28 / 03 / 2024

Cem Özer inşaatlarını bitirmediği için mahkemelik oldu!

Cem Özer inşaatlarını bitirmediği için mahkemelik oldu!

Alaçatı’da arsa karşılığı ev yapan Cem Özer, inşaatları bitirmediği ve inşaat malzemelerini aldığı marketlere borcunu ödemediği iddiasıyla mahkemelikoldu. Özer’in üzerine kayıtlı hiçbir malının bulunmadığı da



Üç yıl önce  İzmir  Alaçatı’da İsmail Aktaş’la arsa karşılığı ev yapmak için anlaşan Cem Özer’in evleri bitirmediği, inşaat malzemeleri aldığı marketlere de borcunun tamamını ödemediği için mahkemelik olduğu ortaya çıktı.
Yargıya taşınan olay, Cem Özer’in 2006’da eşi Nurgül Yeşilçay’la başrol oynadığı “Adem’in Trenleri” filminin çekimlerinde tanıştığı Aktaş Market’in sahibi İsmail Aktaş’la anlaşmasıyla başladı.
Anlaşmaya göre Özer, Aktaş’ın sahibi olduğu 5 arsadan üçüne ev yapacak, karşılığında da kalan 2 arsanın sahibi olacaktı. İnşaatların büyük kısmını tamamlayan Özer, gerekli malzemelerin bir kısmını da, senet karşılığı, Aktaş’ın da yakınlarının işlettiği Dalgıç İnşaat Market başta olmak üzere çevredeki birkaç marketten aldı. Ancak senetlerin tamamını ödemedi. Dalgıç İnşaat Market’in sahibi Zahir Dalgıç da Özer’i mahkemeye verdi.

‘Hiç bir şeyi yok’
Zor durumda kaldıklarını belirten Dalgıç “Evlerin doğramasını ve benzeri işleri bitirmedi. Bize 8 bin TL ödemesi gerek. Mahkemeye verdik ama üzerine kayıtlı hiçbir şey olmadığı için başlattığımız icra takibinden sonuç alamadık. Her şeyi hanımının üzerinde gözüküyor. Motosikleti varmış. Ona el koyduralım dedik ama o da çalıntı ihbarlı çıktı. Sahibi olduğunu sandığımız Usta Film isimli şirketi de kardeşi ve hanımının üzerine. İsmail dayı da bu olaydan sonra, şeker hastasıydı, gözlerini kaybetti” dedi.
Dalgıç, arsaların değerinin geçen zamanda çok yükseldiğine de dikkati çekti.


‘Oturduğum yerden kör mü ettim’
Cem Özer ise iddiaları şöyle yanıtladı:

İnşaatları tamamlamadığınız iddia ediliyor
Ben müteahhit değilim. Arsa karşılığı ev yapmak için anlaştım. Evleri bitirdik ve imzayı atıp tapuları aldık. Onun üzerine, yok parkeyi beğenmemişler, yok başka bir şey... Bunları da benden talep ediyorlar. Mal sahibine borcum yok.

İsmail Aktaş’ın sizin yüzünüzden kör olduğu da iddia ediliyor
Bir insan böyle bir vicdani yükün altına konulur mu Oturduğum yerden adamın gözlerini nasıl kör ederim

Dalgıç İnşaat Market’in sahibi borcunuzu ödemediğiniz için dava açmış.Evet, onlara borcum var. Onu ödeyeceğim. Daha gidip aldığım arsalara otel yapacağım. Alaçatı’da esnafa 15 - 20 bin TL borcum var. Benim de piyasadan, çalıştığım insanlardan 1 milyon 100 bin TL alacağım var. Ayrıca inşaatları yapan müteahhitten 320 bin TL alacağım var. Adam benden senetleri aldı ama evleri bitirmedi.

Sizin üzerinize kayıtlı mal vardığı yok mu
Hiiçbir zaman üzerime kayıtlı mal olmadı ki! Mal ve mülke itibar eden biri değilim.

Ama yıllardır ekranda, sinemada birçok iş yaptınız...
Televizyondan, şimdikiler gibi, büyük paralar kazanmadım.

Usta Film sizin değil mi
Benim şirketim yok. Usta Film’e danışmanlık yapıyorum. Kardeşim ve Nurgül’ün hissesi var.

Eşiniz yaşananlara ne diyor
Onun para işleri, benim para işlerim birbirinden farklı yürür.

Borcu kapatmak için eşinizden destek almadınız mı
Nurgül niye ödesin Benim kapatamayacağım bir şey değil.

Arsalar eşinizin üzerinde değil mi Çok değer kazanmış...
Evet, arsalar Nurgül’ün üzerinde... Ama bizim onlara yaptığımız evler de kıymet kazandı.

Alaçatı’ya oteli ne zaman yapacaksınız
Kredi için başvuruda bulunduk. 1250 metrekarelik alana otel yapacağız. Artık orada daha çok vakit geçirmeye çalışacağım.
Milliyet/ Birsen ALTUNTAŞ


Geri Dön