28 / 03 / 2024

Cengiz Ergün'den Yunusemre'ye imar müjdesi!

Cengiz Ergün'den Yunusemre'ye imar müjdesi!

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Yunusemre'ye bağlı Emlakdere Mahallesini ziyaret etti. Vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılanan Başkan Ergün, vatandaşlara imar, alt yapı ve yeni otobüs güzergâhı ile ilgili müjdeler verdi.



Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Yunusemre İlçesi’ne bağlı Emlakdere Mahallesini ziyaret etti. Vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılanan Başkan Ergün, mahalle kahvehanesinde yaptığı konuşmada vatandaşlara imar, alt yapı ve yeni otobüs güzergâhı ile ilgili müjdeler verdi.


Mahalle ziyaretlerini sürdüren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Yunusemre İlçesi Emlakdere Mahallesini ziyaret etti. Başkan Ergün’ün Emlakdere ziyaretine MHP Yunusemre İlçe Başkanı Onur Baylan, Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu, MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, Teftiş Kurulu Başkanı Ahmet Türkgüler, daire başkanları ve şube müdürleri de yer aldı. Emlakdere Mahalle Muhtarı Kadir Kocabıyık, Karaali Mahalle Muhtarı Salih Bulut ve Kayapınar Mahalle Muhtarı Ferzande Eren de eşlik etti.


Mahalleye gelişinde büyük ilgiyle karşılanan Başkan Ergün, Aşağı Cami’de kılınan Cuma namazının ardından camide Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle yapılan çalışmaları inceledi. Burada çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Ergün, eksikliklerin de giderilmesi noktasında talimat verdi.


Emlakdere Mahallesinde bulunan bir kahvehanede vatandaşlarla bir araya gelen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, burada lokma hayrına katıldı. Mahalle Muhtarı Kadir Kocabıyık, Başkan Ergün’ün ziyaretinden duydukları memnuniyeti ifade ederek, mahallelerinin sıkıntıları hakkında bilgiler verdi.


BULUNDUĞUMUZ MAKAMLAR HİZMET MAKAMI

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, burada yaptığı konuşmada Emlakderelilerle bir araya gelmekten dolayı mutlu olduğunu söyledi. Bulundukları makamların hizmet makamı olduğunu ifade eden Başkan Ergün, “Bizlerde elimizdeki imkânlar dâhilinde sizlere en iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz. Daha önce Emlakdere’ye, Kayapınar yönünden bir bulvar yaptık. Aydınlatmalarını ve kaldırımlarını yaptık. Yine Emlakdere’nin girişinde asfaltlamalarını yaptık. Engelli vatandaşlarımızın iki otobüs değiştirdiği ve bu nedenle ulaşımda sıkıntı yaşandığı belirtildi. Bu sıkıntıyla ilgili konu UKOME’de görüşülür ve gerekli düzenlemeler yapılsın. İl genelinde yürüttüğümüz boyama çalışmaları Emlakdere’de de geçtiğimiz ay içerisinde gerçekleştirildi. Mahalleye bir güzellik kattığını düşünüyorum. Sonuçta kim bir hizmet yaparsa Allah ondan razı olsun” dedi.


Manisa’nın büyükşehir olmasıyla birlikte merkezde iki ilçe kurulduğunu ve buralarda kurulan belediyelerle Büyükşehir Belediyesi’nin yetki alanlarının değiştiğine dikkat çeken Başkan Ergün, “Şunun bilinmesini istiyorum. Büyükşehir Belediyesi olduktan sonra görev ve yetki alanları ilçe ve büyükşehir arasında dağıtıldı. İlçe belediyesine ait yetkiler, kaldırım, taş döşeme, temizlik hizmetleridir. Mezarlık, ilaçlama, itfaiye gibi hizmetlerle ana bağlantı yollarının bakımı, asfaltlamaları bizim sorumluluğumuz altında. Büyükşehir’in bir diğer yetkisi de MASKİ Genel Müdürlüğü, su kanalizasyon hizmetleri tamamen bizde. Mahallede bir su sıkıntısı varsa, su depolarında bir problem varsa bu konular bizim sorumluluğumuz altında. Emlakdere’nin su deposu önümüzdeki hafta yapılacak ihale kapsamında yenilenecek. Manisa genelinde su depolarının yenilenmesi çalışmaları bir fiil başladı. Su depolarının fotoğrafları elime ulaştı. İnanın o suların vatandaşa içirilmesine vicdan dayanmaz. Bunların yenilenmesi ile ilgili süreci biz başlattık. Yine muhtarımızın bize bildirmesi neticesinde Yukarı Emlakdere’de iki sokakta kanalizasyon sıkıntısı olduğunu öğrendik. Bu sorunun çözülmesi noktasında MASKİ’ye talimatı verdim” şeklinde konuştu


İMAR MANİSA’NIN OLMAZSA OLMAZIDIR

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, konuşmasının sonunda imar konusuna da değindi. Manisa bütününde olduğu gibi Emlakdere’yi ilgilendiren asıl sorunun imar olduğunu belirten Başkan Ergün, “Manisa’da 28 yıldır yapılamayan imar Manisa’nın olmazsa olmazıdır. Günü kurtarma noktasında Emlakdere gibi küçük bölgelerde ıslah planları yapılmış. Geçen dönem biliyorsunuz 28 yıldır yapılamayan imar planlarının biz iki buçuk yıllık bir çalışmayla meclisimize getirmiştik. O dönem mecliste bulunan bazı siyasi partiler, siyasi kaygılarla planların iptaline gitti. bugün geldiğimiz noktada ise artık bütün mahallelerden imar planı talepleri gelmeye başladı” diye konuştu.


KABUL EDİLSEYDİ DEĞİŞİM BAŞLARDI

Emlakdere ile birlikte bölgede Kayapınar’ın da imar sıkıntısı çektiğine işaret eden Başkan Ergün, “İki sene önce hazırladığımız planlar kabul edilseydi bugün buralarda değişim başlardı. Barbaros, Nurlupınar, Kuşlubahçe, Fevzi Çakmak ve Turgut Özal Mahallelerine bakın buralarda imar bekliyor. Geçtiğimiz günlerde televizyon programında da dile getirdim. Büyükşehir Belediyesi ile Yunusemre ve Şehzadeler Belediyelerinin teknik ekipleri bir araya gelsin. Mahalle mahalle bu çalışmayı masaya yatıralım. Bu imar planı sorunu artık Manisa’nın gündeminden çıkaralım. Ancak siyasi ortamlarda zaman zaman sıkıntılar yaşanıyor. Artık üzerinden 28 yıl geçmesine rağmen bir kademe bile yol alınamayan imar konusunda gereken yapılmalıdır. Biz bu konuda üzerimize düşen görevi yerine getirmeye hazırız” dedi. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, konuşmasının ardından vatandaşların sorularını yanıtladı. Daha sonra kendisiyle fotoğraf çekilmek isteyen kadınların yanına giden Başkan Ergün, burada mahalleli kadınlarla sohbet etti. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, kadınlarla gerçekleştirdiği sohbetin ardından mahalleden ayrıldı.


Manisa'da Gündem


Geri Dön