26 / 04 / 2024

Cemile Levi, 2011'de 20 yeni mağaza daha açmaya hazırlanıyor!

Cemile Levi, 2011'de 20 yeni mağaza daha açmaya hazırlanıyor!

çay günlerinde arkadaşlarına çok küçük kar payları ile sattığı ithal hediyelik eşyalar çok ilgi görünce işi büyüten Cemile Levi şimdi 17 mağazalık Cemile Store zincirinin sahibi



çay günlerinde arkadaşlarına çok küçük kar payları ile sattığı ithal hediyelik eşyalar çok ilgi görünce işi büyüten Cemile Levi şimdi 17 mağazalık Cemile Store zincirinin sahibi. Levi, bu ay içerisinde 3, 2011'de de 20 yeni mağaza daha açmaya hazırlanıyor

Cemile Hanım'ın hikayesi tam bir girişimcilik öyküsü. Hikaye 1982 yılında, bir ev kadını olan Cemile Hanım'ın arkadaşlarına çok küçük kar payları koyarak sattığı tamamı ithal hediyelik eşyalardan oluşan birkaç parçayla başlıyor. Cemile Levi'nin çay günlerinde sattığı hediyelik eşyalar o kadar beğeniliyor ki kısa bir zaman sonra Büyükada'da bir mağaza açıyor. Birinci mağazayı ikinci ve üçüncü izleyince mağazaları fuar izliyor.

FUARDAN GETİRDİÄžİ ÜRÜNLER ANINDA BİTTİ
İtalya'da gittiği fuardan getirdiği ürünleri mağazasına koyduğu gün tüm ürünleri tükenen Levi, bu işi tam anlamıyla hayata geçirme kararı almış. O günden sonra ithalat yapmaya başlayan Levi, ithal ettiği ürünler araçtan indirildiği gün satılınca toptancılığa başlayıp, şirketin merkezini de Tophane'ye kuruyor. Cemile Hanım'ın marka olma fikri ise 2009'da netleşiyor. Bugün Cemile Store Türkiye'de pazarında çok büyük bir çoğunluğuna hakim olan Royal Bone China'nın tek distribütörü.

Gelecek yıl 20 yeni mağaza daha açacak
Porselen Grubu (Royal Bone China ve alt markaları) banyo setleri, mutfak ürünleri, hediyelik eşyalar, dekoratif ev eşyalar Cemile Store mağazalarında satılıyor. Cemile Store geçtiğimiz yıldan bugüne 8 ay gibi bir sürede 17 franchise vermiş, Adana, Gaziantep, Sivas, Konya, Bursa, İzmir, Antalya gibi Türkiye'nin her yerinde franchise yoluyla büyümeye devam ediyor. Cemile Hanım'ın o zaman 20 yaşında olan oğlu İzak Levi ise bugün şirketin tüm sorumluluğunu üstlenmiş durumda ve şirketi 25 milyon TL ciro üretir hale getirmiş. İzak Levi, mevcut mağazalara bu ay içerisinde 3, 2011'de de 20 yeni mağaza ekleneceğini belirtiyor. Bu arada Türkiye'de kurşunsuz porselen üretimi yok. Dünyada sadece birkaç firma kurşunsuz porselen üretiyor. Dolayısıyla Cemile Store Türkiye'de kurşunsuz porselen satışı yapan tek marka.
Pınar çELİK/Sabah Emlak


Geri Dön