25 / 04 / 2024

Cenk Göktalay mevcut mülkü otele dönüştürüyor!

Cenk Göktalay mevcut mülkü otele dönüştürüyor!

The House Hotel Genel Müdürü Cenk Göktalay, yeni yatırım yapmadan var olan bir mülk veya inşaat projesinin üzerinden butik otel konsepti oluşturunca mülk sahipleri peşinde koşuyor



The House Hotel Genel Müdürü Cenk Göktalay, yeni yatırım yapmadan var olan bir mülk veya inşaat projesinin üzerinden butik otel konsepti oluşturduklarını belirterek, Bu durum mülk sahipleri açısından avantajlı. Öncelikle cirodan yüzde 20 pay veriyoruz. Bu yüzden birçok şahıs ve firma ciddi tekliflerle geliyor dedi.BUTİK otel konsepti ile hizmet veren The House Hotelin Genel Müdürü Cenk Göktalay, yeni yatırım yapmadan var olan bir mülkü veya inşaat projesinin üzerinden butik otel konseptine dönüştürdükleri için tarihi bina sahiplerinden ciddi teklifler aldıklarını söyledi. Son birkaç ayda 12 şahıs ve firmadan teklif aldıklarını söyleyen Cenk Göktalay, Bizim yaptığımız,mevcut bir mülkü revize edip kendi konseptimizde dekore etmek. Otel başı 400 bin dolar ile 1 milyon dolar arası yenileme yapıyoruz. Bu durum mülk sahipleri açısından avantajlı. Öncelikle cirodan yüzde 20 pay veriyoruz. Aynı zamanda yaptığımız yenileme ile mülk değerlenmiş oluyor. Bu yüzden birçok şahıs ve firma ciddi tekliflerle geliyor dedi.
Gelen 12 teklifin yanında kendilerinin de baktığı 11 lokasyon olduğunu söyleyen Göktalay Mevcut 3 otelimizde çok başarılı gidiyor. Ortalama doluluk oranlarında yüzde 84e ulaştık. Otel açmayı düşündüğümüz yerler arasında Maslak, Gümüşsuyu, Karaköy, Tophane, Ortaköy civarı var. İstanbulda butik oteller yapmaya devam edeceğiz. Yeni yatırımlarımızla lükse sağlam giriş yapacağız. 2012 sonuna kadar 40-80 odalık butik otel ve 60 apart daire yatırımı yapacağız diye konuştu.
Yurtdışına açılacak
Yurtdışına açılma planlarının da olduğunu hatırlatan Göktalay, 2.5 yıl içinde bu projeyi hayata geçireceklerini açıkladı. İnternetten satışlarının çok iyi olduğunu söyleyen Göktalay, şunları söyledi: Eğerki internetten satışınız iyiyse, bu sizin bazı konularda kendinizi ispatladığınız anlamına geliyor. Bunun da verdiği güçle yurtdışı projemizi hayata geçireceğiz. Londra ile başlamayı düşünüyoruz. Dubai şu anda bitik durumda ama eğerki eski haline dönüş sinyalleri verirse oraya da girmek isteriz. Türkiyede ise Ankarada potansiyel görüyoruz.
Fiyatlar az da olsa yukarı çıktı
Butik otelciliğin, daha avantajlı olduğunu söyleyen Göktalay, şöyle konuştu: Çok odalı lüks otellerde boşluk yaşanıyor. İnsanlar artık oraya gidip istedikleri huzuru bulamıyorlar. Butik otellerin avantajı, insanları evlerindeymiş gibi ağırlaması oluyor. O yüzden son dönemde butik otellerde oda fiyatları az da olsa yukarı çıktı. Büyük otellerde ise tam tersine oda fiyatlarında aşağı eğilim görülüyor. 3 otelimizde de ayrı fiyat uyguluyoruz. Oda fiyatları günlük 170 Eurodan 1039 Euroya kadar çıkıyor.

İnternetten satışta yüzde 82yi gördük

İnternetten satışların arttığını belirten The House Hotel Genel Müdürü Cenk Göktalay, İnternetten satışlar Ortaköydeki otelimiz  için bu ay içerisinde yüzde 40lara ulaştı. Nişantaşı otelimizde yüzde 20lerde seyrediyor. En büyük patlamayı ise Galatadaki otelimizde gördük. Oradaki oda satışlarının yüzde 82sinin internet üzerinden yapıldığını gördük. Artık insanlar acenteleri gidecekleri yerdeki lokal hizmetleri ayarlamak için kullanıyorlar. Paket almayı tercih etmiyorlar diye konuştu.

Oruç  tutmayan Arap rahat etmeye geliyor

RAMAZAN ayında konaklama piyasasının durgun geçeceğini söyleyen Cenk Göktalay, Genelde Ortadoğu ülkelerinde yaşayanlar ramazanı İstanbulda geçiriyor. Müslüman olmayan Ortadoğulular da ramazanda Türkiyeye geliyor. Oruç tutmadıkları için burada daha rahat ediyorlar. Ramazan ayında genel doluluk oranlarımızda yüzde 20lik düşüş bekliyoruz dedi.

Hürriyet
 


Geri Dön