19 / 04 / 2024

Cemil çiçek: Başbakan 'ın projesine siz de katılın!

Cemil çiçek: Başbakan 'ın projesine siz de katılın!

Başbakan Yardımcısı çiçek müteahhitlere, balkondan balkona bayramlaşılan semtler olduğunu belirterek, “Bu çarpıklık bitmeli.Başbakan 'ın projesine siz de katılın ” dedi



Türkiye 'de başlatılan projelerin insanların hayatını güzelleştirmeye dönük olduğunu söyleyen Başbakan Yardımcısı Cemil çiçek, bütün iş dünyasını bu projelere destek vermeye çağırdı. Birleşik İnşaat Müteahhitleri Federasyonu tarafından düzenlenen gecede konuşan çiçek, bütün müteahhitleri, hükümetin açıklayacağı projelere katılmaya davet etti. Taahhüt sektöründen önemli beklentileri olduğunu ifade eden çiçek, “Uygulamalarınız hakkında ciddi özeleştiri yapmanız lazım. Türkiye 'de balkondan balkona bayramlaşmanın yapıldığı setler var. Misafirliğe gidiyorsunuz, üst katta konuşulanı aşağıda dinliyorsunuz ” diye konuştu.

İNşžAATLA 1 MİLYON KİşžİYE İşž
Türk müteahhitlik firmalarının pek çok ülkede büyük projeler gerçekleştirdiğini, sektörün ekonominin canlanması ve istihdamın artırılması açısından büyük katkılar sağladığını söyledi. Bu sektörün yılda ortalama 1 milyon kişiye değişik sürelerle istihdam sağladığını ifade eden çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 'ın 25 Mayıs çarşamba günü  Ankara  ile ilgili projelerini açıklayacağını hatırlattı. çiçek, “Bu projeler size ekmek kapısı açacak. Teker teker değil, birlik olun, konsorsiyum kurun, bu fırsatlardan yararlanın ” dedi. Kamu ihale kanununda değişiklik yapacaklarını da hatırlatan çiçek, bu değişiklik yapılırken müteahhitlerin de sürece dahil olmasını, kamunun uygulanması halinde yanlış iş yapanları içlerinden atmasını istedi.
Türkiye


Geri Dön