25 / 04 / 2024

Cenk Ünlü: Didim Belediyesi konut üretmesin!

Cenk Ünlü: Didim Belediyesi konut üretmesin!

Cenk Ünlü yaptığı açıklamalarda belediyenin konut üretmek yerine, gecekondu sahiplerine tapu tahsis belgesindeki hissesi oranında arsa tanzimi yapmasını önerdi. Ünlü ıslah imar plan değişikliği hakkında açıklamalarda bulundu.




AK Parti Didim İlçe Başkanı Cenk Ünlü, belediyenin konut üretmek yerine, gecekondu sahiplerine tapu tahsis belgesindeki hissesi oranında arsa tanzimi yapmasını önerdi.

Ünlü, Didim Belediyesi’nin Aralık ayı meclis toplantısında gündeme getirdiği gecekondu önleme bölgesi ıslah imar plan değişikliği hakkında açıklamalarda bulundu.

AK Parti Didim İlçe Teşkilatı binasında gazetecilerle bir araya gelen Cenk Ünlü, belediyenin bu konunun aşamaları ile neden gündeme getirildiği hakkında vatandaşa bilgi vermesi gerektiğini söyledi. Ünlü, “Gecekondu sorunu olmayan bir ilçede bu sorun nasıl olmuştur? Bu plan ne zaman belediye meclisinden geçmiştir? Bu bölge hazineden hangi şartlarla verilmiştir ve süresi ne zaman başlamış ve ne zaman bitmektedir? Hazine bu konuda daha önce amacı dışına çıkıldığı için dava açmış mıdır? Sonucu ne olmuştur? İmar planında değişiklik sebebi ve yapılmak istenen hususlar hakkında, Didim’de yaşayan insanların kafasındaki soru işaretlerinin ortadan kalkması gerekmektedir” dedi.

Gecekondu önleme bölgesi olarak ayrılan 240.000 metrekarelik alanın Didim gibi gecekondu sorunu olmayan bir ilçede çok büyük bir alan olduğunu ifade eden AK Parti Didim İlçe Başkanı Cenk Ünlü, “Bizim yaptığımız araştırmalar neticesinde, ilçemizin değişik bölgelerinde 2981 sayılı imar affı kanunu kapsamında hak sahibi durumda olan Fevzipaşa Mahallesi'nde 50, Altınkum Mahallesi'nde 4, Çamlık Mahallesi'nde 1, Efeler Mahallesi'nde 1, Hisar Mahallesi'nde 1, Yeni Mahalle'de 2, Mersindere Mahallesi'nde 9 adet olmak üzere toplam 68 yapı bulunmaktadır. 260 civarında da bu kanun kapsamında hak sahibi olmak için başvuru yapılmıştır. Bu başvuruları neticelendirmeden bir planlama yapmak doğru değildir” diye konuştu.

Ünlü, bahsi geçen 240.000 metrekarelik alanda yol, yeşil alan kayıplarından sonra, 30/60 imar yoğunluklu yapı nizamına göre 1500 konutluk araziden bahsedebileceklerini, ihtiyaç 68 iken 1500 konutluk bir planlama yapmanın doğru bir yaklaşım olmadığını savundu.

Kamuoyunda Didim Belediyesi’nin kendi kurduğu şirket vasıtasıyla konut üretimi yapmayı düşündüğü söylendiğini ifade eden Ünlü, şunları söyledi:

“Didim Belediyesi’nin yapması gereken en son işlerden birinin bu olduğunu söylemek gerekiyor. Buna benzer önceki senelerde Didim’e  TOKİ  gelecek, konut yapacak dendiği zaman biz de dahil, bütün siyasi partilerin hep birlikte bunu önlemek için gayret verdiğimizi unutmayalım. Gerçekten böyle bir ihtiyaç oluşmuşsa ve konut ihtiyacı varsa eğer Didim’de, TOKİ bunu diğer şehirlerde olduğu gibi en iyi, en kaliteli, ucuz ve rahat kira öder gibi konut yapacağından da şüphemiz yoktur. Ancak bu gibi konular kamuoyunda görüşülerek, tartışılarak gerek sivil toplum kuruluşları, gerekse siyasi partilerin, derneklerin yani kamuoyunun, vatandaşların da buna dair fikirleri alındıktan sonra harekete geçmek daha doğrudur.”

İnşaat sektörün Didim ekonomisinin lokomotifi olduğunun unutulmaması gerektiğini kaydeden Ünlü, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Belediyenin konut yapımı ve satışı işine girmesi inşaat sektörüne ve sektörün temsilcilerine, teknik elemanlara, ustalara ve malzemecilere vurulmuş bir darbedir. Didim’de satılacak çok fazla konutun olduğu ve bunların satışları ile hareketlenecek olan piyasanın da aleyhinde olacaktır. Yerel yönetimin yapması gereken işleri ve çözmesi gereken çokça sorunu vardır. Öncelikle zamanını, enerjisini ve gücünü bunlara kanalize etmesi gerekir.”

Gecekondu önleme bölgesi ıslah imar planı konusunda belediyenin daha dikkatli davranması ve konunun daha anlaşılır, daha hakkaniyetli bir şekilde yürütülmesi gerektiğinin belirten Cenk Ünlü, güçlünün değil, haklının hakkını teslim edilmesi gerektiğini söyledi. Ünlü, belediyenin konut üretmesinden ziyade hak sahibi olan vatandaşlara gecekondu tapu tahsis belgesindeki hissesi nispetinde arsa tanzimi yapılarak, bu konunun çok rahat çözülebileceğini düşündüklerini kaydetti. 



Aydın Denge


Geri Dön