29 / 03 / 2024

Cengiz Ergün Turgutlu kapalı pazaryerini inceledi!

Cengiz Ergün Turgutlu kapalı pazaryerini inceledi!

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanan Turgutlu kapalı otopark ve pazaryerinde süren çalışmaları inceledi. Ergün projenin Turgutlu için çok önemli olduğunu dile getirdi.




Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Turgutlu ziyaretinde Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanan Turgutlu kapalı otopark ve pazaryerinde süren çalışmaları inceledi. Başkan Ergün’e Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Genel Sekreter Yardımcıları Aytaç  Yalçınkaya, Yılmaz Gençoğlu, Fuat Uzun, daire başkanları eşlik etti. İnşaat çalışmalarının başladığı alanın Turgutlu için çok önemli olduğunu dile getiren Başkan Ergün, “ Örnek olacak muhteşem bir proje. Bu bölgede büyük bir rahatlama olacak” dedi. Temel atma törenini planladıklarını ancak seçim yasaklarının başlamasından dolayı törenden vazgeçtiklerini dile getiren Başkan Ergün, herkesin bu seçim yasaklarına hassasiyet göstermesi gerektiğine dikkat çekti. Diğer taraftan bazı belediyelerin açılış ve temel atma törenlerini düzenlemeleri de gözlerden kaçmadı.

Otopark Sıkıntısı Bitiyor

Alanda inceme yapan Başkan Ergün’e müteahhit firma yetkileri tarafından bilgi verildi. Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin’de bu alanda otopark sıkıntısının büyük olduğunu belirterek, her gün yaklaşık 1500 kişinin SGK ve Adliye binalarına geldiğini söyledi. Şirin, “ Şehitler Mahallesi’ne oldukça farklı bir hareketlilik getirecek olan projemizin Turgutlu’ya çok yakışacağını düşünüyoruz. Hem pazarcımız daha sağlıklı satış yapabilecek hem de otopark sıkıntısı son bulacak. Bu anlamda ilçemize bu büyük yatırımı kazandıran Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’e teşekkür ediyoruz” dedi.

Turgutlu’ya Çok Yakışacak

Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’de projenin 240 iş gününde bitirilmesinin planlandığını belirterek, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin ile işbirliği içinde olduklarını söyledi. Başkan Ergün, “  Cumartesi Kapalı Pazaryeri ve Otoparkı’nın yapım işinin ihalesini 24 Mart’ta yapıp, 9 Nisan’da ihaleyi alan firma ile sözleşme  imzaladık.14 Nisan’da yer teslimi yaparak, burada temel çalışmalarını başlattık. 5 milyon 582 bin 311 lira bedelle ihalesini yaptığımız bu alanla, 6 bin 335 metrekarelik inşaat alanında 217 araçlık yer altı otoparkı, 252 tezgahlık kapalı pazaryeri, 80 tezgahlık açık pazaryeri, kent meydanı, yeşil alanlar, oturma üniteleri, kafeterya, çocuk oyun alanı ve spor alanı bulunuyor. Görüntü açısından hiç de iyi olmayan bu alanı Turgutlu’muza yaraşır bir şekilde düzenlemek adına değerli Belediye Başkanımız Turgay Şirin ile birlikte bu güzel projeyi ortaya çıkardık” dedi.

Konuşmaların ardından inşaat çalışmaların kazasız bir şekilde sonlanması için dua edilip, kurban kesildi. 


Manisa Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön