28 / 03 / 2024

Cengiz Ergün'den arsa açıklaması!

Cengiz Ergün'den arsa açıklaması!

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Büyükşehir Belediyesi Mayıs Ayı Meclis Toplantısı’nda, Manisa Adliyesi’nin arkasında yer alan arsanın Büyükşehir Belediyesi tarafından satın alınmasıyla ilgili meclis üyelerine bilgilendirmelerde bulundu.




Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Büyükşehir Belediyesi Mayıs Ayı Meclis Toplantısı’nda, Manisa Adliyesi’nin arkasında yer alan arsanın Büyükşehir Belediyesi tarafından satın alınmasıyla ilgili meclis üyelerine bilgilendirmelerde bulundu. Başkan Ergün 41 bin metrekarelik arsanın Büyükşehir Belediyesi tarafından izale-i şüyuu yoluyla 45 milyon artı KDV bedelle satın alındığını belirtti.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün kamu menfaatini gözeterek, meclisten ihaleye girme yetkisi istediği, ancak AKP grubunun uzun süre yetki vermemek için direttiği Adliye arkasındaki arsanın satışı, izale-i şüyuu yoluyla gerçekleştirildi. Arsa, 45 milyon lira bedelle Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından satın alındı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, arsanın satışı ile ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi Mayıs ayı Meclis Toplantısı’nda meclis üyelerine bilgi verdi. Başkan Ergün, “Mecliste görüşülen ve polemiklere neden olan adliyenin arkasındaki 41 bin metrekarelik arsanın satışı gerçekleşti. Manisa Büyükşehir Belediyesi 45 milyon lira artı KDV ile bu yeri aldı. Hayırlı uğurlu olsun. Burada güzel bir projeyi Manisa’ya kazandırma noktasında meclisimizin alacağı kararlarla bir değerlendirme ortaya çıkacaktır. Dün itibariyle 22 milyon liralık bedel mahkemeye yatırıldı. Bu arsayı Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak satmış olsaydık, istediğimiz rakamlar 35-40 milyon gibi bir bedel olacaktı. Dün itibariyle 22 milyon gibi bir para yatırarak bu yerin sahibi olduk” diye konuştu. 



Manisa Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön