29 / 03 / 2024

Cem Çelik: Konutta yükselen maliyet yanıltmasın!

Cem Çelik: Konutta yükselen maliyet yanıltmasın!

Elit Yapı AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Cem Çelik: "Bu dönemde konut alanlara firmanın önceki ve şimdiki durumunu iyi etüt etmelerini, ayrıca alım-satım sözleşmesinde yer alan detayları çok dikkatli incelemelerini öneriyorum" dedi...



Elit Yapı AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Cem Çelik, Döviz fiyatlarındaki aşırı artış nedeniyle yükselen maliyetlerin proje detaylarında kalite kaybına yol açabileceği ve başlayan projelerde de teslim tarihini uzatabileceği bildirildi. 


Yaklaşık bir buçuk aydır ekonomide yaşanan gelişmeler inşaat sektöründe de maliyet artışlarına neden oldu. Özellikle döviz fiyatlarında görülen aşırı yükseliş nedeniyle kimi inşaat firması çalışmalarını duraklatırken, kimi de proje detaylarında değişikliğe gitmeye başladı. 


Yükselen maliyetler alım satım sözleşmelerinde belirtilen ithal markaların yerine alternatif ürünlerin projeye dahil edilmesine yol açabilirken bu durum konut sahiplerinde yanılgıya neden oluyor.

Beytepe’de  inşaat çalışmaları büyük ölçüde tamamlanan Elit Royal Residence’i hayata geçiren Elit Yapı AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Cem Çelik, bu aşamada konut alacaklara çeşitli uyarılarda bulundu.

Döviz fiyatlarındaki artışın çok sayıda firmayı olumsuz etkilediğini bildiren Cem Çelik, döviz artışının konut sektöründe bir maliyet artışına neden olduğunu vurguladı.


 Ocak ayının ekonomi açısından oldukça hareketli geçtiğini hatırlatan Çelik, “Ekonominin lokomotifi olarak da bilinen inşaat sektörü ne yazık ki bu süreçte sarsıldı. Dövizdeki büyük yükselişin getirdiği maliyet artışı çok sayıda sektörü olduğu gibi inşaat sektörünü de olumsuz etkiledi” dedi.


Bazı inşaatların durma noktasına geldiğini ifade eden Çelik, Elit Yapı’nın Beytepe’de hayata geçirdiği Elit Royal Residence projesinin ise bu gelişmelerden etkilenmediğini ifade etti. Projenin yüzde 80’inin bittiğini ve inşaatın hedefledikleri süreçte ilerlediğini kaydeden Çelik, mevcut ekonomik durumda konut almayı planlayanlara dikkatli olmaları yönünde uyarılarda bulundu.

 Çelik, konut almak isteyenlerin firmanın “randımanına” bakmaları gerektiğine işaret ederek, şunları söyledi:

“Kaliteli bir firma her zaman kazanır ve kazandırır. Arka planı sağlam olan, kaliteli ve doğru işler yapmış firmaların özellikle bu dönemde tercih edilmesi doğru bir yatırımdır. Bu nedenle konut almayı düşünenlerin firmaların geçmişlerini, yaptıkları ve yapmaya devam ettikleri işleri iyi incelemeleri gerekli. 1988 yılından bu yana Başkent’in neredeyse her bölgesinde binalar yapan bir firma olan Elit Yapı olarak, ekonomik belirsizlik dönemlerinde bile hedeflediğimiz doğrultuda ilerlemeyi başardık. Elit Royal Residence’da da bu çizgide ilerlemeye devam ediyoruz.”


-“Alım-satım sözleşmesine dikkat”


Çelik, konut alanların satış sırasında yapılan alım-satım sözleşmesini de iyi okumaları gerektiğini vurgulayarak, “Sözleşmeye dikkat edilirse istenmeyen durumlar yaşanmaz. Çünkü bu sözleşmelerde konutlarda kullanılacak tüm malzemeler listelenmek durumunda. Maliyetin artması bu listede de değişiklik yaşanmasına neden olabilir. Konut alacakların alım-satın sözleşmelerini titizlikle okuması ekonomik belirsizlik ortamında yaşanabilecek yanıltmaların önüne geçebilir” diye konuştu.


Başkent’in öne çıkan bölgelerinden biri olan Beytepe’de inşa edilen Elit Royal Residence, yaşam merkezlerine olan yakınlığı ve eşsiz Beytepe Ormanı ve  Ankara  manzarasıyla dikkati çekiyor. 17 katlı Elit Royal Residence projesinde 4+1, stüdyo ve dubleks olmak üzere toplam 35 daire ve projeye değer katacak 5 adet mağaza bulunuyor.

Ev sahiplerine kaliteli ve rahat bir yaşam sunmak amacıyla “akıllı ev” olarak tasarlanan daireleri ile dikkati çeken Elit Royal Residence, dünyaca ünlü markaları da evlere taşıyor. Özenli işçilik, titiz tasarım ve kaliteli malzemeyi bir araya getiren Elit Royal Residence, depreme dayanıklı beton yapısı, jeneratör sistemi, 24 saat konsiyerj ve güvenilir personel hizmeti, katlarda ve residence dışında kapalı devre kamera sistemi bulunuyor.

Ayrıca Elit Royal Residence’da konut sahipleri tek tuşla taksi ve güvenlik hizmeti, her daire için iki kapalı bir açık otopark, misafirler için konuk otoparkı ve dairelere özel ayrılmış depoları ile konut sahiplerinin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak. Elit Royal Residence konutlarının anahtar teslim tarihi ise Mayıs 2014 olarak bildirildi.



Geri Dön