23 / 04 / 2024

Cengiz Ergün: Manisa'yı yeniden inşa ediyoruz!

Cengiz Ergün: Manisa'yı yeniden inşa ediyoruz!

Cengiz Ergün "Şehrimiz üzülerek beyan etmeliyim ki iyi planlanmadı. Dar sokaklar, hava ve güneş almayan mahalleler, depreme dayanıksız konutlar inşa edildi. Yaşam alanları düşünülmedi, insanın sosyal bir varlık olduğu göz ardı edildi" dedi




Manisa Büykşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün yaptığı açıklamada Manisa'yı yeniden inşa ediyoruz" dedi. İşte Ergün'ün o açıklaması...


Değerli Hemşerilerim

Özellikle son 30 yılda aşırı göç alan şehrimiz üzülerek beyan etmeliyim ki iyi planlanmadı. Dar sokaklar, hava ve güneş almayan mahalleler, depreme dayanıksız konutlar inşa edildi. Yaşam alanları düşünülmedi, insanın sosyal bir varlık olduğu göz ardı edildi.

Ne yazık ki insanımıza sadece başını sokacağı, estetik ve mimariden yoksun binalar, mahalleler, şehirler inşa edilmiş.   

Hani bu mahallerdeki çocukların okul binaları, oyun alanları, spor alanları, diye düşünülmemiş?

Bu mahallelerde yaşayan insanlarımız araçlarını nereye park edecekler? diye de düşünülmemiş. Eskiden belki araç sayısı çok azdı, refah seviyesi çok düşüktü. Ama bugün gelinen noktada toplum olarak refah seviyemiz her geçen yıl artıyor.

İnsanlar sabah sporlarını nerede yapacaklar? diye bir soru da gündeme gelmemiş. Oysa bugün bireysel sporun sağlık anlamına geldiği bilinci çok yaygın. Spor artık günlük yaşamın bir parçası oluyor.

Böylesi sağlıksız konutlarda ülkemizi geleceğe taşıyacak, yeni nesiller sizce yetişebilecek mi?  

Bugün ortaya çıkan sonuca bakarak kimseyi suçlamak istemiyorum. Belki geçmişin koşulları, o gün için o türden kararlar alınmasını gerektiriyordu. Ancak geçmişin şartlarıyla geleceği planlamanın imkansız olduğu gerçeği de yadsınamaz.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı olarak çok daha önemli bir konunun altını çizmek istiyorum. Allah korusun bugün Manisa’da 7.4 şiddetinde büyük bir deprem olsa, ilimizde ortaya çıkacak tablo üzücü Marmara depreminden çok daha farklı olmaz.

Bu acı gerçek ortadayken ve Manisa’mızın fay hatları üzerinde olduğu, deprem riskinin büyük olduğu biliniyorken, halkın oylarıyla seçilmiş bir başkan olarak uykularımızın kaçmaması bizim doğamıza uymaz.

Bu düşünceden hareketle “Bismillah” deyip kolları sıvadık. Manisa’mıza geçen beş yılda cadde, meydan, sokak ve parklarında yaşattığımız değişimi, şehrimizin binalarına taşımak istiyoruz. Manisa’yı mekansal, toplumsal ve ekonomik olarak geleceğe taşımayı amaçlıyoruz. Aslında Manisa’nın tarihini hep birlikte yeniden inşa ediyoruz.

Bugüne kadar Manisa’da hiçbir yerel idarecinin göze alamadığı yenilik hareketini başlatıyoruz. Yarından itibaren Hafsa Sultan Mahallesi’ndeki vatandaşlarımızın istek ve talepleri birer birer alınacak. Vatandaşlarımızla tek tek görüşülecek. Bu 15 günlük süreç içinde onların fikirlerini alacağız ve hazırlıklarımız başlıyor. Nisan ayı içinde halk toplantısı düşünüyoruz.

Daha önce bu projeyle ilgili şu açıklamayı yapmıştım. Öyle binalar, caddeler, sokaklar inşa edeceğiz ki bu herkesin hayallerinin çok daha ötesinde olacak. Manisa bunu görecek, örnek olacak, demiştim. Şimdi işte o projelerin başlangıcı aşamasındayız. Vatandaşlarımızdan gelen veriler ve talepler doğrultusunda örnek bir şehircilik uygulaması gerçekleştireceğiz.

Buradaki yenileşme hareketini yerinde yapıyoruz. Herkes yine kendi semtinde yaşayacak. Ama artık yeni evlerinde, yenilenen sokak ve caddelerinde olacak. Proje kapsamındaki konutların otopark, yeşil alan gibi sorunları olmayacak. Burada yeni bir yaşam alanı tesis edeceğiz. Hafsa Sultan Mahalle’mizdeki yenilikçi uygulamamız Turgut Özal Mahalle’mizde de devam edecek. Mayıs ayında da Turgut Özal Mahalle’mizdeki projemiz gündeme geliyor. Çok güzel bir proje hayata geçecek. Vatandaşımızı TOKİ’ye muhtaç etmeyeceğiz, diyordum. Öyle olacak. Tabi meclis kararları ile bunlara da engel olunmazsa bu projeleri hayata geçireceğiz.

Tüm bu işleri, projeleri hazırlarken herkesin hak ve hukukunu koruyarak, vatandaşlarımızdan gelen talepleri değerlendirerek yapacağız. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı olarak buna söz veriyorum.

Gün “Bismillah” deyip işe başlama zamanı,

Gün Manisa’yı Manisalılarla birlikte yeniden inşa etme zamanı,

Gün Manisa’nın tarihini yeniden yazma zamanı,

Güzel Manisa’mıza hayırlı ve uğurlu olsun. 



Manisa Büyükşehir Belediyesi




Geri Dön