18 / 04 / 2024

Cengiz Ergün Kula projelerini masaya yatırdı!

Cengiz Ergün Kula projelerini masaya yatırdı!

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, 32 ayda 32 dev hizmetin gerçekleştirildiği Kula’da mahalle muhtarları ile bir araya geldi.




Kula’da gerçekleştirilen toplu açılış töreni için Kula’ya gelen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun ile birlikte mahalle muhtarlarıyla buluştu. Kula Kent Ormanı’nda mahalle muhtarları ile yemekte bir araya gelen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun’a, Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş, Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban, Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Aytaç Yalçınkaya, MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Yılmaz Gençoğlu ve Mustafa Genç, MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Burak Aslay, Teftiş Kurulu Başkanı Ahmet Türkgüler, Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğü’nde görevli Daire Başkanları eşlik etti.


Muhtarlar bizim gören gözlerimiz


Toplantıda Mahalle Muhtarlarına seslenen Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, “Sizler bizlerin mahallelerimizdeki gören gözlerimizsiniz. Oradaki sıkıntıları sizler izlere aksettiriyor bizler de gereken ihtiyaçları Büyükşehir Belediyemize bildiriyor ve elimizden geldiğince yapmaya çalışıyoruz. Sayın Başkanım bizler daha önce muhtarlarımızla toplantı yaptık. Bir nokta üzerinde birleşelim ve Büyükşehir Belediye Başkanımızdan bu toplantıda sadece bir şey isteyelim dedik. Başkanım bizim bir dozerimiz var. Mahallelerimizdeki arazi yollarımızı onunla açıyoruz. Ama hepsine yetişemiyoruz. Yaklaşık 14-15 tanesini açabildik. Biz de 2’nci dozeri sizden talep etmeye karar verdik. Bu konuda bize yardımcı olursanız son derece minnettar oluruz” dedi.


Program dahilinde çalışmalar sürecek


Kula’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek sözlerine başlayan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ise, “Bugün Kula’dayız. 32 ayı geride bıraktık. Zaman çabuk geçiyor. Büyükşehir olmamızın ardından geride kalan bu süreçte 17 ilçemizde yapılanmalarımızı yüzde 95’in üzerinde tamamlama noktasına geldik. Son 1 sene içerisinde ilk yaptığımız planlamalar doğrultusunda hizmetlerimizi de sizlere ulaştırmaya başladık. Bunun memnuniyeti içerisindeyiz. Sonuçta öncelikle ilçemizin içinde bulunduğu noktada 60 muhtarlığımızın talepleri sıraya konmak suretiyle bu hizmetleri yapmaya başladık. Bugün 32 ay içerisinde 32 hizmetin bir kısmının açılışı bir kısmının da temel atma törenleri için bir aradayız. Bu bizim için memnuniyet verici. Sizleri daha çok ilgilendiren alt yapı hizmetleri noktasında 6 mahallemizdeki çalışmaların bazılarının kanalizasyonu tamamlandı. Bazıları devam ediyor. İçme suyu hatlarında bazı gelişmeler devam ediyor. Bir kısmında tamamlandı. Bunun dışında 2015 yılında 50 bin metrekare 2016 yılında da 150 bin metrekare taş kaplamalarıyla hizmetlerimizin değerli başkanımızın çizdiği program dahilinde sizlere ulaştırmaya çalışıyoruz” diye konuştu.


Sizlere ulaşmaya çalışıyoruz


Asfalt noktasında da çok güzel çalışmalara imza atıldığını belirten Başkan Ergün, “Bugüne kadar 175 kilometreye yaklaşan satıh kaplama ve asfalt kaplaması çalışması yaptık. Sadece Kula-Selendi yolunda 42 kilometre sıcak asfalt çalışması yaptık. Mevcut merkez mahallelerimizde daha yaşanabilir bir Kula yaratmak adına çalışmalar yaptık. Kula vizyon gibi isimlerle anılan çalışmamızla ilçemiz daha yaşanabilir, gençlerimizin şehrin merkezinde gece dahi rahatça gezebilecekleri mekanlar haline getirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ulaşım noktasında da sizlere mümkün olduğunca ulaşmaya çalışıyoruz. Taşımacılık noktasında kanunun getirdiği dönüşüm ile bu hizmetlerimizi vatandaşlarımızın Kula’ya daha rahat gidip gelebilmesi için 7 hattımızla engelli vatandaşlarımızın da kullanabileceği şekilde sürdürüyoruz” dedi.


Kula, Manisa’nın en gözde turizm merkezi olacak


Kula Jeopark Belediye Birliği’nin kurulumunu Kula Belediyesi ve Salihli Belediyesi ile birlikte gerçekleştirdiklerini söyleyen Başkan Ergün, “Türkiye’deki ilk defa böyle bir oluşum gerçekleştirdik. İnanıyorum ki kısa süre içerisinde Kula, Manisa ilinin en gözde turizm merkezlerinden biri haline gelecek. Biz de bu çalışmalar kapsamında imkanlarımız neyi el veriyorsa bunu Kula için yapacağımızdan kimse şüphe duymasın. Bunun bir bacağı da tarihi evlerin restorasyonu. İnsanları buraya çekecek cazibe alanları yaratmak için 6-7 tane satın alma yaparak restorasyonları bitirme noktasına geldik. Bu durmayacak. Bugün temelini atacağımız 32 dairelik konut projesi bu amaçla hayata geçiriyoruz. Buradaki amacımız eski evlerden satın alarak insanlarımızın mağdur olmaması noktasında bu evlerle takas yaparak bu projeyi hayata geçirmek istiyoruz” diye konuştu.


Söz verdik mi yaparız


Manisa Büyükşehir Belediyesi’nce ilçede hayata geçirilen diğer projelerden de bahseden Başkan Ergün, “Geçtiğimiz sene içerisinde mahalle boyamalarımızı gerçekleştirdik. 21 mahallemizin cami aydınlatmasını tamamladık. Bunların hepsinde Hüseyin Başkanımla iş birliği içerisinde olduk. İnanıyorum Kula’da önümüzdeki 2 yıllık bir süre içerisinde farklı projelere daha imza atacağız. Tabi ki mahallelerimize giden ova yollarının yapılması noktasında talebinizi başkanımız bize iletti. Biz imkanlarımız neyse en iyi şekilde sizlerin yanındayız. Geçtiğimiz birkaç ay öncesi bütün yama ekipleri, karla mücadele ekipleri için araçlarımızı aldık ve bunların dağılımı yapılıyor. Bu konuda da ne gerekiyorsa yaparız. Sizin ova yollarınızı da, mahalle yollarınızı da açarız. Bir söz verdik mi bunu yaparız Allah’a çok şükür” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından Börtlüce mahalle sakinleri, Başkan Ergün’e ev yapımı baklava ikram etti. Başkan Ergün son olarak mahalle muhtarları ile hatıra fotoğrafı çektirdi.



Kula Belediyesi


Geri Dön