23 / 04 / 2024

Cengiz İnşaat'a Hüseyin Avni Paşa Köşkü için suç duyurusu!

Cengiz İnşaat'a Hüseyin Avni Paşa Köşkü için suç duyurusu!

Cengiz inşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz'in, doğal sit alanı olan Üsküdar'daki tarihi Hüseyin Avni Paşa Korusu'nda iş makineleriyle çalışma başlamıştı. CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi meclis üyeleri Cengiz İnşaat'a suç duyurusunda bulund



Cengiz inşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz'in, doğal sit alanı olan Üsküdar'daki tarihi Hüseyin Avni Paşa Korusu'nda iş makineleriyle çalışma başlamıştı. Şüpheli bir yangınla yok olan Hüseyin Avni Paşa Köşkü'nün yer aldığı korudaki çalışmalar üzerine CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi meclis üyeleri Hüseyin Sağ ve Hakkı Sağlam, Mehmet Cengiz ve İBB Boğaziçi  İmar Müdürlüğü ile yetkililer hakkında suç duyurusunda bulundu. 


Cengiz İnşaat'tan Hüseyin Avni Paşa Köşkü hakkında açıklama!



İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığa verilen suç duyurusu dilekçesinde Mehmet Cengiz ve İBB yetkililerinin, 2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununa muhalefet, 2960 sayılı Boğaziçi İmar Kanunu'na muhalefet", TCK'nın 257.maddesinde düzenlenmiş olan "görevi kötüye kullanma" TCK'nın 184.maddesinde düzenlenmiş olan "İmar kirliliği"ne neden olma suçlarından yargılanması istendi. 




Birgün/Koray Atay 


Geri Dön