28 / 03 / 2024

Cengiz Ergün elektrikli otobüsleri inceledi!

Cengiz Ergün elektrikli otobüsleri inceledi!

Manisa’da ulaşım noktasında kararlı adımlar atmaya devam eden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün elektrikli otobüsleri inceledi.




Kent içi ulaşımda modern sistemleri hayata geçirmek için çalışmalarını sürdüren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, otobüs filosunda yer alması planlanan elektrikli otobüsleri inceledi. Manisa sokaklarında test aracıyla seyahat eden Başkan Ergün, çevreci ve yüzde yüz elektrikli otobüslerin taşıma kapasitesi, bakım ve onarımı gibi teknik konularda firma yetkilerinden bilgi aldı.


Manisa’da ulaşım noktasında kararlı adımlar atmaya devam eden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, kent içi toplu ulaşımda kullanılması planlanan elektrikli otobüsü inceledi. Başkan Ergün'e Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu, Ulaşım Dairesi Başkanı Mümin Deniz, MANULAŞ Genel Müdürü Mehmet Oluklu ve 155 Nolu Şehiriçi Denetimli Manisa Özel Halk Otobüsleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Erdoğan Akatmacı da eşlik etti.


Başkan Ergün Aracı Test Etti


Başkan Ergün; çevre dostu, sessiz, alçak tabanlı, engelli bireylerin kullanıma uygun olan yüzde yüz elektrikli otobüsler hakkında firma temsilcilerinden teknik bilgi aldı. Daha sonra Manisa sokaklarında test aracıyla seyahat de eden Başkan Ergün'e firma yetkilileri, Ulaşım Daire Başkanlığı'nda bir sunum gerçekleştirdi.


Elektrikli Otobüs Manisa Sokaklarında


Büyükşehir Belediyesi’nin araç filosuna katmayı planladığı 18 metrelik elektrikli otobüslerle ilgili bilgi veren Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanı Mümin Deniz, “Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı olarak, Manisa’mızda servis araçlarıyla ilgili sorunların çözülmesi noktasında düşündüğümüz trambüs projesiyle ilgili çalışmamız araçların testiyle devam ediyor. Bu anlamda bugün testini yaptığımız elektrikli araç; 12 metrelik fakat bizim güzergâhlarımızda kullanmayı planladığımız araçlar ise 18 metredir. Terminalden kalkan aracın Organize Sanayi’ye kadar olan güzergahında kat edeceği mesafeyi ölçmek için bu araçları test ediyoruz. Bunun yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’ün belirlediği konseptleri de firma yetkililerine iletiyoruz. Bu noktada trambüs güzergahımızda, bu aracımızı demo aracı olarak kullanacağız. Çalışmaların neticesinde ise ihale aşamasına geçilecek. İhale aşaması ile birlikte alımlar yapıldıktan sonra bu güzergâhlarda araçlarımız çalışmaya başlayacak” ifadelerinde bulundu.


Manisa Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön