19 / 04 / 2024

Cengiz Ergün: Manisa imar konusunda zaman kaybetti!

Cengiz Ergün: Manisa imar konusunda zaman kaybetti!

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, geçen dönem hazırladıkları imar planının meclis toplantısında reddedilmesinden dolayı bu konuda zaman kaybettiğini söyledi.



MHP Şehzadeler İlçe Teşkilatı'nın ziyaretinde konuşan Ergün, 50 bin ve 5 binlik planların yetkisinin Büyükşehir Belediyesi’nde olduğunu ifade etti. Şehzadeler Belediyesi’nin, geçen meclis toplantısında 5 binlik planları yapma talebinde bulunduğunu hatırlatan Başkan Ergün, “Ancak kanunsuz olduğunu gördüler, vazgeçtiler. Yani bir yanlış karardan daha çark ettiler. Şu anda Manisa Büyükşehir Belediyesi, 50 binlik planların ihalesine çıktı. Ön yeterlilik konusunda incelemeleri devam ediyor. İkinci ihalesi önümüzdeki ay olacak. 50 binlik planlar bittikten sonra 5 binlik planlar gündeme gelecek. 5 binlik planların da çalışmaları bitecek. Ondan sonra binlik planları, ilçe belediyeleri yapacak, bitirdikten sonra yine bize sunacaklar.” dedi. Bu planların hayata geçmesi için en az 2,5 sene gerektiğini belirten Ergün, daha önce yapılması planlanan imar planında Manisa’nın kaybettiğini söyledi. Ergün, “Ben geçen dönemde de hep ifade ettim. Kim kaybediyor? Manisalı vatandaş kaybediyor, halkımız kaybediyor. Geçen dönem kabul edilen planlara, provokasyonla kandırılarak itirazlar yaptırıldı. Bunlar düzeltilirdi. Planları iptal etmeyin, yanlış varsa düzeltelim dedik. Siyasi olarak 'Cengiz yaptı' olmasın, 'MHP yaptı' olmasın diye reddettiler. Bizden de iki sızma kaçtı. Sonuçta kaybeden Manisa oldu.” diye konuştu.


TOKİ-3 bölgesinde yapılması planlanan konut projesi hakkında da bilgi veren Başkan Ergün, “Çok az kaldı, gelecek ay gündeme geliyor. Turgut Özal Mahallesi’ni kastediyorum. Tahmin ediyorum mayıs ayında gündeme gelir, çünkü bu ay Hafsa Sultan çalışmamız olacak. Yarından itibaren Hafsa Sultan Mahallesi’ndeki vatandaşlarımızla birer birer, ne istekleri ne talepleri var, görüşme süreci başlıyor. 15 günlük süreç içinde onların fikirlerini alacağız, hazırlıklarımız başlıyor. Nisan ayı içinde halk toplantısı düşünüyoruz. Ondan sonra süreci Turgut Özal Mahallesi'ndekilere getiriyoruz. Çok güzel bir proje hayata geçecek. TOKİ’ye muhtaç etmeyeceğiz diyordum. Meclis kararları ile bunlara da engel olunmazsa bunları da hayata geçireceğiz.” dedi.


Karaelmaz Gazetesi 


Geri Dön