23 / 04 / 2024

Çengelköy Park Evleri'nin temeli Ağustos ayının ikinci yarısında atılacak!

Çengelköy Park Evleri'nin temeli Ağustos ayının ikinci yarısında atılacak!

Firma: Selimoğlu Group - Demirland İnşaat San. Tic. Lt. Şt

Proje: Çengelköy Park Evleri

Çengelköy Park Evleri'nin temeli Ağustos ayının ikinci yarısında atılacak projenin 24 ay içinde bitirilmesi planlanıyor...




İstanbul’un incisi Çengelköy’de hayata geçecek olan Çengelköy Park Evleri (Çengelköypark), huzur vaat ediyor. Mimari ilkesi komşuluk, huzur ve güven olarak belirlenen Çengelköypark, 86 villa, 83 rezidans, sosyal alanlar ve çarşıdan oluşuyor. 

Ağustos ayının ikinci yarısında temeli atılacak olan projenin 24 ay içinde bitirilmesi hedefleniyor.

Geleneksel ve modern Türk mimarisine uygun olarak tasarlanan ve İstanbul Boğazı’na hakim Çengelköy sırtlarında 65 bin metrekare alan üzerine kurulan Çengelköy Park Evleri (Çengelköypark),eski İstanbul sokakları ve mahalle kültürünü yeniden yaşatarak, komşuluk ilişkilerini de canlandıracak. 

 Çengelköy Park Evleri nin temeli Ağustos ayının ikinci yarısında atılacak!

İstanbul Boğazı’nın mimari ve estetik görüntüsünü bir arada buluşturan ve Selimoğlu Demirland İnşaat’ın ortak projesi Çengelköy Park Evleri’nin tanıtımı Proje’nin Çengelköy’deki Satış Ofisi’nde gerçekleştirildi. 


Toplantıda konuşan Çengelköy Park Evleri Proje Koordinatörü Cemal Kurtoğlu, İstanbul’un incisi Çengelköy’de hayata geçecek olan Proje’nin şehrin tam ortasında merkezi bir yerde bulunduğunu söyledi. Kurtoğlu, “Çengelköypark evleri, Boğaziçi Köprüsü’ne 4.3 km, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ne 9.4 km, Çengelköy sahiline 2.2 km, yeni açılacak olan Üsküdar Çekmeköy Metro hattı İstasyonuna 1,8 km, Üsküdar’a ise 7.2 km mesafede bulunuyor. İş merkezlerine de oldukça yakın. Kavacık 8.2 km, Kadıköy’e 8,0 km, Ümraniye merkeze 3.2 km, Taksim’e 12,5 km, Beşiktaş’a 9,0 km, Sabiha Gökçen Havaalanı’na 30,0 km, Atatürk Havaalanı’na 25,0 km, Bağdat caddesine de 10,0 km mesafede” diye konuştu.  

İstanbul Boğazı’na hakim konumda olan 65 bin metrekare üzerine yapılacak Proje’nin insanlara iyi, kaliteli yaşam alanı ve mutlu bir aile ortamı sunmak amacıyla hazırlandığını vurgulayan Kurtoğlu, İstanbul’da Boğaz’a bakan bu büyüklükte başka bir arazinin olmadığını kaydetti.

“Efekta Mimarlık imzasını taşıyan Proje, mimarisi ile Türkiye’de bir ilk olacak” diyerek iddialı konuşan Kurtoğlu, böyle nadir bir arazide doğru proje yapabilmek için  5 farklı mimari grup ile konsept proje çalışması yaptıklarını, projeyi istenilen şekilde en iyi şekilde tasarlayan Efekta Mimarlık firması ile çalıştıklarını,  projede öne çıkarılmasını istediğimiz  komşuluk ilişkilerinin daha zengin şekilde yaşama geçirilmesine dikkat edildiğini söyledi. 


Projenin tasarımcısı olan Efekta Mimarlık’tan Yüksek Mimar Kayhan Çakanel de, “Mimari grup olarak; işverenlerimizden aldığımız doğru brief ile geleneksel olan, ancak günümüz yaşam koşullarında maalesef unutmaya başladığımız mahalle kültürümüzün güzelliklerini, yaşam tarzını, eski İstanbul sokak dokusunu bu noktaya taşımanın doğruluğuna inanarak tasarıma başladık. Doğanın şekillendirdiği tasarımımızda birbirlerinin manzaralarını kesmeden, kendi mahremiyetleri içerisinde farklı ev tipolojilerinin bir araya getirilmesiyle sokaklar, avlular, mahalleler, çocuk parkları, gezinti alanları ve sosyal tesisler oluşturduk” diye konuştu. 

Çengelköy Park Evleri nin temeli Ağustos ayının ikinci yarısında atılacak!


7 villa tipi bulunuyor

24 ay içinde bitirilmesi planlanan Çengelköypark projesinde 86 villa, 83 rezidans, sosyal alanlar ve çarşı bulunduğunu söyleyen Kurtoğlu, Çengelköypark’ta Emirgan, Hisar, Pera, Kandilli, Kuzguncuk, Aşiyan ve Kanlıca olarak isimlendirilen büyüklükleri 400 metrekare ile 595 metrekare arasında değişen 5 değişik boyutta ve 7 değişik tipte villanın bulunduğuna işaret etti. Villaların mimarisi ile olduğu kadar, içinde kullanılan malzemelerin doğallığı, yeni teknolojiye göre inşa edilmesi, malzeme kalitesi, ince yapı kısmındaki imalatların son teknolojiye uygun olması, her villanın içinde asansörlerinin bulunması, akıllı ev sitemi olarak yapılması, her türlü konforu barındırması gibi özellikleri ile de dikkat çektiğini dile getiren Cemal Kurtoğlu, villa yaşamının getirdiği sıkıcı ve tekil yaşamın Çengelköypark’ta olmayacağını kaydetti. 


Projede yeşil alanların dışında her evin 250 ila 480 metrekare arsasının bulunduğunu, arsadaki bahçe kullanımının da bina sahibine ait olduğunu dile getiren Cemal Kurtoğlu,  villaların cephelerinin de farklı ve deniz, yeşil alanlar, park, gölet,  görecek şekilde inşa edildiği projede çocuklar için özel alanlarda oluşturulacağını da söyledi. Kurtoğlu, “Malzeme alternatifleriyle kişiye özel dizayn edilebilecek villalarda müstakil bahçe kullanımlarıyla doğa içinde sakin bir yaşam sunulmaktadır” dedi. 


Sosyal imkanları ile dikkat çekiyor

Rezidans dairelerinin ise 84 metrekare ile 348 metrekare arasında değişen büyüklükte olduğuna dikkat çeken Kurtoğlu, rezidans bloğunun zemin katında da çarşının bulunduğunu söyledi. İlk etapta 11 dükkandan oluşan çarşı alanının büyüklüğünü ise 2 bin 500 metrekare olarak ifade eden Kurtoğlu, projenin girişinin cadde tarafından olması nedeniyle de dükkanların caddeye cepheli olduğunu siteye ve çevreye hizmet vereceğini dile getirdi. 


Kişilerin rahatı için tüm olanaklar sunuluyor

Projenin sosyal imkanlarına da değinen Kurtoğlu, “Projemiz planlanırken sitede yaşayanların sabit bir sosyal tesisin yanında sokakların da sosyal alanlar olması gerektiği prensibi ile hareket edilmiştir.  Bina yerleşimleri, peyzaj çalışmaları sokak dokuları, oyun ve spor alanları, havuz başı, sosyal tesisler ile birlikte sitenin tamamında ilişkilerin (Komşuluk ilişkileri) daha sıcak tutulması, sosyal paylaşımın hayatın her alanına yayılması amacıyla planlanmıştır. Villalar ve rezidans için özel sosyal imkanların bulunduğu projemizde açık ve kapalı spor alanları, kapalı havuzları, fitness salonları ve SPA merkezleri ile kişilerin rahatı için tüm olanakları sunuyoruz” diye konuştu.  

Telefon : 0216 444 2 866 

Web Adresi: www.cengelkoypark.com


projeye sor



Geri Dön