24 / 04 / 2024

Cem Yolcu: Türkiye’de en büyük gayrimenkul geliştiricisi olacağız!

Cem Yolcu: Türkiye’de en büyük gayrimenkul geliştiricisi olacağız!

Türkiye’ye 2013 yılında gelen ve Körfez’in en güçlü inşaat geliştirme şirketlerinden olan MAZAYA, Ritim İstanbul projesiyle oluşturduğu 1 milyar liralık değerden sonra portföyünün yüzde 35’ni ülkemize getirme kararı aldı.



Türkiye’ye 2013 yılında gelen ve Körfez’in en güçlü inşaat geliştirme şirketlerinden olan MAZAYA, Ritim İstanbul projesiyle oluşturduğu 1 milyar liralık değerden sonra portföyünün yüzde 35’ni ülkemize getirme kararı aldı. 


Mazaya Türkiye’nin Ceo’su Cem Yolcu, GÜNEŞ’e yaptığı açıklamada, halka açık olan şirketlerinin Türkiye gayrimenkul piyasasına bir yönetim şirketi olarak girdiğini, bundan sonraki hedeflerinin sayılı ve güvenilir bir gayrimenkul geliştirici olduğunu söyledi. Mehmet Canıtatlı’nın sorularını cevaplandıran Yolcu, yol haritalarını da anlattı. 


MAZAYA’nın Türkiye’deki öncelikleri neler? 


‘Türkiye’de en büyük gayrimenkul geliştiricisi olacağız’ diye bir iddiamız yok. Körfez’den yabancı sermaye getirme konusunda öncü olduğumuzu düşünüyorum. 2017’de bu misyonumuzu devam ettireceğiz. Bütün paydaşlarımız için güvenilir, yaptığı işin arkasında duran bir şirket olarak, bu temel yapı üzerinde ilerleyeceğiz.


Planladığınız yatırım hacmi ne kadar olacak? 


Türkiye artık bizler için önemli bir pazar. Holding olarak portföyümüzün yüzde 35’ini Türkiye’ye getirmeyi planlıyoruz. Bu da yaklaşık 400 milyon dolarlık sermaye yatırımına tekabül ediyor.


Maltepe’deki Ritim İstanbul size ne kattı? 


Türkiye’deki İlk projemiz olan Ritim İstanbul’un cirosu 1 milyar lira düzeyinde gerçekleşti. Konut, rezidans, ofis ve ticari alanlarıyla bölgesinin en büyük projesi olarak tamamlanan Ritim İstanbul’da anahtar teslimlerinde yüzde 40’ı aştık, AVM’nin açılışı da ocak ayında yapılacak.


Ritim İstanbul’da satışlar tamamlandı mı? 


Hemen hemen evet diyebiliriz. Lokasyonu ile cazip olan projemizin yüzde 98’ni Türk yatırımcılar satın aldı. Biz, özellikle Körfez’de satış kampanyaları düzenlemedik. Burasının akşamları ışıkları yanmayan değil, oturumcuların olduğu bir proje olmasını istedik. Ticari ünitelerin bir kısmını satışa sunduk, bir kısmını da talebe göre kiralaya veriyoruz. Kuveyt’teki holding yönetimi Ritim’deki performanstan memnun.


Yeni projenizin adresi belli mi? 


Ritim İstanbul’daki süreç bize cesaret verdi. İkinci projemizi İstanbul’un Avrupa yakasında geliştirmeyi planlıyoruz. Maltepe’deki performansımızın altına düşmeyecek bir planlama ile ilerleyeceğiz. Bir diğer planımız da yine Maltepe, Kartal ve Sancaktepe’de proje geliştirmek. Kısacası sürdürülebilir başarı için sürdürülebilir projeler üreteceğiz. İkinci adımda İstanbul dışına çıkacağız.


Marka yönetimini nasıl yapacaksınız?    


Suudi Arabistan, Kuveyt, Katar, BAE VE Umman’da gayrimenkul geliştiricisi olan MAZAYA, Kuveyt borsasında gayrimenkul alanında işlem gören en büyük şirketlerden birisidir. MAZAYA markasının Türkiye’de bilinirliğini artırmak için çalışmalarımız devam ediyor. Yabancılara satıştan ziyade Türkiye’nin iç pazarına hitap eden kurumsal bir oyuncu olmak istiyoruz. 2017 bizim için Türkiye’de markalaşma çalışmalarının hız kazanacağı bir yıl olacak. Türkiye MAZAYA’nın geleceğidir.


Güneş 


Geri Dön