18 / 04 / 2024

Cengiz Ergün: Manisa'da imara sil baştan başladık!

Cengiz Ergün: Manisa'da imara sil baştan başladık!

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Milliyetçi Hareket Partisi Şehzadeler İlçe Teşkilatı'nı ziyaretinde partililerin İmar ile ilgili sorularını da yanıtladı.



Manisa'nın imar konusunda zaman kaybettiğini ifade eden Başkan Ergün, "Siyasi olarak Cengiz yaptı olmasın, MHP yaptı olmasın diye geçen dönem hazırladığımız planladı reddettiler. Bizden de iki sızma kaçtı. Süreci biliyorsunuz. Sonuçta kaybeden Manisa oldu" diye konuştu. 


Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Milliyetçi Hareket Partisi Şehzadeler İlçe Başkanlığı'nda düzenlenen istişare toplantısına katıldı. Toplantıda partililerin sorularını yanıtlayan ve önemli açıklamalar yapan Başkan Ergün, imar konusuna da değindi. 


Başkan Ergün, "50 binlik ve 5 binlik planların yetkisi bizde. Onu da geçen mecliste istediler. 

planlarında çalışmaları bitecek. Ondan sonra 1000'lik planları ilçe belediyeleri yapacak. 

Onlar 1000'lik planları bitirdikten sonra yine bize sunacaklar" dedi. 


İmara sil baştan başladık 


Bu planların hayata geçmesi için en az 2,5 sene gerektiğini ifade eden Başkan Ergün, daha önce yapılması planlanan imar planında Manisa'nın kaybettiğini bir kez daha hatırlattı. Başkan Ergün, "Ben geçen dönemde de Şehzadeler Belediyesi 5 binlik planları biz yapacağız talebi oldu. Ancak kanunsuz olduğunu gördüler vazgeçtiler. Yani bir yanlış karardan daha çark ettiler. Şuanda Manisa Büyükşehir Belediyesi 50 binlik planların ihalesine çıktı. 


Ön yeterlilik konusunda incelemeleri devam ediyor. İkinci ihalesi önümüzdeki ay olacak. 50 binlik planlar bittikten sonra 5 binlik planlar gündeme gelecek. 5 binlik hep ifade ettim. Kim kaybediyor, Manisalı vatandaş kaybediyor. Halkımız kaybediyor. 


Geçen dönem kabul edilen planlar provokas yon la, kandırılarak itirazlar yaptırıldı. Bunlar düzeltilirdi, planları iptal etmeyin, yanlış varsa düzeltelim dedik. Siyasi olarak Cengiz yaptı olmasın, MHP yaptı olmasın. Ret ettiler. Bizden de iki sızma kaçtı. Süreci biliyorsunuz. 

Sonuçta kaybeden Manisa oldu. Şimdi sil baştan başladık. 50 binlikler olacak, sonra 5 binlikler olacak, 1000'likler büyükşehre gelecek. Bütün Manisa olacak. Artık il genelini yapacağız. Bununla ilgili ihale süreci başladı" dedi. 


Hafsa Sultanla başlayıp. Turgut Özal Mahallesi ile devam edecek 


TOKİ 3 bölgesinde konut projesinin sorulması üzerine Başkan Ergün," Çok az kaldı. Gelecek ay gündeme geliyor. Turgut Özal Mahallesi'ni kastediyorum. Tahmin ediyorum Mayıs ayında gündeme gelir. Çünkü bu ay Hafsa Sultan çalışmamız olacak. 


Yarından itibaren Hafsa Sultan Mahallesindeki vatandaşlarımızı birer birer ne istekleri ne talepleri var görüşme süreci başlıyor. 15 günlük süreç içinde onların fikirlerini alacağız, hazırlıklarımız başlıyor. Nisan ayı içinde halk toplantısı düşünüyoruz. Ondan sonra süreci Turgut Özaldakilere getiriyoruz. 

Çok güzel bir proje hayata geçecek.  TOKİ  "ye muhtaç etmeyeceğiz diyordum. Meclis kararları ile bunlara da engel olunmazsa bunları da hayata geçireceğiz" diye konuştu. 


'Büyükşehrin altı boş'


Büyükşehrin getirdiklerinden bahseden Başkan Ergün, "Büyükşehrin önemli getirileri var. Ancak altı boş. İlçe belediyeleri daha önceden sınırlı büyüklükte bütçeleri ile büyük projeleri hayata geçi rem iyordu. İşte Manisa'da 40 senedir bir çöp tesisi hayata geçirilememiş. Para olmadığı için. Bugün bu tesisi yapmak 70-100 Milyon TL arasındadır. 


Arıtma tesislerinin yapılamaması, büyük projelerin hayata geçirilememesi yönünde büyükşehir olunması faydalı oldu. Büyükşehrin süpürme ile kaldırımla işi yok. Büyükşehrin daha büyük projeleri, otoparkları, kent parkları, futbol sahalarını, sosyal tesis alanlarını hayata geçirme noktasında artısı var. Ama altı boş. Daha dolmadı, eksikler var" dedi. 


'Birçok büyükşehirden öndeyiz'


Manisa'nın büyükşehir yapılanması açısından birçok ilden önde olduğunu aktaran Başkan Ergün, "Aydın'dan, Muğla'dan yeni büyükşehir olan illerden bilgileri alıyoruz. İnanın şuanda birçoğundan epey önde gidiyoruz. Yapılanma sürecisin daha tamamlamayan, 3 defa genel sekreter değiştiren, yapılanma sürecinde büyük sıkıntıları var.

İlçelerden devirleri almayan bûyûkşehirler var. Bu bir süreçtir. Büyükşehir bunları getirdi" diye konuştu. 


Karaelmas Gazetesi


Geri Dön