25 / 04 / 2024

Cenk Aşçıoğlu butik ve lüks fuarcılık alanına girdi

Cenk Aşçıoğlu butik ve lüks fuarcılık alanına girdi

AŞÇIOĞLU İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi aynı zamanda işadamı Yaşar Aşçıoğlu'nun oğlu olan Cenk Aşçıoğlu, Türkiye'de ilk defa yapılacak butik ve lüks fuarcılık alanına girdi.



Fulya'daki Selenium projesi içinde 5 bin metrekare alanda Fulya Fuar Merkezi adıyla şehrin merkezinde fuarlar düzenleyecek olan Aşçıoğlu, lüks konseptine odaklanacak. Projeye 2 milyon dolar yatırım yaptıklarını söyleyen Fulya Fuar Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Cenk Aşçıoğlu, "Şimdiye kadar fuarcılık hep şehre uzak yerlerde ya da otellerde yapıldı. İnsanlar fuarlara katılmak için kilometrelerce yol gitti. Biz ise şehrin merkezinde insanların geçerken uğrayabileceği bir konsept yaratmak istedik. Şehrin içinde olmanın avantajından yararlandı" diye konuştu. Aşçıoğlu, yıllık 15 milyon dolar ciro hedeflediklerini kaydetti. Butik fuarlar düzenleyeceklerini kaydeden Aşçıoğlu, ilk olarak 22 Ekim'de düzenlenecek A Plus Konut lüks konut fuarı ile başlangıç yapacaklarını söyleyerek "Biz grup olarak inşaat sektöründe olduğumuz için gayrimenkul alanında bir fuarla başlamak istedik. A Plus ile başlamamız bizim için çok iyi oldu" dedi.

SIRADA ŞARAP VE DEFİLELER VAR
Aşçıoğlu, sırada şarap, moda defileleri ve sanatla ilgili fuarlar olduğunu söyleyerek "Lüks şarabın yanı sıra Art Bosphorus adını taşıyan bir sanat fuarı yapacağız. Daha şık ve elit fuarlar düzenlemeyi planlıyoruz" diye konuştu. Aşçıoğlu, hedeflerimiz arasında saat ve mücevher konularına odaklana lüks projeler olduğunu da açıkladı. Aşçıoğlu, hedeflerinin yılda 30 fuar düzenlemek olduuğunu söyleyerek "Şimdiden 2011 yılı için 20 fuarla anlaştık. Kongre ve seminerler bunlara dahil değil" diye konuştu.
Sabah

 


Geri Dön