29 / 03 / 2024

Cengiz İnşaat Azerbaycan'da baraj inşa ediyor

Cengiz İnşaat Azerbaycan'da baraj inşa ediyor

Cengiz İnşaat, Azerbaycan'da 50 bin hektar sulama alanını besleyecek baraj inşa ediyor



Azerbaycan'ın ikinci büyük şehri olan Gence'de, Şemkirçay nehri üzerine kurulacak olan Şemkirçay  Barajı ve Hidroelektrik Santrali, Cengiz İnşaat tarafından inşa edilecek.

Projeye büyük önem veren ve öncelikli projeler kapsamında yürütülmesini isteyen Azerbaycan Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev, bugünkü açılış töreninde ilk harcı atmak için düğmeye bastı.

Sulama amaçlı inşa edilecek olan baraj, aynı zamanda 39 Megawatt enerji üreterek, bölgenin enerji ihtiyacını da karşılayacak.

Bu baraj sayesinde Azerbaycan'ın 4 bölgesine ait tarımsal alanlar suya kavuşacak. 50 bin hektar sulama alanını besleyecek olan baraj 5 yılda tamamlanacak.

Şemkirçay Barajı ve Hidroelektrik Santrali, Cengiz İnşaat'ın Azerbaycan'da inşa edeceği ikinci baraj projesi olacak. Daha önce Nahçıvan'da inşa edilen Vayxır Barajı ve Hidroelektrik Santrali, Cengiz İnşaat tarafından 2006 yılında tamamlanmış ve bölgenin hizmetine sunulmuş.

Cengiz İnşaat, yine Azerbaycan'ın başkenti Bakü'nün kuzeyinde yer alan Siezen Bölgesi'nde, 110 km uzunluğundaki sulama kanalı projesini de yürütüyor.
Hürriyet


Geri Dön