26 / 04 / 2024

Çengelköyde Mesa'da konutların yüzde 50'si satıldı

Çengelköyde Mesa'da konutların yüzde 50'si satıldı

Çengelköyde Mesa'da fiyat 1.9 milyon liraya çıktı, müşteri nakit ödedi



Mesa'nın 40'ıncı yılına özel prestij projesi "Çengelköy'de Mesa"da bir yılda 298 dairenin yüzde 50'si satıldı. Kasım 2008'de 450 bin-1.3 milyon TL aralığında satışa sunulan dairelerin fiyatı gelen taleple 500 bin-1.9 milyon TL'ye yükseldi. Müşterilerin yüzde 20'si banka kredisi kullanırken geri kalanı nakit ödeme veya Mesa'ya borçlanmayı seçti

Mesa'nIn Çengelköy'de prestij projesi olarak nitelendirdiği 'Çengelköy'de Mesa' kriz dinlemedi, yaklaşık 1 yılda projenin yüzde 50'si satıldı. İlk satışa sunulduğunda 450 bin TL-1.3 milyon TL arasında değişen daire fiyatları gelen talebin de etkisiyle 500 bin TL ile 1.9 milyon TL düzeyine yükselirken daire alanların büyük bölümü ödemeyi nakit ya da Mesa'ya borçlanarak yapmayı tercih etti.

Ankaralılar da aldı

Kasım 2008'de 6 tipte 298 dairenin satışa sunulduğunu ve alım yapanların sadece 20'sinin banka kredisi kullandığını söyleyen Mesa Mesken Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Aslı Tokatlı, "Diğerleri ya dairelerini nakit aldı ya da bize borçlandı. Bizim bankaların yerini alma gibi bir düşüncemiz yok. Bizde faiz oranı yüzde 1-1.25 düzeyinde ama uzun süredir böyle, değiştirmedik" dedi.

Projenin Nisan 2011'de tamamlanacağını ve maliyetinin ise yaklaşık olarak 130 milyon TL olacağını da aktaran Tokatlı, Mesa'nın 40'ıncı yılında yapılan prestij projesi 'Çengelköy'de Mesa'nın Ankara'dan bile müşteri çektiğini açıkladı. Sadece Ankara'dan 25-30 müşteri çektiklerini, diğer projelerinden ev alan müşterilerinin de 'upgrade' için bu projeyi tercih ettiğini anlatan Tokatlı, "Bizim müşterilerimiz arasında yatırım için alım yapan da çok. Örneğin, dün 8 ve 10 yaşında 2 çocuğu olan bir müşterimiz çocukları için 2 tane birden ev aldı" diye konuştu.

Aliyev'in 70 milyon euroluk rezidansı Kasım'da bitiyor

Mesa İnşaat, Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev için inşa ettiği 'rezidans'ı Kasım ayında teslim etmeye hazırlanıyor. Bakü'deki rezidansın maliyeti yaklaşık 70 milyon euro. Bu arada yurtdışında 160 milyon dolarlık arsa stoğu bulunan Mesa İnşaat, son dönemde Libya ve Polonya'daki yatırımlarına hız verdi. Kazakistan'daki iş merkezi ve ofis yatırımını kriz nedeniyle durduran Mesa, Libya'da özellikle kamu projelerini yürütüyor. Polonya'nın planlarında önemli yer tuttuğunu açıklayan Mesa Mesken Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Can Aynagöz, "Bu ülke Almanya'nın lojistik merkezi. Belarus, Ukrayna'yla ulaşım entegrasyonu çok iyi. Burada konut ve iş merkezi çalışmamız var. Daha önce toptan satış merkezi projemiz vardı, sattık ama ülkede yatırımlarımız sürecek" dedi.
Vatan

0216 460 29 67 / 68

www.mesacengelkoyde.com


Geri Dön