19 / 04 / 2024

Cengiz Şen: Seyhan imar planını çıkaracak başkanı omuzlarımda taşıyacağım!

Cengiz Şen: Seyhan imar planını çıkaracak başkanı omuzlarımda taşıyacağım!

İmar planı sorununun çözümlenmemesi üzerine Büyükşehir Belediyesi'nin mahallelerine bulunduğunu ve 316 sokağın da yer aldığını kaydeden Muhtar Cengiz Şen, "İmar planını çıkaracak Belediye Başkanını omuzlarımda taşıyacağım" diyor...



Adana merkez Seyhan ilçesine bağlı Mithatpaşa Mahallesi'nin en büyük sorunlarından birisi çocukların yararlanabileceği parkın olmamasıdır.


Büyükşehir Belediyesi'nin mahallelerine bulunduğunu ve 316 sokağın da yer aldığını kaydeden Muhtar Cengiz Şen, muhtar olmadan önce 25 yıl boyunca nakliyeci olarak çalışmış... Ardından 'Mahalleye bir faydam dokunsun' diyerek 2009 yılında muhtarlığa adaylığını koyduğunu ve 5 yıldan bu yana da muhtarlık görevini yürütüyor...


EN ÖNEMLİ SORUNUMUZ PARK 


Mithatpaşa Mahallesi Muhtarı Cengiz Şen, en büyük sorunlarının parklarının olmaması olduğunu dikkat çekerken, "15 bin seçmenimiz var ama bir tane parkımız yok. Çocuklarımız oynayamıyor.Mithat paşa konum olarak çok dağınık bir mahalle.Ama Başkanımız bir el atsa çok kolay çözüleceğinden eminim. 


Mithatpaşa Muhtarı Cengiz Şen VATANDAŞ NE DİYOR ? 


Serdar Çalış: Sokaklarımıza parke döşenirken, alt yapısını yapmadan diziyor. Daha sonra bunlar tekrar sökülüyor ve yol bozuluyor. Ayrıca bir an önce imar sorununun ortadan kalkmasını istiyorum. 

Fadime Güner: Temizlik yok. Alt ve üst çalışma yok. Çöp vergisi ödüyoruz ama karşılığı yok.Halkın sağlığı açısından artık daha temiz bir mahalle istiyoruz. 

telefonlarımıza anında cevap veriyor ve anında sorunlarımızı çözüyorlar. Ama TEDAŞ'ta 5-6 aydır bir sorun var. 70'e yakın sokak lambamız yanmıyor.Bunun bir an önce çözülmesini talep ediyoruz" diye konuştu. 


22 BİN NÜFUSU, 15 BİN SEÇMENİ VAR 


48 yaşındaki 3 çocuk babası Muhtar Cengiz Şen, doğma büyüme Mithatpaşalı. Mahallede 22 bin nüfusun yaşadığını, 15 bin seçmenin Duran Genç: Şu anki mevcut Seyhan Belediye Başkanından memnun değilim. Nedeni ise; halkla iç içe değil. Büyükşehir Belediyesinin mahallemiz için yaptığı asfalt, kaldırım ve bulvar çalışmalarından çok memnunum.Yeni seçilecek Belediye Başkanlarımızdan vatandaşla ve esnafla diyalogu güzel olsun, mahallelerin sorununu dinlesin istiyoruz. Verdiği hizmetlerden çok memnun olduklarını belirten Muhtar Şen, "Büyükşehir Belediyesi 2 tane bulvarımızı açıp faaliyete sokması, mahallemizi başlı başına geliştirdi. Onun yanında ASKİ ekibiyle, Daire Başkanlarıyla ve Genel Müdürleriyle dört dörtlük çalışıyor, Muhtarlığımız bile Denizli Mahallesinde bulunan parkın içerisinde. Bu imar planının bir an önce düzenlenmemesinden kaynaklanıyor. Ben buranın imar planını çıkaracak Belediye Başkanını omuzlarıma çıkarıp tüm Mithatpaşa'da gezdireceğim. Bu kadar da iddialı konuşuyorum.Ne istesek imar planına takılıyor.Semt pazarı istiyoruz imar planına takılıyor, çocuk parkı istiyoruz imar planına takılıyor. İmar planı çıkmadığından dolayı biz çok zarar görüyoruz. Lise yerimiz var. Şu anda kamulaştırılıyor, buranın da kamulaştırma aşamasında dileğimiz bir an önce temelinin atılması ve faaliyete geçmesidir. 20 yıldan beri arsası varmış ama kendisi yok.Geçenlerde valimiz geldiğinde talimatı vermesiyle kamulaştırma işlemleri başladı" dedi. 


KENTSEL DÖNÜŞÜM 


Kentsel dönüşümün geç kalınmış bir çalışma olduğunu da anlatan Muhtar Şen, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sokaklarımız dar, bir çok sokağımıza çöp aracını bırakın ilaçlama arabası dahi girmiyor.26'ya yakın çıkmaz sokağımız var.Yakın zamanda Seyhan Belediyesi Başkanımız Prof.Dr.Azim Öztürk bu çalışmayı mahallemizde yapacaklarını belirtip, özel müteahhitler tarafından değerlendireceklerini söylediler.Kim olursa olsun bir an önce imar planının çıkmasını yapı izninin açılmasını istiyoruz.Kentsel dönüşüm gerçekleştiği zaman her şeyin kendi kendine yürüyeceğinden eminiz.Büyükşehir Belediyesi Başkanımız bu işe başlarken ben çok sorun çıkacağı düşüncesindeydim. 500'e yakın ev yıktı bir tane ev sahibinden kötü bir şey duymadım. Yeni seçilecek Belediye Başkanlarından Halkla iç içe, halkın yanında olsun istiyorum.Halk devamlı hizmet istemez, halk güler yüzde ister. 

Ben isterim ki bir Cuma namazını Belediye Başkanlarımızdan birisi burada kılsın. Adana'ya Adana'yı seven iyi yönetebilecek Başkan istiyoruz. Çünkü bu şehir her şeyin en güzeline layık. Önümüzdeki seçimlerde mahalleliden desteklerini bekliyoruz. Eğer bir şey verebilmişsek bir 5 yıl daha istiyoruz. Çünkü Mahallemizde yapacak daha çok işimiz var." Bülent Yavuz: Defne Caddesi üzerinde oturuyorum.Evimiz arkaya düştüğü için sıkıntı yaşıyoruz.Lamba yok yıllardır zifiri karanlık içerisinde yaşıyoruz.Ailemle yoldan geçemiyoruz, geceleri rahatsız oluyoruz.Yetkililerin bir an önce burayla ilgilenmesini istiyorum. 

TEDAŞ'ı aradım 'bakacağız' dediler ne gelen var ne giden var. 


Adana Çukurova Press


Geri Dön