20 / 04 / 2024

Cenk Öztap: OSB'lerin geliştirilmesi gerekiyor

Cenk Öztap: OSB'lerin geliştirilmesi gerekiyor

Öztap İnşaat'ın sahiplerinden Cenk Öztap organize sanayi bölgelerinin geliştirilmesinin önemine dikkat çekiyor



Taahhüt işlerinin yanı sıra kendi projelerini de hayata geçiren Öztap İnşaat'ın sahiplerinden Cenk Öztap organize sanayi bölgelerinin geliştirilmesinin önemine dikkat çekiyor. "Şehrin içinde kalan tesislerimizin daha çağdaş mekânlara kavuşmalan ve çevresel faktörlerle daha uyumlu halde çalışmalan şart" diyor.

Türkiye'nin birçok ilinde 30 yılı aşkın süredir çeşitli projelerde gerek yüklenici, gerek iş ortağı konumlarında bulunarak, yerli ve yabancı şirketlere yüksek standartlarda inşaat çözümleri sunan Öztap İnşaat, Hüseyin Öztap ve oğlu Cenk Öztap tarafından yönetiliyor. Şirket sahiplerinden Cenk Öztap, "80'li yıllarda ağırlıklı olarak Devlet Demir Yolları, Devlet Su İşleri gibi büyük devlet şirketlerine yüklenici olarak iş yaptık. Daha sonra 90'h yıllarda ise bu devlet işlerinin yanı sıra; Bursa Metro Gross Market inşaatı, Gebze TÜBİTAK yerleşkesindeki, Metroloji ve Bilişim Teknolojileri Araştırma Enstitüsü inşaatları, STFA Holding Bandırma Granit Fabrikası inşaatı, NET Holding Polenezköy villaları inşaatı, Kızılay Afet Depoları inşaatı, Petkim Petrokimya Holding, misafirhane ve otel binaları inşaatı ve yenilenmesi işleri gibi ciddi kurumların prestijli projelerinde, ülke bazında yüklenici pozisyonlarında bulunduk" diyor.

Cenk Öztap sözlerine şöyle devam ediyor: "Petkim gibi, TÜBİTAK gibi, iş yapmanın büyük uzmanlık ve özen istediği tesislerde yıllardır çalışıyoruz, en son olarak geçtiğimiz aylarda Petkim, Hidrokarbon Drenaj Hatlarının Rehabilitasyonu işini başarıyla tamamladık. 2000Ti yıllarla beraber taahhüt işlerimizin yanına kendi projelerimizi de ekledik. Örneğin Urla'da Yüksek Teknoloji Üniversitesi'nde okuyan kız öğrencilerimiz için stüdyo daireler inşa ettik ve bunları öğrencilerimizin kullanımına soktuk. Çeşme, Urla ilçelerinde villa projelerimizi başarıyla tamamladık."

Organize bölge projeleri
Ülkemizdeki şehirlerimizdeki çarpık yapılaşma sadece konut alanlarında olmadı. Bu çarpık yapılanma aynı zamanda sanayi yapılarımızın ve sanayi sitelerimizin de şehrin içinde sıkışmalarına neden oldu. Yanlış planlamalar ve büyük şehirlere olan göç nedeniyle, şehrimiz olan İzmir'de sanayi işletmelerimizin ihtiyaçları olan çağdaş mekânlarda üretim ve depolama yapamadıklarını görüyoruz. Bu sıkışmış tesisler çevrelerini olumsuz yönde etkilerken aynı zamanda da üretimlerinde çeşitli problemler yaşıyor. Bu yüzden organize sanayi bölgelerimizin geliştirilmesi ve şehrin içinde kalan tesislerimizin daha çağdaş mekânlara kavuşmaları ve çevresel faktörlerle daha uyumlu halde çalışmaları şart. Bu analizleri yaptıktan sonra son yıllarda sektörümüzdeki tecrübelerimizi  İzmir  etrafındaki, özellikle Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi'ndeki projelerimize aktardık. Son dört yılda, taahhüt işlerimiz dışında yerli ve yabancı şirketler için 625 metrekareden 2 bin 500 metrekareye kadar toplam 22 bağımsız bölüm yaratıp müşterilerin ihtiyaçlarına göre bazılarını sattık bazılarını ise kiraya verdik. Öztap İnşaat ve proje ortaklarımızla beraber bu projelerin geliştirilmesini, uygulamasını, finansmanını ve pazarlamasını başarıyla gerçekleştirdik ve gerçekleştirmeye devam ediyoruz".
Capital İzmir


Geri Dön