20 / 04 / 2024

Cemal Özkan, Antalya'nın en büyük hastanesini açacak

Cemal Özkan, Antalya'nın en büyük hastanesini açacak

Antalya'nın ilk özel hastanelerinden olan Yaşam Hastanesi'nin Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Cemal Özkan Antalya'nın en büyük hastanesini açacak

 



Antalya'nın ilk özel hastanelerinden olan Yaşam Hastanesi, teknolojik gelişmelere açık, Türkiye'nin en iyi sağlık ekibi kadrosu ile başta yabancı turistler olmak üzere çok sayıda hastaya kaliteli sağlık hizmeti sunuyor Özel hastanecilikte 15'inci yılını kutlamaya hazırlanan Yaşam, Antalya'nın en büyük özel hastane binasını yapmaya hazırlanıyor.

Özel Antalya ve Kemer Yaşam Hastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Cemal Özkan, 1989 yılında Antalya'nın Kemer İlçesi'nde klinik olarak sağlık hizmeti vermeye başladıklarını belirterek, 1996 yılından bu yana Kemer'de hastane olarak hizmet verdiklerini söyledi. Yerleşik nüfusunun az olması ve turizm potansiyelinin yüksek olması nedeniyle Kemer'deki hasta potansiyelinin yüzde 80'ini yabancı turistlerin oluşturduğunu kaydeden Özkan, yıllardır çalıştıkları yabancı sigortalar nezdinde ciddi bir güven sağladıklarını kaydetti. 2006 yılı Şubat ayından bu yana Antalya merkezdeki Özel Antalya Yaşam Hastanesi'nin de sağlık hizmeti verdiklerini kaydeden Cemal Özkan, Kemer'deki hastane ile birlikte 50'si hekim olmak üzere 360 kişilik bir aile olduklannı söyledi.

Hastalar Yaşam'ı tercih etti

Antalya Yaşam Hastanesi'nin açıldığı yıldan beri tüm özel hastaneler içerisinde en çok hasta bakan, en çok ameliyat yapan hastane olduğunu vurgulayan Özkan, bunu Sağlık Bakanlığı'nın istatistiklerinin doğruladığını söyledi. Bakanlığın 2008 yılı istatistiklerine göre Antalya'daki özel hastanelere müracaat eden hastalann yüzde 35'i, ameliyat olan hastalann yüzde 46'sının Yaşam'ı tercih ettiğini kaydeden Cemal Özkan, "Bu Antalya, Burdur, İsparta, Fethiye halkının bize güvenini gösteriyor" dedi.

Yaşam Hastanesi'nde tıp alanında kullanılan en son teknolojiyi kullandıklannı, büyük ve riskli ameliyatlan başarı ile gerçekleştirdiklerini söyleyen Özkan, "Antalya Yaşam Hastanemiz özellikle yabancı sigortalannda referans hastane konumuna geldi. Biz sağlığı yurtdışında en iyi şekilde temsil ediyoruz" dedi. Sağlıkta 'pardon'un olmadığını vurgulayan Cemal Özkan, "Biz, mesleklerini çok üst düzeyde icra eden hekimlerle çalışma şansını yakaladık. Yardımcı sağlık personeli açısında da iyi bir noktadayız. Kalite belgemiz ve uluslar arası akreditasyonumuz ile kaliteli sağlık hizmeti veriyoruz" dedi. Antalya'da özel hastane sayısı son dönemde hızla arttığına dikkat çeken Özkan, "Hastaneler kalitede yanşacaklar" dedi.

Son teknoloji

Tıpta en son teknolojiyi kullanmak gayreti içerisinde olduklannı vurgulayan Özkan, "Örneğin kapsül endoskopi diye bir cihaz var. En büyük antibiyotik kadar bir kapsül, yutuyorsunuz, 24 saat sonra video kayıt şeklinde mideniz, kalın ve ince bağırsağınızın filmini çekiyor. Nerede kanama, ülser var, rahatlıkla tespit ediliyor. Bunu almak istediğimizde arkadaşlar 'pahalı' dediler ama satın aldık hakikaten, iyi bir teknolojiyi hastanemize kazandırdık. Bizim için hasta memnuniyeti son derece önemli" diye konuştu.

Özel Antalya Yaşam Hastanesi'nin 90 yataklı olduğunu belirten Cemal Özkan, "2008- 2009 yılında sektörde en çok vergi veren hastaneyiz. Var olan hastane kapasitesi hasta yoğunluğuna yetmiyor. Bizim yeni yatınm yapmamız da gerekiyor. Antalya'nın en büyük özel hastanesini 2 yıl içerisinde açmayı planlıyoruz. 220 yataklı hastane için tüm anlaşmalar imzalandı" dedi. Özkan, sağlık meslek yüksek okulu yaptınp, burada burslu okutacaklan öğrencileri yardımcı sağlık personeli olarak istihdam etmek istediklerini belirterek, "Bunu da sosyal sorumluluk projesi olarak düşünüyoruz. Biz Antalya'dan doğan bir markayız, Antalya'da büyümenin doğru olacağını düşünüyoruz" diye konuştu.
Posta

Geri Dön