalman'ın Cadde Bostan Plajı'nın hemen karşısında yer alan ve yıllardır ikamet ettiği evi de bulunuyor.

Cadde'de 5 yeni projeye başlayacak
Çeliker İnşaat, Alp Yalman'ın evinide dönüştürerek, buraya 3 bloktan oluşan butik bir iş merkezi projesi inşa etti. İnşaatı tamamlanan, cafe ve restoranların yer alacağı iş merkezinde satış ve kiralama çalışmaları devam ediyor. Yine aynı bölgede Suadiye Konakları projesini tamamlayan ve satışlarına devam eden Çeliker İnşaat, bir yandan Suadiye'de 9 kat ve her biri 200 metrekare büyüklüğünde 18 daireden oluşan butik projenin inşaatına devem ederken, diğer yandan da Bağdat Caddesi civarında 5 yeni projeye daha başlamaya hazırlanıyor.

65 konut 20 cadde mağazası yapacak
Çeliker İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Hamza Çelik, başlayacakları 5 yeni projeninde işyeri ve konut ağırlıklı butik projeler olduğunu belirterek, 5 projede 65 konut, 20 civarında da cadde mağazası inşa edeceklerini açıkladı. Hamza Çelik, Bağdat Caddesi'nde yer alan yapıların yaklaşık 40 yılının üzerinde yaşlara sahip olduğunu ve İstanbul'un birinci derecede deprem bölgesi olduğu dikkate alındığında da bu yapıların bir çoğunun yıkılarak yerlerine yenilerini yapılması gerektiğinin altını çiziyor.

'Yeni imar düzenlemesine ihtiyaç var'
Bağdat Caddesi'nin imar planlarının eski olduğuna değinen Hamza Çelik, mevcut imar planları ile Bağdat Caddesi'nde yenileme ve dönüşüm çalışmalarının zor olduğunun altını çizdi. Çelik, bölgedeki 40 yıllık binaların deprem karşında risk taşıdığını hatırlatarak, "Bu imar planlarıyla özel sektörün yenileme projeleri hayata geçirmesinin mümkün olamayacağını düşünüyorum. Bu nedenle Bayındırlık ve İskan Bakanlığı ile yerel belediyelerin yeni imar planı düzenlemeleri yapmalarında fayda var" diye konuştu.

'Seçtiğimiz için seçiliyoruz'
Hamza Çelik, Bağdat Caddesi'nde binalarını yenilemek isteyenlerin çözüm ortağı olduklarını ifade ederek, bu güne kadar bu bölgede hayata geçirdikleri 30'a yakın projede kaliteli ve nitelikli konutlar ürettiklerini kaydetti. Bağdat Caddesi'nde yaşayanların güvenini kazandıklarına değinen, Çelik, "Seçtiğimiz için seçiliyoruz, farklılığımızın farkındayız diyerek, bir yandan iddialarını ortaya koyarken, diğer yandan da insanların kendilerine olan güveni ortaya koyuyor.

Alp Yalman da Çeliker dedi
Alp Yalman, yıllardır yaşadığı evin arsasını çok isteyen şirket olduğunu ama Çeliker İnşaat'ta karar kıllığını söyledi. Başka arsalarıda olduğunu belirten Yalman, sonraki projelerde de Çeliker inşat ile çalışacağını ifade etti.
Bülent YOLDAŞ/Sabah Emlak


Geri Dön