26 / 04 / 2024

Cemlettin Başsoy: Erzincan kentsel dönüşümle gelişecek!

Cemlettin Başsoy: Erzincan kentsel dönüşümle gelişecek!

Erzincan Belediye Başkanı Cemlettin Başsoy, "Üç mahallede birden aynı anda bir kentsel dönüşüm hayal ediyoruz. Kente geri göç hayal ediyoruz. Erzincan nüfusuna kayıtlı yüzbinleri bu kente geri bekliyoruz" dedi.



Erzincan, bugün hadimi olmaktan büyük şeref duyduğum arzın canı, Erzincan, doğal güzellikleri, tarihi zenginlikleriyle doğunun parlayan yıldızı Erzincan. Kendi küllerinden yeniden doğmayı başaran İpekyolu şehri Erzincan, Türkiye'nin modern ve gelişen yapısına uyum sağlayan Erzincan, son yıllarda kentleşme adına yaptığı önemli hamlelerle yaşam kalitesini yükselterek "Yeni Bir Erzincan" sloganıyla Marka Şehirler arasındaki yerini almıştır. Tunç çağından itibaren yerleşim yeri olmuş, 5 bin yıllık mazisiyle tarihte birçok büyük medeniyete ev sahipliği yapan Erzincan, kuzey-güney, doğu-batı hattında bir kesişme noktasıdır. 

'Kuru hayaller değil' 

Yeni Türkiye'nin kurulmasındaki mihenk taşı Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Beyefendi ve Türkiye'nin gerçekleştirdiği fiziki kalkınma hamlesinin mimarı Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım Beyefendi'ııin şehrimizin yakaladığı bu trendin müsebbipleri olduklarını hasetsen vurgulamak isterim. Hayallerimiz vardı bu kente dair. Çocuklarımızın yarınlarına dair. Bu hayallerimizi sadece gece tatlı uykularımızın süsü birer rüya tadında bırakmadınız. Heveslerimizi kursağımızda koymadınız. Sizlere minnettarız. Dedim ya hayallerimiz vardı bu kente dair. Birer birer gerçekleştikçe mutlu olduğumuz. Artık hayallerimiz de mega. Artık beklentilerimiz de devleşti. Biz dünyanın en büyük tünellerini, Erzincanımızı Karadeniz'e bağlasın diye hayal ediyoruz. Hızlı trenle batıyı, doğuya havayolu dışında bir kez daha bağlamayı hayal ediyoruz. Eğine, Eğinden Malatya'ya duble yol hayal ediyoruz. 30 kilometre mesafeden gelen kaynak suyunu bu kente içme suyu olarak sunmayı hayal ediyoruz. Kentin bir ucundan diğer ucuna 22 kilometre uzunluğunda bir tramvay hattının şehri gerdanlık gibi süslemesini hayal ediyoruz. Trafiğe kapanmış bir kent merkezi hayal ediyoruz. Üç mahallede birden aynı anda bir kentsel dönüşüm hayal ediyoruz. Kente geri göç hayal ediyoruz. Erzincan nüfusuna kayıtlı yüzbinleri bu kente geri bekliyoruz. Kentin hayvancılığını canlandıracak mega projeler, dev entegre tesisler hayal ediyoruz. Bunlar kuru hayaller değil. Bunların her biri birer proje. 

'Hepsi gerçek oldu' 

Nasıl ki Ergan Dağı bir hayaldi, Erzincan Uluslararası Havameydanı bir hayaldi, Erzincan Üniversitesi, 500 kilometre duble yol bir hayaldi, nasıl ki Turnaçayır'ı bir hayaldi, bugün her biri birer birer gerçek oldu, ülkemize ait dev projeler, 3'üncü köprü, tüp geçit, 3'üncü havaalanı, dev otoyol projeleri, onbinlerce kilometre duble yol, onlarca havaalanı, dünyanın en uzun köprüleri birer hayaldi ve her biri teker teker gerçek oldu. 

Hele hele milli savunma sanayisindeki gelişmeler hayalden de öteydi. Biliyoruz ki bugün hayal ettiğimiz her şey de teker teker gerçek olacak.





Milliyet 


Geri Dön