23 / 04 / 2024

Çengelköy Park Evleri Mart ortasında satışta! 3 bin dolara!

Çengelköy Park Evleri Mart ortasında satışta! 3 bin dolara!

Firma: Selimoğlu Group - Demirland İnşaat San. Tic. Lt. Şt

Proje: Çengelköy Park Evleri

Çengelköy Park Evleri için ön talep toplanıyor, metrekare birim fiyatının 3 bin dolardan başladığı projenin Mart ortasında ön satışa çıkması planlanıyor



İnşaat sektöründe 52 yıllık birikimi ve deneyimi ile  onlarca başarılı projeye imza atmış, binlerce insanı ev sahibi yapmış, çalışmalarını gene başarılı bir şekilde İstanbul Anadolu Yakasında ağırlıkla Kadıköy-Suadiye- Göztepe-Ataşehir-Çamlıca  gibi bölgelerde yürüten Sektörün içinde farklı işlerde faaliyetini yürüten Selimoğlu Group ile, 

Takı ve  aksesuar   sektörünün önde gelen şirketlerinden Demir Şirketler Grubu , ulusal ve uluslararası alanda sürdürdüğü ticari faaliyetlerini  Selimoğlu Grup ile birlikte  farklı projelerle  inşaat sektörüne  taşıyor. 


Çengelköy Park Evleri                                   

İnşaat sektöründe 52 yıllık tecrübeye sahip Selimoğlu Grup’ tan Selimoğlu Yapı İnşaat San. Tic. A.Ş.  Demir Şirketler Grubundan Demirland İnşaat San. Tic. Lt. Şt. proje ortaklıklarını, Selimoğlu Demirland İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. çatısı altında kalıcı bir ortaklıkla  ilk projeleri olan Çengelköypark Evleri’nin inşasına başlıyor. 


İstanbul’un en eski ve seçkin semtlerinden biri olan Çengelköy’de, geleneksel ve çağdaş Türk Mimarisinin sentezlendiği projesiyle fark yaratan Selimoğlu Demirland İnşaat, komşuluk ilişkilerinin ön planda tutulduğu, sokaklarında çocukların güvenle oynadığı, koştuğu, yan komşuya giderken kapıların kilitlenmediği, eskiden var olan ancak günümüzde kaybolmaya yüz tutan  mahalle kültürünü yeniden canlandırmayı hedefliyor. 

Efekta Mimarlık imzasını taşıyan Çengelköypark Evleri’nde, Karadeniz ve  Ege’nin taş evleri, Anadolu’nun  kaybolmaya başlayan konakları, Boğaziçi’nin yalıları ve Çengelköy’ün tarihi konaklarının modernize edildiği 89 villanın yanı sıra 83 rezidans ile siteye ve  çevreye hitap edecek mini çarşısı  yer alıyor. 

Doğal ve kültürel güzelliklerin buluştuğu Çengelköy’de, Boğaz manzaralı son arazilerden birinde gerçekleştirilecek  proje için  konsept proje çalışmaları aşamasında  5 tane  mimari ofis ile çalışıldı. Bu konsept projeler arasında  yapılan değerlendirmelerde en uygun proje olarak Efekta Mimarlık Ofisi’nin hazırladığı projenin uygulanmasına karar verildi. 


Her villanın cephelerinin Anadolunun, Trakya’nın,  farklı coğrafyalarından  esinlenilen değişik ve deniz görecek şekilde inşa edildiği projede planlama kriterlerinde,  ağırlıklı olarak fonksiyonellik, farklı ebat ve ölçülerde her isteğe uygun konut yapımı, uluslararası standartlara uygunluk, kalite, gündoğumu-günbatımı, İstanbul Silueti, içte ve dışta estetik, zerafet,  komşuluk ilişkilerinin güçlendirilmesi, çocuklar,  ve gençler ile bölgenin (İstanbul,Üsküdar-Boğaziçi-Çengelköy –Kuzguncuk) mimari karakteristiği ve dokusu  ön planda tutulmuştur.                                     

Bu proje İstanbul’un ve boğaza bakan yamaçlarında yapılacak olan , geleceğe miras olarak bırakılacak , adından her zaman söz ettirecek, ulusal ve uluslararası ödüller alabilecek  nadir projelerden biri olacaktır.


İstanbul’un merkezindeki Çengelköypark Evleri, Boğaziçi Köprüsü’ne 4.5 kilometre, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ne 9.4 kilometre, Üsküdar’a 7.2 kilometre uzaklıkta… 


İstanbul Boğazına hakim konumda, hem yatırım, hem yaşam alanı için ideal bir proje olan Çengelköypark Evleri, yüzde 85 yeşil alana sahip. Boğaz manzarası haricinde,  iki göleti, yaya yolu boyunca mini şelalelerin olduğu,  site içi koruluk ile site yanındaki yeşil alanda inşa edilecek  spor alanlarının  yer aldığı projedeki, villaların cephelerinde, doğal taş, ahşap ve cam ile yolları Arnavut kaldırımlı parke taşarı ile döşenirken, iç dekorasyonunda da salon ve odalar tamamen doğal masif veya lamine  ahşap parke, mutfak-banyo gibi ıslak hacimler de  yerli ve ithal mermer kaplamalarla  yapılacaktır. Bu amaçla ulusal ve uluslararası fuarlarda kaliteli malzeme arayışları  sürdürülmektedir.


Projede yer alan villaların çeşitliliği mahalle havası yaratırken, arazi kıvrımlarıyla şekillenen yerleşim planı, özenle yerleştirilen tampon yeşil alanlar ile su ve peyzaj ögeleri birleşince ortaya eşsiz perspektifler çıkıyor. Çocukların oynayabileceği mahalle ortamında, yürüyüş yolları ahşap traverslerle, yollar da küp taşlı Arnavut kaldırımıyla döşeniyor.  


Arazideki eğimden dolayı güneşten yararlanma, manzara, peyzaj  çözümlemeleri ve özel mekanlar yaratmakta yararlanılan projede, bahçeleri ve yöneldikleri nokta itibarıyla her evin özel bir değeri olması amaçlanıyor. Yan cephelerin mümkün olduğunca kapalı (cama cama bakmayan)  tutulduğu villalarda, İstanbul manzarası ve yeşil alanı gören ön bölümler geniş sürgü cam yüzeylerle değerlendiriliyor. Rezidans blokunda ise direkt güneş ışınlarından korunmak amacıyla perfore güneş kontrol panelleriyle kat bahçelerinde konforlu bir yaşam sunuluyor.  Çengelköypark Evleri projesi Çengelköy sırtlarında İstanbul’u izleyen, hisseden ama gürültüsünden ve kirliliğinden etkilenmeyen özel bir yaşam alanı oluyor. 


Villa ve rezidansların altyapısı, Ipad ve cep telefonuyla yönetilebilen akıllı bina konseptiyle gerçekleştiriliyor. Bölgenin mimari lokomotifi olan Çengelköypark Evleri’nde, villaların bulunduğu konum ve rezidans bloğunda olmak üzere, kapalı havuzları, fitness salonları, SPA merkezleri ile özel imkanların sağlanacağı, sosyal tesisleri de  kuruluyor.  

65 bin metrekare üzerinde 89 villa ve 83 adet rezidanstan oluşan proje, 400-595 metrekare arasında değişen 7 farklı tipte villadan ve aynı zamanda 84 ile 348 metrekare arasında değişen her boyutta (1+1 den 5+1 kadar değişen ölçülerde) rezidans dairelerinden  oluşuyor. Projenin metrekare fiyatları yerine ve  konumuna göre  KDV dahil 3 bin dolar ile  4 bin 500 dolar arasında değişiyor.


Çengelköypark Evleri’ne, rezidans bloğunun altından girilip geniş bir avluya çıkılıyor. Avluya ulaşınca da eşsiz bir İstanbul manzarası eşliğinde evlere ulaşılıyor. Avrupa mimarisinin etkilerinin görüldüğü aydınlık cepheli rezidanslar, geniş bir bahçenin içinde yer alıyor. 


Selimoğlu Demirland İnşaat, insana, doğaya, çevreye ve mimariye saygılı bir örnek olması açısından, Çengelköypark Evleri’yle inşaat sektörüne büyük değer katmayı hedefliyor. 

Henüz  satışına başlanmayan proje çalışmaları devam eden  Çengelköypark Evlerinde  Mart ayı ortalarında yapılacak lansman satışı için ön talep alınmaya başlamıştır.


www.cengelkoypark.com

www.selimoglugroup.com

www.demirland.com

Bilgi Tel: 444 2 866  - 0216 651 37 94


projeye sor



Geri Dön