19 / 04 / 2024

Cemal Kalyoncu: Hukuksuz bir uygulama vardı, kaldırıldı!

Cemal Kalyoncu: Hukuksuz bir uygulama vardı, kaldırıldı!

İstanbul merkezli operasyon kapsamında "mal varlıklarına el koyma kararı" kaldırılan Kalyon İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Kalyoncu, "Hukuksuz bir uygulama vardı, kaldırıldı. Her şey ortaya çıkacak" dedi...




AA muhabirine açıklama yapan işadamı Kalyoncu, "Karar açıklandı. Hukuksuz bir uygulama vardı, kaldırıldı. Hukuki süreç devam ediyor. Her şey ortaya çıkacak" diye konuştu


-"Hukuk dışı bir uygulama"-


İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adem Sözüer de konuya ilişkin değerlendirmesinde, "İnsanların doğduğu andan tüm varlıklarına tedbir koyulması Anayasa'da yasaklanan genel müsadere cezası etkisi gösteren hukuk dışı bir uygulamadır" dedi. 


"Savcıların, tamamen hukuka aykırı el koyma kararını kaldırmasıyla insanların hukuka güven duyması için bir ümit ışığı yakılmış olduğunu" ifade eden Sözüer, şunları belirtti:


"Böyle bir uygulama sadece mallarına haksız olarak tedbir konulan kişi ve kuruluşlara  değil tüm ekonomiyi büyük zarar veren sonuçlar doğurmaktadır. Öyle ki borsada işlem gören tüm hisse senetlerine el koyulup, borsadan hisse senedi alan ve olaylarla hiç ilgisi olmayan on binlerce borsa yatırımcısı dahi cezalandırılmak istenmiştir. 


Türkiye her sorununu hukuka uygun yöntemlerle çözmelidir. Kanuna aykırı dinlemeler, basına bilgi sızdırma yoluyla suçlu olarak damgalamaların yapıldığı linç soruşturmalarına izin vermemelidir. Savcıların verdiği bu el koymayı kaldırma kararının özellikle özel yetkili mahkemelerdeki diğer bazı soruşturma ve davalardaki haksız uygulamaların giderilmesi için bir adım olmasını diliyoruz."


AA


Geri Dön